Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Το απόλυτο κόλπο για να ξεκλειδώσετε όποιο κινητό θέλετε μέσα σε λίγα λεπτά

Αδιανόητο!

6 Οκτωβρίου 2020 11:48
Το απόλυτο κόλπο για να ξεκλειδώσετε όποιο κινητό θέλετε μέσα σε λίγα λεπτά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ξεχάσατε το μοτίβο στο κλείδωμα οθόνης στη συσκευή Android; Πολλές φορές μπορεί να τύχει να συμβεί και είναι αδύνατο να χρησιμοποιήσουμε το κινητό. Γι' αυτό και εμείς θα σας πούμε το κόλπο για να το ξεκλειδώσετε αμέσως, όπως κάναμε και με τα 3 σημάδια που δείχνουν ότι το κινητό σας παρακολουθείται.

Ποια είναι λοιπόν η λύση; Πρέπει να πάτε το κινητό σας για service centre; Πλέον δε χρειάζεται. Μόλις μάθετε αυτό το κόλπο, μπορείτε να παρακάμψετε οποιοδήποτε μοτίβο κλειδώματος σε Android κινητό. Δε θυμάστε το μοτίβο; Μην ανησυχείτε, έχουμε τη λύση.

Αρχικά, απενεργοποιήστε τη συσκευή σας. Μετά την απενεργοποίηση, πατήστε ταυτόχρονα τρία κουμπιά: Την αύξηση έντασης, το κουμπί απενεργοποίησης και το αρχικό κουμπί. Αν το κινητό σας δεν έχει αρχικό κουμπί, πατήστε ταυτόχρονα αύξηση και μείωση έντασης και το πλήκτρο απενεργοποίησης.

Το κινητό σας θα φορτώσει σε λειτουργία επαναφοράς (recovery mode). Θα δείτε τις παρακάτω τρεις επιλογές.

  • Μετακινηθείτε με τα κουμπιά της έντασης και επιλέξτε «wipe data/factory reset» (διαγραφή δεδομένων/επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων)
  • Στη συνέχεια επιλέξτε «yes». Προσοχή αυτή η επιλογή θα διαγράψει όλα τα δεδομένα του χρήστη και αυτή η ενέργεια δεν μπορεί να αναιρεθεί.
  • Μετά κάντε επανεκκίνηση το κινητό και είστε έτοιμοι. Θα χρειαστούν μερικά λεπτά για να γίνει η επανεκκίνηση για πρώτη φορά και το πρόβλημα με το μοτίβο θα έχει λυθεί.

Προσοχή: Μεγάλη απάτη με τα κινητά - Αν λάβετε αυτό το sms...

Έναν νέο τρόπο βρήκαν οι επίδοξοι απατεώνες για να σας αποσπάσουν χρήματα μόνο από ένα sms στο κινητό σας. Αυτή όμως δεν είναι η μοναδική απάτη μέσω κινητού, δείτε εδώ ποια είναι η φράση που αν την ακούσετε πρέπει αμέσως να κλείσετε το κινητό σας.

Ο νέος «διαγωνισμός» χαρίζει ένα κινητό μεγάλης αξίας. Φυσικά και δεν υπάρχει διαγωνισμός καθώς ο σκοπός του είναι ένας να εξαπατήσει τους ανυποψίαστους χρήστες και να τους γράψουν σε υπηρεσίες Υπηρεσίες Πολυμεσικής Πληροφόρησης (ΥΠΠ) με υψηλές χρεώσεις (περίπου 25€ το μήνα).

Η παραπάνω ανάρτηση κοινοποιείται σε ομάδες του Facebook και αν κάποιος ανυποψίαστος χρήστης ακολουθήσει τις οδηγίες θα βρεθεί στην παρακάτω σελίδα όπου με μικρά γράμματα αναγράφεται:

«Οι αναφερόμενες εμπορικές επωνυμίες δεν σχετίζονται με το διαγωνιστικό παιχνίδι διεκδίκησης επάθλου. 6,24€ ανά βδομάδα, συν τυχόν τέλη κινητής. Τα έπαθλα προσφέρει η διοργανώτρια εταιρεία».

Τα τελευταία χρόνια το φαινόμενο με τους ψεύτικους διαγωνισμούς είναι πολύ συχνό. Οι απατεώνες εκμεταλλεύονται ονόματα μεγάλων εταιριών ή υπόσχονται ακριβά δώρα, με μόνο σκοπό να εξαπατήσουν του χρήστες.


Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με παλιότερο Δελτίο τύπου (τότε είχαμε τα κουπόνια από τα σούπερ μάρκετς) παρακαλούσε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην περίπτωση που διαπιστώσουν τέτοιου είδους μηνύματα στο διαδίκτυο, για την αποφυγή πιθανής οικονομικής εξαπάτησης τους. Επισημαίνει ότι αυτά τα μηνύματα έχουν ως στόχο να πείσουν, με απατηλό τρόπο («ψάρεμα»), τους ανυποψίαστους χρήστες του διαδικτύου να αποστείλουν προσωπικά τους δεδομένα (όπως τηλεφωνικούς αριθμούς), τα οποία αξιοποιούν οι δράστες για να τους ζημιώσουν οικονομικά.

Επιπλέον συστήνει και προτρέπει τους χρήστες του διαδικτύου ότι:

«Δεν πρέπει να ανταποκρίνονται σε τέτοιου είδους ηλεκτρονικά μηνύματα και να συμμετέχουν σε αντίστοιχους διαγωνισμούς, μέσω των οποίων μπορεί να ζητούνται ακόμη και προσωπικά τους δεδομένα, να μην αποστέλλουν σε υποτιθέμενες διαδικτυακές έρευνες προσωπικά τους στοιχεία και οικονοµικά δεδοµένα, η συμμετοχή σε διαγωνισμούς εταιρειών με δώρα προϋποθέτει την αποδοχή των «όρων συμμετοχής», οι οποίοι πρέπει να έχουν κατατεθεί σε συμβολαιογράφο και η χρήση Υπηρεσιών Πολυμεσικής Πληροφόρησης (Υ.Π.Π.) συνεπάγεται ιδιαίτερα αυξημένο κόστος κλήσεων και μηνυμάτων SMS (χρέωση είτε ανά κλήση, είτε ανά λεπτό, είτε ανά εισερχόμενο / εξερχόμενο μήνυμα)».

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share