Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ποτέ μην φορτίζετε το κινητό σας σε αυτό το μέρος - Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος…

Δώστε προσοχή

20 Ιουλίου 2020 15:12
Ποτέ μην φορτίζετε το κινητό σας σε αυτό το μέρος - Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος…

Αυτό είναι το σημείο που δεν πρέπει ποτέ να φορτίζετε το κινητό σας, μιας και υπάρχει τεράστιος κίνδυνος. Πόσοι από εσάς αφήνετε να κινητά σας να φορτίζουν μέσα στη νύχτα, ενώ κοιμάστε;

Όταν τα πράγματα πάνε στραβά με την τεχνολογία, τα αποτελέσματα συχνά είναι άσχημα. Έχουμε ακούσει για εκρήξεις κινητών που έκαναν να ανακληθεί το προϊόν παγκοσμίως. Δεν είναι και ό,τι καλύτερο για όσους κοιμούνται με το κινητό δίπλα τους. Όλοι ξέρουμε ότι δεν είναι υγιεινό να είμαστε κολλημένοι με το κινητό πριν πέσουμε για ύπνο.

Αλλά υπάρχει και ακόμα ένα μειονέκτημα, πέρα από την διατάραξη του ύπνου μας. Πολλοί από εμάς φορτίζουμε το κινητό μας το βράδυ, κάτι που κάνει την μπαταρία ή τον φορτιστή να υπερθερμαίνονται. Αυτή η υπερθέρμανση μπορεί να προκαλέσει φωτιά. Εκτός από αυτό, πολλοί κάνουν και λάθη που καταστρέφουν την μπαταρία στο κινητό.

Το πυροσβεστικό τμήμα του Newton στο New Hampshire δημοσίευσε στο Facebook μια προειδοποίηση σχετικά με τους κινδύνους του να κοιμάστε με τον φορτιστή σας. Αν έχετε παιδί που το κάνει αυτό, τότε πρέπει να του κόψετε αυτή την συνήθεια. Στην ανακοίνωση, οι φωτογραφίες των καμένων σεντονιών δείχνουν την πραγματική επίδραση που έχει το να αφήνουμε το κινητό να φορτίζει δίπλα στο κρεβάτι.

Μπορεί να δημιουργήσει τόση θερμότητα που να προκαλέσει φωτιά! Η ανακοίνωση έλεγε:

«Έρευνα αποκάλυψε ότι το 53% των παιδιών/εφήβων φορτίζουν το κινητό ή το τάμπλετ τους είτε στο κρεβάτι είτε κάτι από το μαξιλάρι. Αυτό είναι εξαιρετικά επικίνδυνο. Η θερμότητα που παράγεται δεν μπορεί να διασκορπιστεί και ο φορτιστής υπερθερμαίνεται.

Το πιθανότερο αποτέλεσμα είναι να πιάσει φωτιά το μαξιλάρι/κρεβάτι. Αυτό θέτει το παιδί/έφηβο και όλους όσοι βρίσκονται στο σπίτι σε μεγάλο κίνδυνο. Σας παρακαλούμε ελέγξτε πού φορτίζετε το κινητό σας.»

Πέρα από την μπαταρία που υπερθερμαίνεται πάνω σε εύφλεκτες επιφάνειες, υπάρχει ακόμη ένας κίνδυνος. Μπορεί να πιάσει φωτιά ο ίδιος ο φορτιστής. Οι φορτιστές που έχουν σημάδια ξεφτίσματος ή που δεν είναι συμβατοί με την συσκευή έχουν αυξημένο κίνδυνο να πιάσουν φωτιά.

Οι φτηνοί φορτιστές που αγοράζουμε από το διαδίκτυο μπορεί να προκαλέσουν υπερθέρμανση της μπαταρίας, ηλεκτροπληξία, εγκαύματα και φωτιά. Βεβαιωθείτε ότι η ισχύς του φορτιστή είναι συμβατή με την συσκευή σας πριν τον αγοράσετε. Διαφορετικά, αγοράστε έναν άλλο.

Τα πυροσβεστικά τμήματα παγκοσμίως κοινοποιούν αυτή την φωτογραφία μαζί με το μήνυμα για να ενημερώσουν τον κόσμο. Ένα αστυνομικό τμήμα στην Αλαμπάμα κοινοποίησε αυτές τις συμβουλές για κινητά, τάμπλετ και λάπτοπ, μετά από κλήση που έλαβε για ένα σπίτι που έπιασε φωτιά από κάποια συσκευή:

  • Έχετε την συσκευή σας σε σκληρή επιφάνεια όσο φορτίζει.
  • Για να μειώσετε τις πιθανότητες εγκαύματος σε περίπτωση που η συσκευή σας υπερθερμανθεί ή πιάσει φωτιά, μην την χρησιμοποιείτε όσο φορτίζει.
  • Μην αφήνετε μια συσκευή να φορτίζει πάνω σε μαλακές επιφάνειες, όπως ο καναπές ή το κρεβάτι.
  • Αφαιρέστε τα αξεσουάρ ή τα μέρη του κινητού που έχουν φθαρεί από την χρήση – μπαταρίες, καλώδια, κ.α. – γιατί μπορεί να πιάσουν φωτιά.

Στις μέρες μας έχουμε πολλές ηλεκτρονικές συσκευές στο δωμάτιο μας, γι’αυτό και είναι πολύ σημαντικό να λαμβάνουμε προληπτικά μέρα.

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share