Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021

Google: Αφιερωμένο στη Γιορτή της Μητέρας το σημερινό doodle

Χρόνια πολλά σε όλες τις μανούλες

10 Μαΐου 2020 14:17
Google: Αφιερωμένο στη Γιορτή της Μητέρας το σημερινό doodle
Από Νάντια Ξυθάλη Τσουκνάκη

Η Γιορτή της Μητέρας σήμερα και η Google την τιμά με ένα μοναδικό τρόπο περνώντας μέσα από το σημερινό της doodle ένα ξεχωριστό μήνυμα. Ωστόσο, η Google καθ' όλη τη διάρκεια της καραντίνας αφιέρωνε διάφορα doodle σε εργαζόμενους σε διάφορες υπηρεσίες, δείτε εδώ το τελευταίο doodle της.

Μέσω αυτού, η Google δίνει οδηγίες και ιδέες για τις κάρτες που μπορεί να φτιάξει κανείς. «Είτε είναι κοντά ή μακριά, κάντε στη μαμά σας δώρο ένα μικρό κομμάτι τέχνης από την καρδιά σας με τον διαδραστικό, ψηφιακό κατασκευαστή καρτών. Χαρούμενη γιορτή της μητέρας!», αναφέρει η Google που έχει ετοιμάσει το παραπάνω όμορφο Doodle. H Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας ή Γιορτή της Μητέρας αποτελεί γιορτή με αρχαιοελληνικές αναφορές στην λατρεία της θεάς Κυβέλης, της μητέρας των θεών, όπως την προσφωνεί ο Πίνδαρος. Μια σειρά από χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου, η οποία για φέτος είναι σήμερα, 10 Μαΐου του 2020.

Δείτε το σημερινό doodle:

doodle

Google: Αφιερωμένο στην Ημέρα της Γης το σημερινό doodle

Ημέρα της Γης σήμερα και η Google την τιμά με ένα μοναδικό τρόπο περνώντας μέσα από το σημερινό της doodle ένα ξεχωριστό μήνυμα. Η Google τις προηγούμενες ημέρες αφιέρωνε κι από ένα ξεχωριστό doodle στους ανθρώπους που συνεχίζουν να εργάζονται και να μας εξυπηρετούν παρά τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν σε όλο τον κόσμο.

Η Ημέρα της Γης αποτελεί μια ημερομηνία κατά την οποία διοργανώνονται εκδηλώσεις σε ολόκληρο τον κόσμο με στόχο την ευαισθητοποίηση σε περιβαλλοντικά θέματα. Συντονίζεται παγκοσμίως από το Δίκτυο Ημέρας της Γης (Earth Day Network) και εορτάζεται σε περισσότερες από 175 χώρες κάθε χρόνο. To 2009, τα Ηνωμένα Έθνη όρισαν τις 22 Απριλίου ως «Διεθνή Ημέρα της Μητέρας Γης».

Η έμπνευση του θεσμού αποδίδεται στον ακτιβιστή Τζον ΜακΚόννελλ το 1969 σε ένα Συνέδριο της UNESCO στο Σαν Φρανσίσκο. Εκδηλώσεις έλαβαν χώρα για πρώτη φορά στο Σαν Φρανσίσκο και άλλες πόλεις στις 21 Μαρτίου 1970, ημέρα της εαρινής ισημερίας στο Βόρειο Ημισφαίριο.

doodle

Πώς καθιερώθηκε η Ημέρα της Γης

Η Ημέρα της Γης καθιερώθηκε το 1970, στις ΗΠΑ, με πρωτοβουλία του γερουσιαστή Γκέιλορντ Νέλσον και σηματοδοτεί τη γένεση του σύγχρονου περιβαλλοντικού κινήματος. Σύντομα, εξαπλώθηκε σε ολόκληρο τον κόσμο και σήμερα, γιορτάζεται σε περισσότερες από 190 χώρες σε όλο τον πλανήτη. Το Δίκτυο Ημέρας της Γης συντονίζει τις προσπάθειες.

Στα τέλη της δεκαετίας του '60 και στις αρχές εκείνης του '70, όταν ο γερουσιαστής Νέλσον πρότεινε την ιδέα για την Ημέρα της Γης, ο πλανήτης δεν είχε ακόμα, συνειδητοποιήσει τις συνέπειες της επέμβασης του ανθρώπου στο περιβάλλον. Ωστόσο, κάποιες συνειδήσεις είχαν αρχίσει να ξυπνούν.

Δείτε το σημερινό Google Doodle

Μέλισσα

Μετά τον Ιανουάριο του 1969, παρακολουθώντας τις τραγικές συνέπειες της μεγαλύτερης πετρελαιοκηλίδας που είχε δημιουργηθεί ποτέ στις ΗΠΑ μέχρι εκείνη την ημέρα, στο κανάλι της Σάντα Μπάρμπαρα, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να πεθάνουν περισσότερα από 3,500 θαλάσσια πουλιά, καθώς και δελφίνια, φώκιες και θαλάσσιοι λέοντες, ο Νέλσον ανέλαβε δράση.

Ο Αμερικανός γερουσιαστής δημιούργησε μία ομάδα 85 ατόμων για να προωθήσουν την ιδέα μίας ημέρας για το περιβάλλον. Στις 22 Απριλίου 1970, 20 εκατομμύρια Αμερικανοί βγήκαν στους δρόμους, στα πάρκα και στις πλατείες, για να διαδηλώσουν υπέρ της βιώσιμης ανάπτυξης και της προστασίας του περιβάλλοντος.

TAGS
 

Tech

Ροή ειδήσεων

Share