Δευτέρα, 06 Ιουλίου 2020

Πολλά προβλήματα αντιμετωπίζουν χρήστες του Facebook λόγω... συντήρησης!

Εκτός λειτουργίας για πολύ ώρα!

4 Αυγούστου 2019 17:30
Πολλά προβλήματα αντιμετωπίζουν χρήστες του Facebook λόγω... συντήρησης!

Πολλά προβλήματα αντιμετωπίζουν χρήστες του Facebook λόγω... συντήρησης!

Το Facebook βγήκε εκτός κανονικής λειτουργίας για πολλούς χρήστες σε παγκόσμιο επίπεδο το μεσημέρι της Κυριακής λόγω "συντήρησης" όπως ανακοίνωσε η εταιρεία. Μεγάλη προσοχή: Μην δεχτείτε ποτέ αυτό το προφίλ στο Facebook! Καταγράφει τα προσωπικά σας στοιχεία!

Λειτουργίες όπως τα σχόλια και οι αναρτήσεις νέων post τέθηκαν εκτόςλειτουργίας προκαλώντας αναστάτωση στους χρήστες της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης.

Facebook

Παρόμοια προβλήματα παρατηρήθηκαν και στο Instagram καθώς δεν ανανεώνεται το feed.

Αλλάζουν όνομα το Instagram και WhatsApp – Πώς θα λέγονται (photo)

Το Facebook αγόρασε το Instagram το 2012 και το WhatsApp το 2014. Αλλά ακόμη και σήμερα, πολλοί χρήστες αυτών των εφαρμογών δεν συνειδητοποιούν ότι αποτελούν μέρος της αυτοκρατορίας του Μαρκ Ζούκερμπεργκ. Η θλιβερή ιστορία πίσω από το «δαγκωμένο μήλο» της Apple

Στο Facebook υπάρχουν πολλές αντιδράσεις από χρήστες που συνηθίζουν εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους γράφοντας σχόλια του τύπου: «Μισώ τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ και το Facebook. Πάω στο Instagram» .

Instagram και WhatsApp μέχρι πρότινος λειτουργούσαν ανεξάρτητα από το Facebook. Είχαν δικούς τους διευθύνοντες συμβούλους, δικές τους εφαρμογές και ιστοσελίδες, τα δικά τους κτίρια γραφείων και διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Την Παρασκευή ωστόσο, το Facebook επιβεβαίωσε ότι η ανεξάρτητη εποχή των δύο εφαρμογών έφτασε στο τέλος της. Οι υπάλληλοι ενημερώθηκαν ότι η ιδιοκτησία των εφαρμογών από το Facebook θα καταστεί σαφέστερη. «Θέλουμε να είμαστε σαφέστεροι σχετικά με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που αποτελούν μέρος του Facebook», δήλωσε η εκπρόσωπος, Bertie Thomson. Η αλλαγή αναφέρθηκε νωρίτερα από το The Information. Για το λόγο αυτό, στις δύο αυτές εφαρμογές θα προστεθεί η λέξη ‘Facebook». Πείτε γεια λοιπόν στο νέο Instagram Facebook και στο WhatsApp Facebook!

undefined

Οι νέοι τίτλοι θα εμφανιστούν στις δύο εφαρμογές στο App Store και στο Google Play. Στη συσκευή του κινητού τα ονόματα θα μείνουν όπως είναι (προς το παρόν). Ωστόσο είναι πολύ πιθανό να δείτε την ένδειξη «From Facebook» στο κάτω μέρος της αρχικής οθόνης των Instagram και WhatsApp.

Μεγάλη απάτη στο WhatsApp

Μεγάλη απάτη στο WhatsApp

Είναι μία από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές τόσο στο Android όσο και στο iOS, οπότε δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι το WhatsApp αποτελεί στόχο για πολλούς χάκερς. Ερχονται τα αναδιπλούμενα κινητά!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής Sun η τελευταία απάτη έχει να κάνει με μια υποτιθέμενη προσφορά δωρεάν gigabyte. Ωστόσο όσοi από εσάς λάβετε ένα τέτοιου είδους μήνυμα (για 1 giga δώρο) μην το πιστέψετε. Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι τέτοιου είδους μηνύματα μέσω της δημοφιλούς εφαρμογής WhatssApp έχει σκοπό να σας χρεώσει και όχι να σας δώσει το δώρο που σας υπόσχεται.

Σε περίπτωση πάντως που κάνετε αποδοχή στο μήνυμα και κλάνετε κλικ στον σύνδεσμο – όπως αναφέρει η Sun – θα οδηγείται σε μια ιστοσελίδα που σας προσκαλεί να απαντήσετε σε μια σειρά ερωτήσεων με τη μορφή έρευνας. Όταν ολοκληρώσετε με τις απαντήσεις τότε θα σας ζητηθεί να αποδεχτείτε και την χρέωση για τις υπηρεσίες που σας παρέχονται.

TAGS
 

Tech

Ροή ειδήσεων

Share