Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Έστειλες το λάθος email στο πιο λάθος άτομο - Δες πώς θα το πάρεις πίσω χωρίς να σε ανακαλύψει (Video)

Αποκάλυψη!

30 Ιουλίου 2019 09:07
Έστειλες το λάθος email στο πιο λάθος άτομο - Δες πώς θα το πάρεις πίσω χωρίς να σε ανακαλύψει (Video)

Πόσες φορές δεν έχουν βάλει λάθος παραλήπτη κατά τη διάρκεια αποστολής ενός email και το έχουμε μετανιώσει πικρά; Μην αγχώνεστε, υπάρχει τρόπος να το πάρουμε πίσω, στο gmail τουλάχιστον, χωρίς να ανοίξει «ρουθούνι». Διέρρευσαν 773 εκατ. αρχεία που περιέχουν e-mail και κωδικούς πρόσβασης!

Για να μην βρεθείτε ξανά στην άβολη θέση να εξηγείται ότι κάνατε λάθος και πως το email αυτό δεν προοριζόταν για το πρόσωπο που το έλαβε δείτε πώς θα καταφέρετε να συμμαζέψετε σε δευτερόλεπτα το λάθος που κάνατε από απροσεξία ή βιασύνη.

1) Αρχικά, πρέπει να ελέγξετε ότι η επιλογή «Αναίρεση Αποστολής» είναι ενεργή. Από το inbox, πατήστε το εικονίδιο των ρυθμίσεων πάνω δεξιά και επιλέξτε «Ρυθμίσεις».

2) Μεταβείτε στο «Αναίρεση Αποστολής», και επιλέξτε το «Ενεργοποίηση αναίρεσης αποστολής». Επίσης διαλέξτε πόσο χρόνο θέλετε να έχετε στη διάθεση σας για να το ακυρώσετε (5, 10, 20, ή 30 δευτερόλεπτα). Μόλις τελειώσετε, πατήστε «Αποθήκευση αλλαγών».

3) Την επόμενη φορά που θα στείλετε ένα email, μια λεπτή κίτρινη γραμμή θα εμφανιστεί στην κορυφή της οθόνης. Εκεί θα μπορείτε να πατήσετε «Αναίρεση». Το πατάτε και σταματάτε την αποστολή του μηνύματος.

Σημείωση: Αν φύγετε από τη σελίδα που στείλατε το email, δε θα σας εμφανιστεί η επιλογή αναίρεση (undo).

4) Χάρη στην «Αναίρεση Αποστολής», δεν θα κάνετε λάθος στην αποστολή email ξανά.

Εσύ το γνώριζες; Να τι θα συμβεί στο email σου σε περίπτωση που... πεθάνεις!

Συνήθως, όταν πεθαίνεις, φροντίζεις τα πράγματά σου να πάνε στην οικογένειά σου.

Τι συμβαίνει όμως με το email σου; Σύμφωνα με αμερικανικό δικαστήριο θα πρέπει να φροντίσεις κι εδώ για την «επιμέλειά» του αν δεν θες να δεις τα προσωπικά σου στοιχεία να γίνονται δημόσια.

Το 2016, δικαστήριο των ΗΠΑ αποφάσισε ότι αν δεν υπάρχει διαθήκη, τότε ο καθένας μπορεί να έχει, δυνητικά, πρόσβαση στο περιεχόμενο του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του αποθανόντα.

Τουλάχιστον αυτό συνέβη στη συγκεκριμένη περίπτωση, όταν ο 43χρονος Ρόμπερτ Ατζεμιάν πέθανε σε τροχαίο ατύχημα χωρίς να αφήσει διαθήκη με αποτέλεσμα τα αδέρφια του να ζητήσουν πρόσβαση στο email του για να δουν μήπως είχε αφήσει σχετικά έγγραφα ή κάποια υπόνοια για το πού θα πάει η περιουσία του.

Η Yahoo υποστήριξε στο δικαστήριο ότι τα στοιχεία αυτά είναι προσωπικά δεδομένα, όμως, τελικά το δικαστήριο απεφάνθη υπερ των αδερφών του Ατζεμιάν.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Διάσπαση του Facebook θέλει συνιδρυτής του κολοσσού!

NASA: Το 2024 ξεκινάει το "Πρόγραμμα Άρτεμις"!

Διαβάστε περισσότερα θέματα Tech στο Athensmagazine.gr

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share