Τετάρτη, 08 Απριλίου 2020

Αυτή είναι η πικρή αλήθεια πίσω από την "απόκρυψη" των like στο Instagram!

Πίσω από αυτό κρύβεται ένας πολύ σοβαρός λόγος!

27 Ιουλίου 2019 12:34
Αυτή είναι η πικρή αλήθεια πίσω από την

Μια πικρή αλήθεια κρύβεται πίσω από την "απόκρυψη" των like στο instagram! Πίσω από αυτό κρύβεται ένας πολύ σοβαρός λόγος!

Η πρακτική προβλέπει την «απόκρυψη» ουσιαστικά του αριθμού των ατόμων που πάτησαν «Μου αρέσει» στις φωτογραφίες όσων ακολουθούν. Ωστόσο, στις δικές τους δημοσιεύσεις θα μπορούν να βλέπουν κανονικά τον αριθμό των like.

Στην κίνηση αυτή ο «κολοσσός» των social media προχώρησε ύστερα από έντονες ανησυχίες ότι οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να ενισχύσουν το αίσθημα χαμηλής αυτοεκτίμησης, κυρίως στους νέους.

instagram

Σύμφωνα όμως με την άποψη πολλών ειδικών στα social media και τις νέες τεχνολογίες, αυτή η... στροφή είναι απλά για να πάρει η δημοφιλής εφαρμογή μερίδιο από τα κέρδη των διαφημιζόμενων.

«Ελπίζουμε ότι αυτή η δοκιμασία θα μειώσει την πίεση του πόσα like θα λάβει ένα post, ώστε οι χρήστες να μπορούν να επικεντρωθούν στο να μοιράζονται πράγματα που αγαπούν», δήλωσε η επικεφαλής πολιτικής του Facebook Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας.

Σύμφωνα όμως με την dailymail που μίλησε με τους ειδικούς, πρόκειται μάλλον για μια δικαιολογία για να κάνουν τις επιχειρήσεις να ξοδεύουν περισσότερα χρήματα, κάνοντας πιο εύκολο πια τον ανταγωνισμό με τους λεγόμενους influencers, οι οποίοι πληρώνονται βάση της απήχησης και των Likes.

Το Instagram απλά θέλει οι επιχειρήσεις να ξοδεύουν τα χρήματα για να διαφημιστούν στην πλατφόρμα και όχι να πληρώνουν τους influencers απευθείας. Είναι ένα σχέδιο για περισσότερα χρήματα, αναφέρουν στην εφημερίδα.

Facebook: Μπαράζ από διαγραφές λογαριασμών! - Τι συμβαίνει;

Μπαράζ από διαγραφές λογαριασμών έχουν ξεκινήσει ήδη σε 4 χώρες στο Facebook! Τι συμβαίνει όμως και έχει δημιουργηθεί τέτοια αναστάτωση; Τι πρέπει να προσέχουν οι χρήστες;

Το Facebook διευκρίνισε ότι έκλεισε τις σελίδες, τις ομάδες και τους λογαριασμούς αυτούς βάσει της συμπεριφοράς τους κι όχι του περιεχομένου που είχαν αναρτήσει. Η εταιρεία Facebook Inc έχει λάβει μέτρα για την καταστολή τέτοιων λογαριασμών παγκοσμίως μετά τις σφοδρές επικρίσεις που δέχθηκε ότι δεν ανέπτυξε εργαλεία αρκετά γρήγορα για την καταπολέμηση του εξτρεμιστικού περιεχομένου και των προπαγανδιστικών επιχειρήσεων μέσω του ιστοτόπου της.

Το Facebook ανακοίνωσε ότι κατήργησε λογαριασμούς σε Ρωσία, Ουκρανία, Ταϊλάνδη και Ονδούρα σε μια από τις πιο πρόσφατες κινήσεις που κάνει για την αντιμετώπιση μιας «συντονισμένης μη γνήσιας συμπεριφοράς».

Facebook

«Σε καθεμία από αυτές τις περιπτώσεις, αυτοί που κρύβονταν πίσω από τη δραστηριότητα αυτή ήταν συντονισμένοι μεταξύ τους και χρησιμοποιούσαν πλαστούς λογαριασμούς για να παρουσιάσουν μια παραπλανητική εικόνα για τους εαυτούς τους», σημειώνει ο Ναθάνιελ Γκλέιτσερ, επικεφαλής πολιτικής κυβερνοασφάλειας της εταιρείας, σε ηλεκτρονικό μήνυμα που απέστειλε στο Reuters.

«Δεν θέλουμε να χρησιμοποιούνται οι υπηρεσίες μας για να χειραγωγούνται άνθρωποι», υπογραμμίζει. Στις τέσσερις αυτές χώρες το Facebook έκλεισε συνολικά 294 λογαριασμούς και 1.509 σελίδες, σύμφωνα με το ίδιο.

TAGS
 

TECH

Ροή ειδήσεων

Share