Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Δείτε πως θα καταλάβετε αν κάποιος παρακολουθεί το τηλέφωνό σας με αυτό το εκπληκτικό κόλπο!

Μεγάλη προσοχή!

20 Ιουλίου 2019 18:10
Δείτε πως θα καταλάβετε αν κάποιος παρακολουθεί το τηλέφωνό σας με αυτό το εκπληκτικό κόλπο!

Πρώτα απ” όλα έχει σημασία η ασφάλεια. Με τη βοήθεια των κωδικών των smartphones μπορείτε να μάθετε σχετικά με τις ρυθμίσεις της συσκευής σας και να καταλάβετε αν τα SMS και τα δεδομένα σας προστατεύονται αποτελεσματικά από κακόβουλη χρήση.

Συγκεντρώσαμε τους πιο χρήσιμους κωδικούς για τα σύγχρονα smartphones, καθώς και μερικές οδηγίες για όσους φοβούνται ότι τους παρακολουθούν.


Με αυτόν τον κωδικό, μπορείτε να μάθετε αν έχετε ενεργοποιήσει την προώθηση κλήσεων, SMS και άλλων δεδομένων. Στην οθόνη θα εμφανιστεί η κατάσταση για διάφορους τύπους προώθησης, καθώς και ο αριθμός στον οποίο πραγματοποιείται η μεταφορά δεδομένων. Συνήθως μια τέτοια προώθηση γίνεται από έναν ζηλιάρη σύζυγο και από γονείς που θέλουν να προστατεύσουν το παιδί τους από spam και εγκληματίες. Τα περισσότερα θύματα είναι ηλικιωμένοι, δανείζουν το κινητό τους σε κάποιον ξένο για να κάνουν μια κλήση. Ως αποτέλεσμα, ο ξένος θα είναι σε θέση να μάθει τα πάντα για τον τόπο κατοικίας, τον κοινωνικό κύκλο, τις συνήθειες και τη ρουτίνα της καθημερινότητας, και σε ορισμένες περιπτώσεις θα έχει πρόσβαση σε τραπεζικούς λογαριασμούς του θύματος.


Πατήστε για να μάθετε πού διαβιβάζονται οι κλήσεις, τα SMS και τα δεδομένα, αν δεν είστε διαθέσιμοι. Το πιο πιθανό, οι φωνητικές σας κλήσεις θα εκτρέπονται προς έναν αριθμό από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας σας (φωνητικό ταχυδρομείο).

Καθολικός κωδικός για να απενεργοποιήσετε όλους τους τύπους προώθησης από το τηλέφωνό σας. Είναι βολικό να το χρησιμοποιήσετε όταν βρεθείτε εξωτερικό και ενεργοποιηθεί η περιαγωγή. Τότε αν το απενεργοποιήσετε δεν θα χρεωθείτε για κλήσεις που εκ προεπιλογής καταλήγουν στον τηλεφωνητή.

Με αυτόν τον κωδικό, μπορείτε να μάθετε το IMEI (International Mobile Equipment Identity). Γνωρίζοντας τον αριθμό αναγνώρισης του smartphone σας, μπορείτε να το εντοπίσετε, αν το τηλέφωνό σας σας έχει κλαπεί. Μεταφέρεται αυτόματα στο δίκτυο όταν συνδέεστε, ακόμη και αν το τηλέφωνο έχει μια διαφορετική κάρτα SIM. Αν κάποιος γνωρίζει τον αριθμό IMEI σας, τότε μπορεί να μάθει στοιχεία για το smartphone σας: το μοντέλο, τις προδιαγραφές και ούτω καθεξής.

Ο κωδικός του James Bond

Υπάρχουν ειδικοί κωδικοί που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να παρακολουθείτε τη θέση σας και να καταλάβετε, αν κάποιος σας παρακολουθεί. Για να το κάνετε αυτό, το τηλέφωνό σας πρέπει να έχει ενεργοποιημένο την τοποθεσία και το Wi-Fi ή τα δεδομένα.

Πληκτρολογήστε έναν από τους κωδικούς:

για iPhone: * 3001 # 12345 # *

για όλα τα Android: * # * # 4636 # * # * ή * # * # 197328640 # * # *

Βήμα 1: Πηγαίνετε στη καρτέλα UMTS Cell Environment, και στη συνέχεια πηγαίνετε στο UMTS RR info και καταγράφουμε όλες τις τιμές ταυτότητας κυψέλης (Cell ID). Αυτό είναι το πλήθος των σταθμών βάσης, που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση. Το τηλέφωνο θα συνδεθεί με την προεπιλογή αυτή που του δίνει το καλύτερο σήμα.

Βήμα 2: Επιστροφή στο κύριο μενού, πηγαίνετε στην καρτέλα MM info, στη συνέχεια στο Serving PLMN. Σημειώστε τις τιμές του Local Area Code (LAC).

Βήμα 3: Με τη βοήθεια των δύο αυτών τιμών και την τοποθεσία σας μπορείτε να προσδιορίσετε την τοποθεσία σας στον χάρτη του σταθμού βάσης, που συνδέεται με το τηλέφωνό σας.

Υποψίες θα πρέπει να προκαλούν κινητοί σταθμοί βάσης κινητής τηλεφωνίας: φορτηγά ή μίνι βαν με μια τεράστια κεραία. Συνήθως λειτουργούν σε φεστιβάλ, καθώς και σε περιοχές, όπου η κάλυψη από το κυψελοειδές δίκτυο δεν είναι επαρκής. Αν δεν υπάρχει λόγος για τέτοιο όχημα να εμφανιστεί σε κοντινή απόσταση, ίσως ο χειριστής θέλει να βελτιώσει την ποιότητα του σήματος, ή κάπου κοντά σας ασκούν πρακτική ξένοι κατάσκοποι. Ίσως πρόκειται για βιομηχανική κατασκοπεία;

Χρησιμοποιήστε anti-virus

Αν χρησιμοποιείτε Android, τότε ελέγξτε τακτικά το τηλέφωνο για ιούς. Το PlaceRaider είναι από τους πιο επικίνδυνους. Σχεδιασμένο από Αμερικανούς επιστήμονες, έχει δείξει πόσο ευάλωτες είναι οι συσκευές μας. Μόλις περάσει στη συσκευή, αυτός ο Trojan ιός χρησιμοποιεί την κάμερα για να λάβει μια σειρά από φωτογραφίες της γύρω περιοχής και δημιουργεί ένα τρισδιάστατο μοντέλο του δωματίου, και στη συνέχεια, μόλις γίνει σύνδεση στο internet στέλνει τα δεδομένα που συνέλεξε, προσθέτοντας σε αυτά και όλους τους κωδικούς πρόσβασης και τα δεδομένα από το smartphone σας.

Πως να προστατευτείτε από κακόβουλη χρήση

Χρησιμοποιήστε instant messenger, η πρόσβαση στο οποίο είναι κλειστή για όλους, όπως το Telegram , το Chare , το Wickr ή το Signal.

Αποφασίστε ποιες πληροφορίες είναι ασφαλείς να είναι γνωστές σε ανοιχτή πρόσβαση. Πρέπει όλοι να γνωρίζουν τον αριθμό του τηλεφώνου σας, να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με την οικογένεια, τους φίλους και τον τρόπο ζωής σας; Να είστε προσεκτικοί όταν δημοσιεύετε φωτογραφίες των παιδιών.

Μην εγκαθιστάτε άγνωστο λογισμικό στο τηλέφωνο, να παρακολουθείτε τις εφαρμογές που ήδη έχετε, να μην ανοίγετε ανασφαλείς συνδέσμους, και μην συνδέετε καλώδια όπου υπάρχει ύποπτη «δωρεάν» φόρτιση.

Μόνο εταιρεία κινητής τηλεφωνίας μπορεί να προσφέρει μια υπηρεσία για την παρακολούθηση της τοποθεσίας του χρήστη, αποκλειστικά και μόνο με τη συγκατάθεση του συνδρομητή (αν έχει συμπληρώσει την ηλικία ενηλικίωσης). Ιστοσελίδες και εφαρμογές που προσφέρουν τον εντοπισμό του οποιοδήποτε συνδρομητή είναι παράνομες. Να είστε προσεκτικοί!

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Διάσπαση του Facebook θέλει συνιδρυτής του κολοσσού!

NASA: Το 2024 ξεκινάει το "Πρόγραμμα Άρτεμις"!

Διαβάστε περισσότερα θέματα Tech στο Athensmagazine.gr

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share