Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2020

Σοκ: Τι θα συμβεί αν καταρρεύσει το Ίντερνετ;

Θα έρθουμε αντιμέτωποι με το απόλυτο χάος!

16 Ιουλίου 2019 15:01
Σοκ: Τι θα συμβεί αν καταρρεύσει το Ίντερνετ;

Τα τελευταία χρόνια είμαστε όλοι εξαρτημένοι από την τεχνολογία και ειδικότερα το ίντερνετ! Όπου και να κοιτάξετε γύρω γύρω από τον πιο μικρό μέχρι τον πιο μεγάλο όλοι ασχολούνται με το κινητό και γενικότερα με διάφορα gadget! Τι θα συμβεί όμως αν καταρρεύσει το Ίντερνετ;

Δεν θέλουμε ούτε να το σκεφτόμαστε, αλλά μπορεί να έρθει η μέρα που το internet θα καταρρεύσει! Να σας θυμίσουμε πώς η τεχνολογία θα εξαφανίσει 12 καθημερινά πράγματα που κάνουμε όλοι;

Ναι, το παγκόσμιο web δεν είναι άτρωτο. Μία μεγάλη φυσική καταστροφή, όπως ένας καταστροφικός σεισμός και μία μεγάλη ηλιακή καταιγίδα, μπορεί να το «ισοπεδώσει» και να προκαλέσει το απόλυτο χάος σε όλο τον κόσμο. Μια άλλη απειλή είναι η πτώση του δικτύου εξαιτίας υπερφόρτωσης.

Τεχνολογία ίντερνετ

Δυστυχώς ή ευτυχώς, οι περισσότερες υποδομές στον ανεπτυγμένο κόσμο εξαρτώνται πλέον από το Internet. Έτσι μία κατάρρευση του δικτύου θα έφερνε τα πάνω-κάτω σε ένα σωρό τομείς!

1) Επικοινωνίες
Οι επικοινωνίες θα επέστρεφαν τουλάχιστον 20 χρόνια πίσω, στο συμβατικό τηλέφωνο και στο παραδοσιακό ταχυδρομείο. Σκεφθείτε τη ζωή σας χωρίς e-mail!

2) Απασχόληση

Μια κατάρρευση του διαδικτύου θα προκαλούσε την απώλεια εκατομμυρίων θέσεων εργασίας. Οι εταιρίες με αντικείμενο το διαδίκτυο θα εξαφανίζονταν. Ωστόσο, θα μπορούσε να δημιουργηθεί μια νέα αγορά από ανθρώπους που θα δούλευαν για να δημιουργήσουν ένα νέο World Wide Web.

3) Προμήθειες

Οι αλυσίδες προμηθειών σε όλο τον κόσμο βασίζονται πλέον, ως επί το πλείστον, σε διαδικτυακά συστήματα. Η απώλεια του διαδικτύου θα έφερνε το απόλυτο χάος. Τα καταστήματα θα έμεναν άδεια, πολλά εμπορεύματα θα καταστρέφονταν και κανείς δεν θα ήξερε για πού προορίζεται το κάθε εμπόρευμα.

4) Πρόσβαση σε πληροφορίες

Πώς θα ήταν η ζωή χωρίς μηχανές αναζήτησης; Όσοι χρειάζονται πρόσβαση σε πληροφορίες για τη δουλειά ή τις σπουδές τους, θα ζούσαν στην κόλαση! Η αναζήτηση οποιασδήποτε πληροφορίας θα τους οδηγούσε σε βιβλιοθήκες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε θέμα χρόνου και ταλαιπωρίας.

5) Οικονομικές συναλλαγές

Η κατάρρευση του Internet θα σήμαινε αυτόματα την κατάρρευση των Online τραπεζικών συστημάτων και την επιστροφή στις συναλλαγές με μετρητά.

6) Κοινωνική ζωή

Η κοινωνική ζωή θα επέστρεφε στην προ Facebook εποχή... αλλά αυτό μπορεί να ήταν και καλό...

Πόσο θα αλλάξει ο κόσμος το 2099 σύμφωνα με έγκυρο μελλοντολόγο!

Τεχνολογία

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πότε τα ρομπότ θα γίνουν ένα συνηθισμένο αντικείμενο στα σπίτια μας όπως ένα ψυγείο, για παράδειγμα;

Ο Ρέι Κουρτσβάιλ δεν κάνει υποθέσεις – Δίνει συγκεκριμένο έτος για το συμβάν αυτό. Και είναι το 2027. Τι τον κάνει τόσο σίγουρο;

Ο Ρέι Κουρτσβάιλ είναι εφευρέτης, μελλοντολόγος και συγγραφέας. Έχει επίσης προσληφθεί από την Google για να «εργαστεί σε νέα έργα που αφορούν τη μηχανική μάθηση και τη γλώσσα επεξεργασίας».

Ο Ρέι είναι διάσημος για τις επιστημονικές προβλέψεις του και μερικές από αυτές έχουν ήδη γίνει πραγματικότητα.

Για παράδειγμα, προέβλεψε τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης, τη νίκη των υπολογιστών στο παιχνίδι με τους καλύτερους παίκτες σκακιού στον κόσμο, την εμφάνιση των ψηφιακών βοηθών και τα συστήματα εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας.

Παρακάτω θα δείτε τις προβλέψεις του μελλοντολόγου για τον 21ο αιώνα, κατά τις οποίες φαίνεται ότι μας περιμένει κάτι απροσδόκητο. Ίσως οι ταινίες επιστημονικής φαντασίας να γίνουν σύντομα η νέα πραγματικότητα μας.

undefined

Ορισμένα πράγματα φαίνονται απίστευτα, αλλά ο Ρέι Κουρτσβάιλ σπάνια κάνει λάθη. Τον Οκτώβριο του 2010 κυκλοφόρησε μια αναφορά όπου ανέλυσε όλες τις προβλέψεις που είχε κάνει σε 3 από τα βιβλία του από το 1990, το 1999 και το 2005. Από τις 147 προβλέψεις, οι 115 αποδείχτηκαν ότι ήταν εντελώς αληθείς, οι 12 γενικά αληθείς, οι 17 εν μέρει αληθείς, και μόνο 3 αποδείχθηκαν ψευδείς. Έτσι, η ακρίβεια του μελλοντολόγου βρίσκεται στο 86%.

2019 Η ανθρωπότητα θα κατακτήσει τις ασθένειες που σκοτώνουν το 95% των ανθρώπων στις πολιτισμένες χώρες.

Η διαδικασία γήρανσης θα επιβραδυνθεί ή θα αντιστραφεί. 2020 Οι υπολογιστές θα συνεχίσουν να γίνονται μικρότεροι και το σχήμα τους θα αλλάξει.

Για παράδειγμα, θα αποτελέσουν μέρος των ρούχων μας. Μια νέα παγκόσμια κυβέρνηση θα εμφανιστεί και θα αντιπροσωπεύσει όλη την ανθρωπότητα.

Από το 2020, θα αρχίσουν να εμφανίζονται νέα «ανθρώπινα σώματα 2.0» και θα βασίζονται σε νανοτεχνολογίες. Οι διαφημιστικές καμπάνιες θα μεταδίδονται ξεχωριστά σε κάθε άτομο μέσω καναλιών ήχου. 2025

undefined

Θα είναι δυνατή η ακριβής μοντελοποίηση των τμημάτων του ανθρώπινου εγκεφάλου μέσω υπολογιστή. Μέχρι τα τέλη του 2020, θα δημιουργηθεί τεχνητή νοημοσύνη, συγκρίσιμη με τον ανθρώπινο εγκέφαλο λόγω της ικανότητας και της πολυπλοκότητάς του.

2029 Η τεχνητή νοημοσύνη θα είναι ικανή να περάσει μια δοκιμασία, η οποία θα αποδείξει την ικανότητά της να σκέφτεται σαν άνθρωπος.

Μέχρι το τέλος της δεκαετίας του 2020, η εικονική πραγματικότητα θα επιτύχει μια τόσο υψηλή ακρίβεια που θα είναι δύσκολο να διακριθεί από τη φυσική πραγματικότητα.

Οι νανομηχανές θα χρησιμοποιούνται ευρέως στην ιατρική.

Η παραγωγή νανοτεχνολογιών θα γίνει τόσο συνηθισμένη που θα αλλάξει ριζικά την παγκόσμια οικονομία.

Τα νανορομπότ θα είναι ικανά να διαπερνούν τα κύτταρα για να τα ταΐσουν και να απομακρύνουν τα απόβλητα, οπότε η παραδοσιακή διαδικασία φαγητού θα γίνει περιττή.

Η δεκαετία του 2030 Η κοινοποίηση του μυαλού θα γίνει δυνατή.

Οι άνθρωποι θα μπορούν να ζουν στο διαδίκτυο, προβάλλοντας το σώμα τους τόσο στη φυσική όσο και στην εικονική πραγματικότητα.

Ο εξοπλισμός της εικονικής πραγματικότητας θα εξαφανιστεί.

undefined

Οι νανομηχανές θα εμφυτευτούν μέσα στον εγκέφαλο, αλληλεπιδρώντας άμεσα με τα εγκεφαλικά κύτταρα.

Οι νανομηχανές σε έναν ανθρώπινο εγκέφαλο θα βοηθήσουν στην αύξηση των γνωστικών και αισθητήριων δυνατοτήτων του, συμπεριλαμβανομένης της μνήμης.

Οι άνθρωποι θα μπορούν να συνδέονται τηλεπαθητικά μεταξύ τους μέσω ασύρματων δικτύων. Θα καταστεί δυνατή η αλλαγή των ανθρώπινων προσωπικοτήτων και των αναμνήσεων.

Θα εμφανιστούν τα “ανθρώπινα σώματα 3.0” και δεν θα έχουν συγκεκριμένη μορφή σώματος. Οι άνθρωποι θα είναι σε θέση να αλλάζουν το εξωτερικό τους όποτε τους αρέσει και όπως τους αρέσει.

Η δεκαετία του 2040 Η μη βιο-νοημοσύνη θα ξεπεράσει τις δυνατότητες μιας βιο-νοημοσύνης κατά δισεκατομμύρια φορές.

Οι άνθρωποι θα ξοδεύουν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους στην εικονική πραγματικότητα. Το Μάτριξ είναι ένα παράδειγμα ενός τέτοιου εικονικού κόσμου.

Τα Νανορομπότ θα χρησιμοποιηθούν ευρέως για να δημιουργούν οποιοδήποτε σχήμα και επιφάνεια.

2045 Οι αναβαθμισμένοι και “δημοσιευμένοι” άνθρωποι θα έχουν γίνει ένα απλό καθημερινό γεγονός ως τότε.

Ένας υπολογιστής εκατομμύρια φορές πιο έξυπνος από όλους τους ανθρώπους μαζί θα μπορούσε να αγοραστεί με μόνο 1.000 ευρώ.

Θα φτάσει η τεχνολογική ιδιαιτερότητα: η τεχνητή νοημοσύνη θα ξεπεράσει εκείνη των ανθρώπων και θα γίνει η πιο έξυπνη μορφή ζωής στη Γη.

Η μοναδικότητα θα αλλάξει για πάντα την ανθρώπινη ιστορία.

Η εξαφάνιση της ανθρωπότητας θα είναι σχεδόν αδύνατη, καθώς δεν θα υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ ανθρώπων και μηχανών.

undefined

2045-2099 Η Γη θα μετατραπεί σε έναν γιγαντιαίο υπολογιστή.

Οι άνθρωποι που θέλουν να διατηρήσουν το φυσικό τους σώμα, θα ζήσουν σε ειδικές ζώνες κρατήσεων.

Η ανθρωπότητα δεν θα περιορίζεται πλέον από την ταχύτητα του φωτός.

Η τεχνητή νοημοσύνη θα μεταφέρει την επιρροή της πέρα από τα όρια της Γης σε ολόκληρο το Ηλιακό Σύστημα και στη συνέχεια θα μεταφερθεί και σε άλλους γαλαξίες.

Τα αστέρια, οι πλανήτες και οι μετεωρίτες θα μετατραπούν σε ένα δομημένο θέμα ικανό να διατηρήσει τη ζωή.

Μέχρι το 2099, οι μηχανές θα είναι σε θέση να κατασκευάσουν υπολογιστές στο μέγεθος των πλανητών.

 

Tech

Ροή ειδήσεων

Share