Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020

Αποκάλυψη σοκ: Τελικά υπάρχουν εξωγήινοι έξω από το ηλιακό μας σύστημα;

Τι αποκαλύπτουν οι επιστήμονες...

9 Ιουνίου 2019 13:47
Αποκάλυψη σοκ: Τελικά υπάρχουν εξωγήινοι έξω από το ηλιακό μας σύστημα;

Επιστήμονες έχουν βρει σχεδόν 4.000 εξωπλανήτες που περιφέρονται γύρω από αστέρια μακριά από το ηλιακό μας σύστημα και νέοι συνεχίζουν να ανακαλύπτονται, αλλά μόνον ένας περιορισμένος αριθμός τους θα μπορούσε να συντηρήσει κάποια εξωγήινη μορφή ζωής. Πολλοί βρίσκονται είτε πολύ κοντά είτε πολύ μακριά από τα αστέρια τους, πράγμα που σημαίνει ότι το νερό που απαιτείται για τη συντήρηση της ζωής θα έχει εξατμιστεί, ή θα έχει παγώσει. Ορισμένοι απ’ αυτούς τους εξωπλανήτες, ωστόσο, μπορεί να έχουν δικούς τους δορυφόρους και κάποια απ’ αυτά τα «εξωφεγγάρια», δεν αποκλείεται να διαθέτουν τις κατάλληλες συνθήκες για νερό σε υγρή μορφή, άρα και για εξωγήινη ζωή.

Τελικά υπάρχουν εξωγήινοι έξω από το ηλιακό μας σύστημα!

«Αυτά τα φεγγάρια μπορεί να θερμαίνονται εσωτερικά από τη βαρυτική έλξη που τους ασκεί ο πλανήτης γύρω από τον οποίο περιφέρονται κι έτσι ίσως έχουν νερό. Πιστεύω ότι αν μπορέσουμε να τα βρούμε τα φεγγάρια αυτά, είναι πολύ πιο υποσχόμενα για την ανακάλυψη εξωγήινης ζωής», λέει ο αστροφυσικός του βρετανικού Πανεπιστημίου του Λίνκολν, δρ Φιλ Σάτον.

Οι επιστήμονες προσπαθούν να εντοπίσουν νέα εξωφεγγάρια σε μια προσπάθεια να κατανοήσουν αν όντως θα μπορούσαν να φιλοξενούν εξωγήινους, αλλά η προσπάθεια είναι δύσκολη επειδή απέχουν πολύ από τη Γη και είναι μικρά. Ο Δρ Σάτον χρησιμοποίησε προσομοιώσεις σε Η/Υ για να δημιουργήσει ένα μοντέλο των δαχτυλιδιών γύρω από τον εξωπλανήτη J1407b, που είναι 200 φορές μεγαλύτερα από εκείνα του Κρόνου προκειμένου να διαπιστώσει κατά πόσον τα κενά ανάμεσά τους οφείλονται στην ύπαρξη εξωφεγγαριών. Η έρευνα δεν κατάφερε μέχρι στιγμής να αποδείξει αν τα διάσπαρτα σωματίδια στην άκρη των δακτυλιδιών οφείλονταν στην παρουσία κάποιου δορυφόρου, αλλά η αναζήτηση εξωφεγγαριών συνεχίζεται και μαζί της κι η έρευνα για τους εξωγήινους που ίσως ζουν εκεί...

ΗΠΑ: Γίνονται συνεχώς παραβιάσεις από...εξωγήινους!

ΗΠΑ: Γίνονται συνεχώς παραβιάσεις από...εξωγήινους!

Απίστευτο και όμως αληθινό...τουλάχιστον έτσι αναφέρουν στις ΗΠΑ. Και πιο συγκεκριμένα αξιωματούχος στις ΗΠΑ υποστηρίζει πως κάθε μήνα στον εθνικό εναέριο χώρο «εισβάλλουν» Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα, τα γνωστά ΑΤΙΑ (UFO).

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του αξιωματούχου στην εφημερίδα Washington Post, τα άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα εντοπίζονται στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ όχι μία και δύο, αλλά αρκετές φορές κάθε μήνα από το 2014.

Ο αξιωματούχος δεν έδωσε λεπτομέρειες για τα όσα υποστηρίζει και ανέφερε πως το αμερικανικό Ναυτικό δεν επιθυμεί να γνωστοποιήσει περισσότερες πληροφορίες.

Παρ' όλα αυτά, έκανε λόγο για «ανεξήγητα εναέρια φαινόμενα» κάθε μήνα στις ΗΠΑ.

«Τα τελευταία χρόνια έχουν υπάρξει αναφορές για εισβολές μη εξουσιοδοτημένων ή μη αναγνωρισμένων αεροσκαφών σε αρκετές περιοχές οι οποίες τελούν υπό τον έλεγχο του στρατού ή σε απομακρυσμένους εναέριους χώρους», είπε ο αξιωματούχος και συμπλήρωσε: «Το Ναυτικό βελτιώνει και οριστικοποιεί τη διαδικασία ώστε τέτοιες πληροφορίες να μεταφέρονται απευθείας στις αρμόδιες Αρχές».

Από το 2017 το αμερικανικό Ναυτικό εργάζεται προκειμένου να βρεθεί η «φόρμουλα» και να μεταφέρονται οι πληροφορίες απευθείας στις αρμόδιες Αρχές. Αφορμή στάθηκαν οι πληροφορίες για τον εντοπισμό παράξενων στρογγυλών αντικειμένων στον ουρανό που έμοιαζαν με εξωγήινααεροσκάφη.

Για την ιστορία, ήδη από το 2004 αεροσκάφη του αεροπλανοφόρου Νίμιτς είχαν καταδιώξει αρκετές φορές UFO, σύμφωνα πάντα με αναφορές, στην Χερσόνησο Μπάχα της Καλιφόρνια. Οι πιλότοι των αεροσκαφών έκαναν τότε λόγο για σκάφη που εντόπισαν με μυστηριώδη τεχνολογία.

«Κάποια στιγμή, καταλήξαμε να παρακολουθούμε αρκετά αντικείμενα», σημείωσε ο υπαξιωματικός Gary Voorhis σε κατάθεσή του για το περιστατικό. «Κινούνταν με απίστευτες ταχύτητες, σε απίστευτες γωνίες και τροχιές και τελικώς αποχώρησαν πολύ γρηγορότερα από τα ραντάρ μας (σ.σ μπορούσαν να τα εντοπίσουν)», περιέγραψε.

Πλέον αναμένεται να ενημερωθεί το Κογκρέσο για τις αναφορές και να αποφασιστεί αν θα πρέπει να γίνει ενδελεχής έρευνα. Από την πλευρά τους, πολλά είναι τα μέλη του Κογκρέσου που ζητούν να γίνει έρευνα και αυτό διότι υπάρχουν εκατοντάδες αναφορές από το στρατιωτικό προσωπικό των ΗΠΑ για την ύπαρξη μυστηριωδών αντικειμένων στον ουρανό.

 

Tech

Ροή ειδήσεων

Share