Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021

Τελικά το μέγεθος μετράει;

Τι ισχύει για άντρες και γυναίκες;

7 Ιουνίου 2019 10:59
Τελικά το μέγεθος μετράει;

Παρά την αύξηση της δημοτικότητας των μικρών φορητών συσκευών, η τηλεόραση ολοένα και μεγαλώνει - ενώ δεν δείχνει κανένα σημάδι συρρίκνωσης.

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη σε όλη την Ευρώπη από τη Sony, πάνω από το ένα τρίτο των ατόμων (35%) επιθυμεί, πλέον, οθόνες τηλεοράσεων άνω των 55 ιντσών, ενώ το 16% επιθυμεί μια οθόνη 65+ ιντσών.

Η επιθυμία για μια εξαιρετικά μεγάλη συσκευή τηλεόρασης, παρατηρείτε πιο δυναμικά στη Γαλλία, με πάνω από το ένα τέταρτο των πολιτών (26%) να δηλώνουν ότι θα προτιμούσαν μια τηλεόραση 65+ ιντσών. Παράλληλα, και το Βέλγιο εκτιμά την αξία μιας μεγαλύτερης οθόνης - με έναν στους πέντε να προτιμούν τις οθόνες 65+ ιντσών.

Το να έχεις στην κατοχή σου μια μεγάλη τηλεόραση είναι τόσο σημαντικό, που ένας στους δέκα ανθρώπους το βλέπει ως βασικό σύμβολο υψηλού status, περισσότερο από ότι τα smartphones και τα tablet(7%), τα ρούχα σχεδιαστών (7%) ή τα ακριβά ρολόγια (6%). Το γεγονός αυτό οδηγεί το ήμισυ (48%) των ανθρώπων να θέλουν μια μεγαλύτερη τηλεόραση από αυτή που έχουν τώρα.

Από τις ευρωπαϊκές χώρες που ερωτήθηκαν, οι Ιταλοί είναι αυτοί που χρειάζονται περισσότερο μια αναβάθμιση, με το 57% να θέλουν μια μεγαλύτερη τηλεόραση- είναι, επίσης, εκείνοι που είναι πιθανότερο να υπερεκτιμήσουν το χώρο τους - και το 18% εκείνων που αγόρασαν τηλεόραση να παραδέχονται ότι ήταν πολύ μεγάλη για το χώρο τους, όπως συμβαίνει και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Αν και συνήθως λέγεται πως οι άντρες είναι εκείνοι που έχουν εμμονή με το μέγεθος, οι μεγάλες τηλεοράσεις είναι σημαντικές και για τις γυναίκες, καθώς το 43% των γυναικών, επιθυμεί μια μεγαλύτερη συσκευή τηλεόρασης. Παρόλα αυτά, οι άνδρες αγοράζουν σίγουρα με τη φιλοσοφία «το μεγαλύτερο είναι και καλύτερο», καθώς είναι 10% πιο πιθανό να θέλουν κάτι μεγαλύτερο από αυτό που έχουν.

Καθώς η τεχνολογία παρέχει όλο και περισσότερους τρόπους και μέσα για να παρακολουθήσετε τηλεόραση, οι θεατές εκτιμούν όλο και περισσότερο την ποιότητα που παρέχει μια μεγαλύτερη οθόνη σε σχέση με μια μικρότερη συσκευή - με ένα τεράστιο ποσοστό της τάξεως του 80%, να επιλέγει ακόμη την τηλεόραση, ως το μέσο που θα του προσφέρει την καλύτερη εμπειρία θέασης, για την άνετη εμπειρία θέασης που προσφέρει (72%), την καλύτερη η ποιότητα προβολής (60%), την εντυπωσιακή παρουσία της στο σπίτι (18%), κ.α.

Πηγή: SDNA

"Τα καλύτερα 15 λεπτά της γερμανικής τηλεόρασης"

Οι Γερμανοί παρουσιαστές Γιόκο Βίντερσαϊντ και Κλάας Χόιφερ- Ούμλαουφ είναι γνωστοί στη χώρα τους χάρη στις φάρσες που κάνουν στην εκπομπή τους. Όμως την προηγούμενη Τετάρτη εξέπληξαν το κοινό τους με μια διαφορετική εκπομπή.

Αφού κέρδισαν ένα στοίχημα με το τηλεοπτικό τους δίκτυο, το ProSieben, εκμεταλλεύθηκαν τα 15 λεπτά που τους δόθηκαν στη ζώνη της υψηλής τηλεθέασης για να παρουσιάσουν τρεις ανθρώπους «που έχουν περισσότερα από εμάς να πούνε» και «πάνω απ’ όλα πιο σημαντικά πράγματα», όπως δήλωσε ο Κλάας.

Ακόμη και ο ίδιος ο τηλεοπτικός σταθμός δεν γνώριζε από πριν το περιεχόμενο της εκπομπής και γι’ αυτό αρχικά φρόντισε να κρατήσει αποστάσεις, τονίζοντας ότι «το ProSieben δεν έχει καμία σχέση» με τα όσα θα παρουσιαστούν, ενώ η σύντομη ανακοίνωσή του κατέληγε με τη φράση: «Ας ελπίσουμε για το καλύτερο».

undefined

Αμέσως μετά ξεκίνησε η εκπομπή, σε ένα άδειο στούντιο στο οποίο υπήρχε μόνο μία καρέκλα.

Η πρώτη που εμφανίστηκε ήταν η Πία Κλεμπ, καπετάνιος του πλοίου “ Iuventa 10”, το οποίο διέσωζε μετανάστες στη Μεσόγειο, όμως πλέον έχει κατασχεθεί από τις αρχές.

Επί πέντε λεπτά η Κλεμπ μίλησε για «τα πιο φονικά σύνορα του κόσμου», για το πλοίο που κυβερνούσε και με το οποίο διέσωσε 14.000 πρόσφυγες, αλλά και για τις ημέρες που πέρασε στα διεθνή ύδατα με ένα δίχρονο αγόρι που είχε πνιγεί στο ψυγείο του πλοίου και τη μητέρα του, ακόμη ζωντανή, χωρίς κανένα λιμάνι να τους δέχεται.

«Τι να πω σε αυτή την πληγωμένη γυναίκα για τη βραβευμένη με Νόμπελ Ειρήνης ΕΕ;», διερωτήθηκε η Κλεμπ.

Στη συνέχεια στην καρέκλα έκατσε ο Ντίτερ Πουλ, επικεφαλής επί δέκα χρόνια μιας οργάνωσης που βοηθά άστεγους στο Βερολίνο. Μίλησε για τις προκαταλήψεις που έχουν οι άνθρωποι για τους άστεγους και κάλεσε τους τηλεθεατές να τους μιλούν όποτε μπορούν.

Ο τρίτος καλεσμένος της εκπομπής ήταν η ακτιβίστρια Μπίργκιτ Λόμαϊερ, η οποία διηγήθηκε για τις παρενοχλήσεις και τις απειλές που δέχεται από τους νεοναζιστές γείτονές της από τότε που μετακόμισε από το Αμβούργο στο χωριό Γιάμελ στο κρατίδιο Μεκλεμβούργο- Δυτική Πομερανία.

Αντί να τρομοκρατηθεί, η Μπίργκιτ μαζί με τον σύζυγό της οργανώνουν εδώ και χρόνια ένα φεστιβάλ για τη δημοκρατία και την ανεκτικότητα.

Απευθυνόμενη στους τηλεθεατές η Μπίργκιτ είπε: «Αντισταθείτε, μην τρομοκρατείστε, αξίζει».

Και με τα λόγια αυτά ολοκληρώθηκε η εκπομπή.

Οι περισσότερες αντιδράσεις ήταν ενθουσιώδεις, με πολλούς τηλεθεατές να δηλώνουν ότι «συγκινήθηκαν». «Πιθανότατα τα καλύτερα 15 λεπτά που έχει προσφέρει η γερμανική τηλεόραση», σχολίασαν κάποιοι.

Μάλιστα το ProSieben, παρά τις αρχικές του επιφυλάξεις, αποφάσισε μετά το τέλος της εκπομπής “ Joko & Klaas live” να την αναρτήσει στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης και στον ιστότοπό του.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share