Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

NASA: Συμβόλαια για την "κατάκτηση" της Σελήνης! (Video)

Έκανε την πρώτη ανακοίνωση!

4 Ιουνίου 2019 08:00
NASA: Συμβόλαια για την

Η NASA ανακοίνωσε τα τρία πρώτα συμβόλαια για την «κατάκτηση της Σελήνης»!

Οι τρεις πρώτες εταιρείες και όσες ακολουθήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα, θα λειτουργούν στο πλαίσιο και υπό την καθοδήγηση της υπηρεσίας Commercial Lunar Payload Services (CLPS). Στόχος των τριών αυτών αποστολών, θα είναι η πραγματοποίηση πειραμάτων και η εφαμογή τεχνολογιών, οι οποίες θα κατέχουν κομβικό χαρακτήρα στον σχεδιασμό της αποίκησης του Φεγγαριού.

Πιο αναλυτικά, οι αποστολές θα διεξάγουν μετρήσεις για τα επίπεδα ραδιενέργειας στην επιφάνεια της Σελήνης, θα τεστάρουν το νέο σύστημα καθοδήγησης και προσγείωσης των διαστημοπλοίων και θα εκτιμήσουν σε τι ποσοστό επηρεάζεται το περιβάλλον της Σελήνης από τις διαδικασίες εκφόρτωσης των μηχανημάτων και των υλικών που θα μεταφερθούν στον φυσικό δορυφόρο της Γης.

Τα τρία πρώτα συμβόλαια με ιδιωτικές εταιρείες, οι οποίες θα αναλάβουν να φέρουν σε πέρας τις αποστολές προετοιμασίας, πριν την τελική... ανάφλεξη για τη δημιουργία της ανθρώπινης αποικίας στη Σελήνη, το 2024, ανακοίνωσε η NASA, η ηγεσία της οποίας, με την έγκριση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και την υψηλή πολιτική εποπτεία του αντιπροέδρου Μάικ Πενς, προχωρά την υλοποίηση του μεγαλόπνοου σχεδίου με ταχύτατα βήματα.

Οι τρεις αποστολές υπάγονται στον σχεδιασμό του προγράμματος Άρτεμις, η υλοποίηση του οποίου θα προσφέρει στην ανθρωπότητα την «πύλη εισόδου» για την εξερεύνηση του Διαστήματος.

Τα συμβόλαια κέρδισαν οι εταιρείες:

1)Astrobotic of Pittsburgh: Η εταιρεία από το Πίτσμπουργκ θα χρηματοδοτηθεί με το ποσό των 79,5 εκατ. δολαρίων, προκειμένου να προσεδαφίσει 14 ωφέλιμα φορτία στον κρατήρα Lacus Mortis, νότια του κρατήρα Mare Frigoris, κοντά στον Βόρειο Πόλο του Φεγγαριού. Η αποστολή αυτή είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί τον Ιούλιο του 2021.

2)Intuitive Machines of Houston: Η εταιρεία από το Χιούστον θα χρηματοδοτηθεί με 77 εκατ. δολάρια και θα αναλάβει να μεταφέρει πέντε ωφέλιμα φορτία στην περιοχή Oceanus Procellarum. Η συγκεκριμένη αποστολή είναι προγραμματισμένη επίσης για τον Ιούλιο του 2021.

3)Orbit Beyond of Edison, New Jersey: Η εταιρεία από το Νιου Τζέρσι θα χρηματοδοτηθεί με το ποσό των 97 εκατ. δολαρίων προκειμένου να μεταφέρει τέσσερα ωφέλιμα φορτία στην περιοχή Mare Imbrium. Η συγκεκριμένη αποστολή είναι προγραμματισμένη για τον Σεπτέμβριο του 2020.

Η πρώτη και η δεύτερη φάση του σχεδίου Άρτεμις

Οι παραπάνω αποστολές θα είναι ένα «κομμάτι» του πρώτου μέρους που περιλαμβάνει το σχέδιο Άρτεμις. Εκτός από τις τρεις προαναφερθέντες εταιρείες, θα ακολουθήσουν και άλλες συμφωνίες για αποστολές στο Φεγγάρι, μία εκ των οποίων, σε αυτήν την πρώτη φάση, θα περιλαμβάνει και την επιστροφή αστροναυτών στον φυσικό δορυφόρο της Γης, μετά από πολλές 10ετίες και συγκεκριμένα από το 1972.

Η δεύτερη φάση της Άρτεμις περιλαμβάνει τη μεταφορά μεγάλου αριθμού ανθρώπων, κάθε ειδικότητας, στη βάση που θα έχει δημιουργηθεί στη Σελήνη, αλλά και στον Διαστημικό Σταθμό που θα έχει τεθεί στην γύρω από την τροχιά της, έως το 2028.

Δείτε το βίντεο:

NASA: Κατασκευάζει μεταγωγικά για την Σελήνη!

Η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA) ανακοίνωσε ότι επέλεξε τρεις ιδιωτικές εταιρείες, οι οποίες θα κατασκευάσουν νέες διαστημοσυσκευές προσελήνωσης (landers), που θα μεταφέρουν όργανα και άλλο επιστημονικό εξοπλισμό στη Σελήνη στο πλαίσιο του νέου προγράμματος «'Αρτεμις», που έχει ως στόχο την επιστροφή των Αμερικανών αστροναυτών στο φεγγάρι το 2024.

Για πρώτη φορά μετά τη δεκαετία του 1970 (πρόγραμμα «Απόλλων»), οι ΗΠΑ θα στείλουν εξοπλισμό στη Σελήνη, το 2020 και 2021, προετοιμάζοντας την επανδρωμένη αποστολή του 2024. Οι άκατοι των τριών εταιρειών θα μεταφέρουν συνολικά 23 μικρά φορτία της NASA, που θα περιλαμβάνουν όργανα, τα οποία θα βοηθήσουν τους αστροναύτες να συλλέξουν πληροφορίες στη σεληνιακή επιφάνεια, να πλοηγηθούν σε αυτήν και να προστατευθούν από την ηλιακή ακτινοβολία. Θα σταλούν επίσης όργανα για την ανάλυση της σύνθεσης του φεγγαριού και την ανίχνευση νερού, ηλιακοί συλλέκτες κ.α.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

TAGS
 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share