Τρίτη, 27 Ιουλίου 2021

Έρχονται τα πάνω κάτω στο Instagram! - Η αλλαγή που θα στεναχωρήσει τους χρήστες!

Τι αλλάζει πλέον;

23 Απριλίου 2019 13:49
Έρχονται τα πάνω κάτω στο Instagram! - Η αλλαγή που θα στεναχωρήσει τους χρήστες!

Το Instagram είναι πλέον από τα δημοφιλέστερα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αφού σπάνια βρίσκει κανείς άνθρωπο που να μην έχει λογαριασμό. Ωστόσο, η νέα αλλαγή που έρχεται κατά πάσα πιθανότητα θα στεναχωρήσει τους χρήστες!

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες η εν λόγω αλλαγή στο Instagram αφορά τα likes στις αναρτήσεις, αφού εξετάζεται σοβαρά να είναι ορατά μοναχά στο χρήστη του λογαριασμού και όχι στο ευρύ κοινό.

Συγκεκριμένα, η γνωστή ερευνήτρια Jane Manchun Wong εντόπισε την παραπάνω αλλαγή στον πηγαίο κώδικα της εφαρμογής για τις Android συσκευές, κάνοντας λόγο για δοκιμές των προγραμματιστών του Instagram, πριν την οριστική αλλαγή.

Όπως τονίζει η Wong, ενδεχομένως, σε κάποια από τις μελλοντικές εκδόσεις του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης να μην είμαστε σε θέση να βλέπουμε τον αριθμό των like που έχουν δεχτεί οι αναρτήσεις των άλλων χρηστών.

Instagram

Το σκεπτικό πίσω από την απόφαση

Όπως έγινε γνωστό, βασικός σκοπός της συγκεκριμένης αλλαγής είναι οι followers να επικεντρώνονται περισσότερο σε αυτό που μοιράζεσαι παρά στα likes που έχεις λάβει.

Κατά τη διάρκεια των δοκιμών, μόνο εκείνος που ποστάρει θα γνωρίζει τον αριθμό των like της ανάρτησή του.

Νέο σκάνδαλο για το Facebook: Απροστάτευτοι και οι κωδικοί του Instagram

Ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις φαίνεται ότι παίρνει το σκάνδαλο με τους απροστατεύτους κωδικούς στο Facebook καθώς το δημοφιλές μέσο κοινωνική δικτύωσης ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι επηρέασε αρκετά περισσότερα εκατομμύρια χρήστες του Instagram από ό,τι είχε αρχικά ανακοινωθεί.

Τον Μάρτιο είχε ανακοινώσει ότι είχε αποθηκεύσει εκατομμύρια κωδικούς πρόσβασης χρηστών σε μορφή... plain text -δηλαδή, σε μορφή που δεν ήταν κρυπτογραφημένη, αλλά εύκολα αναγνώσιμη από τους υπαλλήλους του.

Τότε σε ανάρτησή του το Facebook είχε κάνει λόγο «για εκατοντάδες εκατομμύρια χρήστες του Facebook Lite, δεκάδες εκατομμύρια άλλων χρηστών του Facebook και δεκάδες χιλιάδες χρήστες του Instagram».

Σε ανανέωσή, όμως, της επίμαχης ανάρτησης, την Πέμπτη, το Facebook έγραψε ότι «τώρα εκτιμούμε ότι το θέμα επηρέασε εκατομμύρια χρήστες του Instagram».

Ειδικοί, ωστόσο, επικρίνουν το Facebook για το χρόνο της ανανέωσης της πληροφορίας για το σκάνδαλο αυτό καθώς, όπως επισημαίνουν μιλώντας στον Guardian, αυτό έγινε την ώρα που ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ολοκλήρωνε τη συνέντευξη τύπου για την έκθεση του ειδικού εισαγγελέα Μάλερ για τον Ντόναλντ Τραμπ, σε μια προσπάθεια, όπως λένε, η είδηση να περάσει «στα ψιλά».

Instagram

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share