Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020

Εγκατάσταση δικτύου Wi-Fi σε σε λεωφορεία και τρόλεϊ!

Η εξέλιψη της τεχνολογίας!

18 Απριλίου 2019 17:56
Εγκατάσταση δικτύου Wi-Fi σε σε λεωφορεία και τρόλεϊ!

Μόλις πριν λίγες ημέρες γράφαμε για το πόσο μπροστά είναι η Λάρισα και τα αστικά της και γκρινιάξαμε λίγο για την κατάσταση στα πρωτευουσιάνικα μέσα. Ωστόσο μάλλον βιαστήκαμε να μιλήσουμε, γιατί η σειρά μας για τέτοιες πολυτέλειες δεν αργεί να έρθει.

Το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ενέκριναν το ποσό των 900.000 ευρώ για την εγκατάσταση Wi-Fi σε λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ. Ναι, ήρθε η στιγμή που θα σταματήσουμε να κλαίμε τα λεφτά μας σε GB!

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για την εγκατάσταση δικτύου Wi-Fi σε2.030 οχήματα (λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ) του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ), προκειμένου το επιβατικό κοινό να έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο κατά τις μετακινήσεις του με τα εν λόγω Μέσα Μεταφοράς.

Όσο ενθουσιασμένοι κι αν δηλώνουμε για τα καλά αυτά νέα (αν και κρατάμε μικρό καλάθι, λόγω παρελθόντος), πιστεύουμε ότι κρύβονται δύο εκδοχές πίσω από αυτήν την κίνηση: είτε τίθεται ζήτημα εγωισμού (κοντρίτσα με τη Λάρισα), είτε… εκλογές, παιδιά, εκλογές! Οι περισσότεροι θα καταλήξουν στη δεύτερη εκδοχή, μάλλον είναι και η πιο πιθανή.

Σε κάθε περίπτωση, όποιος κι αν είναι ο απώτερος σκοπός αυτής της κίνησης, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα δοθεί μια σημαντική ανάσα στα δεδομένα μας, στο δρόμο προς τη σχολή.

Απίστευτο και όμως... Ελληνικό! Στο Άγιον Όρος ζήτησαν δωρεάν Wi-Fi!

Απίστευτο και όμως... Ελληνικό! Στο Άγιον Όρος ζήτησαν δωρεάν Wi-Fi!

Κι ενώ αναμένεται μεγάλος διαγωνισμός για τα κουπόνια της Κομισιόν, που θα χρηματοδοτήσουν τα δίκτυα ασύρματης πρόσβασης των δήμων, από τους πρώτους που ενδιαφέρθηκαν να υποβάλουν αίτηση για παροχή δωρεάν wifi, όπως είναι σε θέση να γνωρίζουν τα Piperata.gr είναι η κοινότητα του Αγίου Όρους

Πάντως, όλοι οι μεγάλοι δήμοι (Αθηναίων, Θεσσαλονίκης, Πειραιά, Λάρισας, Πατρέων, Ηρακλείου) έχουν ήδη εγγραφεί στην ιστοσελίδα wifi4eu για τη διεκδίκηση του κουπονιού. Συνολικά, από τους 325 ελληνικούς δήμους έχουν εγγραφεί σε πέντε εργάσιμες ημέρες οι 201. Μεταξύ αυτών που έσπευσαν ήταν και η αυτοδιοικούμενη κοινότητα του Αγίου Όρους.

 

Tech

Ροή ειδήσεων

Share