Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2019

Skype: Διπλασιάστηκαν οι χρήστες με βιντεοκλήση στα 50 άτομα

Η εξέλιξη!

7 Απριλίου 2019 17:55
Skype: Διπλασιάστηκαν οι χρήστες με βιντεοκλήση στα 50 άτομα

Το Skype έχει επεκτείνει την ικανότητα των ομαδικών βιντεοκλήσεων σε 50 άτομα και μάλιστα έχει προσθέσει μία έξυπνη λειτουργία ειδοποίησης που θα στέλνεται αυτόματα σε όλους τους ενδιαφερόμενους που θέλουν να συμμετέχουν στο γεγονός, και όχι μεμονωμένα όπως γινόταν μέχρι πρότινος.5G αναμένεται να προκαλέσει επανάσταση!

Για όσους δεν γνωρίζουν, το χαρακτηριστικό που θα συμμετέχουν 50 άτομα ταυτοχρόνως σε μία βιντεοκλήση ξεκίνησε να δοκιμάζεται από τον περασμένο μήνα σε μορφή beta, προφανώς για να εντοπιστούν τυχόν δυσλειτουργίες ή σφάλματα και κατά συνέπειαν να διορθωθούν ούτως ώστε να απελευθερωθεί η τελική έκδοση, κάτι που έγινε μόλις εχθές.

Οφείλετε να έχετε υπόψιν σας πως μπορείτε πλέον να καλέσετε ξεχωριστά και μεμονωμένα τα άτομα (δηλαδή ένα – ένα) ή ολόκληρη την ομάδα ταυτόχρονα για να συμμετέχουν σε μία βιντεοκλήση, επομένως ο τρόπος πρόσκλησης των ατόμων έγκειται καθαρά στην κρίση του διοργανωτή. Με αυτό το μυστικό στην πόζα σου θα φαίνεσαι πιο καλίγραμμη στις φωτογραφίες του Ιnstagram!

Η σημερινή ενημέρωση του Skype, το καθιστά ως σαφή νικητή στον τομέα των ομαδικών βιντεοκλήσεων από άποψη αριθμού συμμετεχόντων σε μία κλήση, δεδομένου ό,τι η ανταγωνίστρια εφαρμογή FaceTime υποστηρίζει μόνο μέχρι 32 συμμετέχοντες.

undefined

Προηγουμένως, το Skype υποστήριζε ταυτόχρονα μέχρι και 25 καλούντες , κάτι που φυσικά δεν θεωρείται σε καμία περίπτωση λίγο, εν τούτοις όλα αυτά γίνονται καθαρά για πρακτικούς λόγους ούτως ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες ορισμένων περιστάσεων που ήταν ανέφικτο να υλοποιηθούν κατά το παρελθόν.

Ψάχνεις να ενεργοποιήσεις το Dark Mode στο Messenger; Θα σου δείξουμε εμείς το πως!

Σε γενικές γραμμές η Microsoft (στην οποία το Skype) προβαίνει σε στρατηγικές κινήσεις στα περισσότερα λογισμικά που διαθέτει, διότι γνωρίζει πως ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος, αφού αντικειμενικά δεν φτάνει μόνο η προσπάθεια, αλλά απαιτείται να παρουσιάσει καινοτομίες και προηγμένα χαρακτηριστικά με απώτερο σκοπό να ξεχωρίσει από τους υπόλοιπους ανταγωνιστές, που και αυτοί με τη σειρά τους έχουν κάνει αξιόλογη δουλειά, και σίγουρα δεν θα μείνουν άπραγοι σε τέτοιες προκλήσεις.

Επιπρόσθετα, μία άλλη σημαντική πτυχή του όλου θέματος είναι πως ο μεγάλος ο αριθμός συμμετεχόντων στις βιντεοκλήσεις ουσιαστικά εξυπηρετεί περισσότερο τις επιχειρήσεις και τις εταιρείες, που εκ των πραγμάτων είναι υποχρεωμένες να πληρώνουν μηνιαίες συνδρομές που αυξάνονται για κάθε επιπλέον χρήστη μετά από ένα όριο. Επομένως για τον απλό χρήστη δεν έχει και τόσο μεγάλη αξία οι 50 συμμετέχοντες.

Κι όμως έγινε! Η πρώτη φωτογραφία του Beresheet από.. τη σελήνη

Κι όμως έγινε! Η πρώτη φωτογραφία του Beresheet  από.. τη σελήνη

Την πρώτη του φωτογραφία από την επιφάνεια της Σελήνης έστειλε στη Γη το ισραηλινό διαστημόπλοιο Beresheet, το οποίο τέθηκε σε τροχιά γύρω από τον φυσικό δορυφόρο του πλανήτη μας.

Το τεστ για την αποστολή του οπτικού υλικού από το Beresheet στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, καθώς η εικόνα ήταν εξαιρετικά καθαρή.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς και τον προγραμματισμό που έχει γίνει από την ισραηλινή διαστημική υπηρεσία, το διαστημόπλοιο θα πλησιάζει στα 292 μίλια το φεγγάρι, στην πιο κοντινή του προσέγγιση και στα 6.462 μίλια, στην πιο μακρινή. Απίστευτο! Γονιδίωμα έμβιου οργανισμού δημιούργησε υπολογιστής!

Η πρώτη φωτογραφία του ισραηλινού διαστημοπλοίου από το φεγγάρι:

Κι όμως έγινε η πρώτη φωτογραφία του Beresheet

Έρχεται το «μαύρο κουτί» στα αυτοκίνητα! - Πώς θα λειτουργεί και γιατί είναι απαραίτητο;

Έρχεται το «μαύρο κουτί» στα αυτοκίνητα! - Πώς θα λειτουργεί και γιατί είναι απαραίτητο;

Είναι γεγονός! Το «μαύρο κουτί» θα υπάρχει σύντομα και στα αυτοκίνητα, αφού από το 2022 θα φέρουν υποχρεωτικά και ηλεκτρονικό καταγραφέα δεδομένων!

Εσύ όμως γνωρίζεις τι είναι;

Μέχρι σήμερα ο κόσμος μόλις άκουγε «μαύρο κουτί» ο νους του πήγαινε σε αεροπλάνα και πτήσεις.

Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως η τεχνολογία «τρέχει» με ιλιγγιώδεις ρυθμούς με αποτέλεσμα να έχουν «ξεφυτρώσει» αρκετά νέα τεχνολογικά συστήματα ασφαλείας. Η νέα γενιά στις σούπερ ψηφιακές συσκευές!

Επομένως, το «μαύρο κουτί» θα υπάρχει σύντομα και στα αυτοκίνητα, αφού από το 2022 θα φέρουν υποχρεωτικά και ηλεκτρονικό καταγραφέα δεδομένων, που θα παρέχει πλήρη στοιχεία για την κατάσταση του οχήματος πριν από μια σύγκρουση.

Αναλυτικότερα, όπως γράφουν «ΤΑ ΝΕΑ», πρόκειται για άλλη μια τεχνολογία, που εγκρίθηκε προσωρινά από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Μεταφορών και έως και το καλοκαίρι θα έχει ψηφιστεί από όλες τις χώρες – μέλη της ΕΕ. Έτσι, όλα τα νέα αυτοκίνητα (ακόμη και τα φορτηγά) που θα παράγονται από τις αυτοκινητοβιομηχανίες να διαθέτουν «μαύρο κουτί».

αυτοκίνητα

Πώς θα λειτουργεί το «μαύρο κουτί» στα αυτοκίνητα

Οι ηλεκτρονικοί καταγραφείς (Electronic Data Recorders) θα συλλέγουν στοιχεία και παραμέτρους, ώστε σε περίπτωση ενός ατυχήματος οι Αρχές να μπορούν να διαλευκάνουν τα αίτιά του (υπερβολική ταχύτητα, απότομη αλλαγή πορείας, κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κ.ά.).

Ειδικότερα, η συσκευή αυτή θα μπορεί να δώσει πολύτιμες πληροφορίες στην εξιχνίαση ατυχημάτων, καθώς με καταγεγραμμένα τα απαραίτητα δεδομένα η ανάλυσή τους θα δίνει πιο σαφή εικόνα για την υπαιτιότητα των εμπλεκομένων οδηγών σε συνάρτηση με τις συνθήκες (καιρικές, ποιότητα ασφάλτου, κλίση στροφής).

Συγκεκριμένα, το μαύρο κουτί στα αυτοκίνητα θα καταγράφει τα πάντα: από την ταχύτητα του αυτοκινήτου, το φρενάρισμα, έως και τη θέση του ΙΧ.

Να σημειωθεί, ότι σε πολλές χώρες του εξωτερικού το μαύρο κουτί το τοποθετούν εδώ και πολλά χρόνια χιλιάδες ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, παρακινούμενοι από τις ασφαλιστικές εταιρείες – όπως στη Μ. Βρετανία.

Το κίνητρο για την τοποθέτηση του;

Όσοι τοποθετούν τη συγκεκριμένη συσκευή έχουν και έκπτωση στα ασφάλιστρα του ΙΧ τους.

Άλλο ένα πιο σημαντικό στοιχείο είναι ότι, σε παλαιότερη έρευνα, είχε αποδειχθεί πως οι οδηγοί που είχαν τοποθετήσει το μαύρο κουτί στο αυτοκίνητό τους ήταν πιο προσεκτικοί, συμμετείχαν σε λιγότερα τροχαία, από τους οδηγούς που δεν διέθεταν καταγραφέα δεδομένων, ενώ οι θάνατοι νέων οδηγών που είχαν το μαύρο κουτί στο αυτοκίνητό τους μειώθηκε σχεδόν 30%.

αυτοκίνητα

Παράλληλα, ξεχάστε αυτά που ξέρατε, υποχρεωτικός κόφτης στα αυτοκίνητα!

Διαβάστε περισσότερα θέματα τεχνολογίας στο Athensmagazine.gr.

 

TECH

Ροή ειδήσεων

Share