Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Τα 5 πιο ξεχωριστά μελομακάρονα της Αθήνας

Από τη παραδοσιακή μέχρι τη πιο εναλλακτική version τους

23 Δεκεμβρίου 2021 08:25
Τα 5 πιο ξεχωριστά μελομακάρονα της Αθήνας
Από Ανθή Κουρεντζή

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και η ατμόσφαιρα έχει ήδη αρχίσει να μυρίζει γιορτινά, όπως και τα ζαχαροπλαστεία της πολης, που μοσχοβολούν από τα γλυκά χριστουγεννιάτικα εδέσματα, με τις μυρωδιές από τους φρεσκοψημένους κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα να μας προσκαλούν να μπούμε μέσα και να ξεχνάμε να βγούμε.

Αυτή τη φορά, τα μελομακάρονα θα έχουν τη τιμητική τους, αφού αποτελούν το απόλυτο χριστουγεννιάτικο γλύκισμα που διχάζει το κοινό, αφού συγκεντρώνει ή πολύ φανατικούς θαυμαστές που μπορούν να φάνε και ένα ολόκληρο ταψί από μελομακάρονα σε ημερήσια βάση ή τους haters που δεν αντέχουν τα μπαχαρικά.

Το Athensmagazine βγήκε, δοκίμασε και σας παρουσιάζει τα 5 πιο γευστικά και ιδιαίτερα μελομακάρονα της Αθήνας, που θα καθηλώσουν και τον πιο απαιτητικό κριτή. Από τα παραδοσιακά μαμαδίστικα μέχρι τα πιο εναλλακτικά μελομακάρονα της πόλης.

1. Μελιστάλακτο

Ο λόγος που οι περισσότεροι άνθρωποι αγαπούν τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς είναι το... άλλοθι που τους δίνουν να γευτούν τα αγαπημένα τους γλυκά ξανά και ξανά χωρίς τύψεις και ενοχές!

Μελομακάρονα και κουραμπιέδες έχουν την τιμητική τους και φέτος θα τους δοκιμάσουμε λίγο νωρίτερα, αφού το ζαχαροπλαστείο "Μελιστάλακτο" στον Πειραιά όχι μόνο έβαλε τα γιορτινά του αλλά έφτιαξε για εμάς τα πιο νόστιμα εορταστικά γλυκά για να μας ευχαριστήσει! Με τα πιο αγνά υλικά και με συνταγές μαμαδίστικες που φτιάχνονται με μεράκι και αγάπη, εδώ θα βρεις μελομακάρονα με καρύδι και φρέσκο χυμό πορτοκάλι αλλά και κουραμπιέδες με φρέσκο βούτυρο και αμύγδαλο... να γλείφεις τα δάχτυλά σου.

Μην περιμένεις, λοιπόν, μέχρι τα Χριστούγεννα αλλά δοκίμασε τη μοναδική τους γεύση από τώρα, δημιουργώντας έτσι τις κατάλληλες προϋποθέσεις γι' αργότερα, να γεμίσεις δηλαδή το χριστουγεννιάτικο τραπέζι σου με γλυκά που δεν θα αφήσουν κανέναν παραπονεμένο!

Γιατί τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες μπορεί να είναι τα δύο κλασικά ελληνικά γλυκίσματα των Χριστουγέννων, όμως στο Μελιστάλακτο η γεύση τους είναι παραδοσιακή και αξεπέραστη!

Τ: Λεωφ. Αθηνών - Πειραιώς 67 & Δωδεκανήσου, Πειραιάς

2. Flour of Youth

Για τους λάτρεις του μελομακάρονου δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το γίγας μελομακάρονο. Στο Flour of Youth θα βρεις την κλασσική μελομακαρονοσυνταγή σε Extra Large version, για να είσαι σίγουρος ότι θα χορτάσεις. Ολοστρόγγυλο, με χρυσόσκονη και την τέλεια αναλογία μελώματος και τραγανιστού ζυμαριού που λιώνει στο στόμα και φτάνει τον ουρανίσκο μας στον 7ο ουρανό.

Τ: Βεΐκου 91, Αθήνα

3. Αφοί Ασημακόπουλοι

Με ιστορία που ξεκινά από το 1915, η οικογενειακή επιχείρηση "Αφοί Ασημακόπουλοι" έχει χτίσει μία σταθερή σχέση εμπιστοσύνης με το κοινό, αφού η συνταγή τους στα χρισοτυγεννιάτικα εδέσματα είναι εγγύηση και δεν είναι τυχαίο που τη περίοδο των εορτών θα συγκεντρώσουν όλα τα προάστια της Αθήνας, για να δοκιμάσουν τα φημισμένα μελομακάρονα και κουραμπιέδες.

Τ: Χαρ. Τρικούπη 82, Εξάρχεια

4. PM cakes and stuff

Για μία τελείως διαφορετική εκδοχή του μελομακάρονου, που σίγουρα δεν θα μετανιώσεις, πέρνα μία βόλτα από το PM Cakes and Stuff. Θα τα δοκιμάσεις φτιαγμένα με πάστα δαμάσκηνο, καρύδι και μαρμελάδα βερίκοκο και σίγουρα δεν θα μπορέσεις να σταματήσεις μέχρι να αδειάσει το κουτί.

5. Groceristas

Από αυτή τη λίστα, δεν θα γινόταν, να μην υπάρχει και μια επιλογή για τo vegan κοινό. Και δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το μελομακάρονο του Groceristas. Εκεί θα γνωρίσεις τα μελομακάρονα με superfoods, φτιαγμένα με αλεύρι αμυγδάλου, αλεύρι ρεβιθιού, αλεύρι βασιλικής κινόα, Goji berries, macademia, καρύδια Κυθήρω, σιρόπι αγαύης, acai berries και Camu Camu. Αξίζουν σίγουρα μία δοκιμή, ακόμα και αν δεν είσαι vegan.

Τ: Σπ. Μερκούρη και Βασ. Γεωργίου B 50, Αθήνα

 

Ζαχαροπλαστεία

Ροή ειδήσεων

Share