Συνταγή: Ψαρόσουπα παραδοσιακή χωρίς αυγολέμονο
Δεν έχεις φάει πιο νόστιμη!
Τώρα που έπιασαν τα κρύα οι σούπες είναι must, κάνουν καλό σε όλα τα κρυολογήματα, ηρεμούν το στομάχι μας, είναι υγιεινή και αν ακολουθήσεις την παρακάτω συνταγή θα είναι και η πιο νόστιμη ψαρόσουπα που έχεις φάει.
Ψαρόσουπα παραδοσιακή χωρίς αυγολέμονο
Υλικά
- 1 κιλό κοκκινόψαρα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι σε φέτες
- 1 μεγάλη πατάτα σε κυβάκια
- 1 μεγάλο καρότο σε ροδέλες
- 1 κολοκύθι σε ζαράκια
- 4-5 κλαράκια σέλινο
- 50-60 γρ. ρύζι γλασέ (2-3 χουφτίτσες)
- 1,5 λίτρο νερό
- Αλάτι και πιπέρι
- 6-7 κ.σ. ελαιόλαδο
- Χυμό από ένα λεμόνι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε αν χρειάζεται τα ψάρια από τα λέπια μέσα σε λεκάνη με νερό. Κόβουμε την πατάτα σε κυβάκια, το κρεμμύδι σε φέτες, το καρότο σε ροδέλες και το κολοκύθι σε κυβάκια.
Βάζουμε τα ψάρια στο νερό να βράσουν, περίπου 25 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμα τα αφαιρούμε με προσοχή να μη διαλυθούν και τα βάζουμε σε ένα πιάτο. Τα σκεπάζουμε με μεμβράνη να μη στεγνώσουν.
Σουρώνουμε το ψαρόζουμο. Πλένουμε την κατσαρόλα, την ξαναβάζουμε στη φωτιά και επιστρέφουμε το ζωμό. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και τα λαχανικά. Βάζουμε τη μισή ποσότητα ελαιόλαδου και το ρύζι. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά άλλα 25 λεπτά περίπου, να μαλακώσουν τα λαχανικά και το ρύζι. Προς το τέλος προσθέτουμε το σέλινο χοντροκομμένο και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Δείτε επίσης: Κοτόσουπα: Η σούπα «φάρμακο» για τις ιώσεις - Γιατί την προτείνουν οι γιατροί; Υπέροχη συνταγή
Αν θέλουμε με ένα ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε πολύ ελαφρά μέρος της σούπας, για να έχει μια πιο χυλωμένη υφή. Τέλος προσθέτουμε και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.
Μπορείτε αν θέλετε να ετοιμάσετε και ένα ελαφρύ αυγολέμονο με ένα, το πολύ δύο αυγά, και να την αυγοκόψετε.
Ξεκοκαλίζουμε τα ψάρια. Σερβίρουμε τη σούπα με κομμάτια ψαριών και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Για το υπόλοιπο ψάρι μπορούμε να ετοιμάσουμε λαδολέμονο ή να το συνοδεύσουμε με μαγιονέζα.
Καλή όρεξη!