Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2025

Συνταγή: Μελομακάρονα με σοκολάτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Μοναδική γεύση!

13 Δεκεμβρίου 2024 09:25
Συνταγή: Μελομακάρονα με σοκολάτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μικροί και μεγάλοι ματράνε αντίστροφα για τον ερχομό των Χριστουγέννων και φυσικά για έχουν μία «δικαιολογία» να τρώνε τα αγαπημένα μαλομακάρονα! Η αγαπημένη Αργυρώ δίνει μία διαφορετική... νότα φέτος στα μελομακάρονά σας, επιλέγοντας να τα φτιάξετε με σοκολάτα. Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μάς δίνει την πιο απλή και γρήγορη συνταγή.

Μελομακάρονα με σοκολάτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Υλικά για τα μελομακάρονα με σοκολάτα

Για το μίγμα

  • 120 γρ. ηλιέλαιο
  • 120 γρ. ελαιόλαδο
  • 30 γρ. κονιάκ
  • 100 γρ. χυμός φρέσκου πορτοκαλιού
  • 1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. γαρύφαλο
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι ακέρωτο
  • 450 γρ. λεύρι γ.ο.χ
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 50 γρ. τρούφα

Για το σιρόπι

  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. νερό
  • 200 γρ. μέλι θυμαρίσιο
  • 1/2 λεμόνι (ακέρωτο)
  • Αλεσμένο φυστίκι Αιγίνης ή καρύδι

Για τη γέμιση

  • 150 γρ. σοκολάτα σταγόνες
  • 150 γρ. χοντροκομμένο καρύδι ή φυστίκι Αιγίνης

Για την επικάλυψη

  • 100 γρ. λιωμένη κουβερτούρα
  • 1 κ.γ. ηλιέλαιο

Θυμηθείτε επίσης: Τα 3 χαζά λάθη που κάνετε στα μελομακάρονα και βγαίνουν σαν πέτρα

Επί του πρακτέου τα μοναδικά μελομακάρονα

  • Βάζουμε στον κάδο του μίξερ με το εξάρτημα ανάδευσης τα υλικά το ελαιόλαδο, το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη, το κονιάκ, το ξύσμα πορτοκαλιού και τα μπαχαρικά.
  • Ανακατεύουμε σε μέτρια ταχύτητα για λίγα λεπτά, για να λιώσει η ζάχαρη.
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder.
  • Βάζουμε σε ένα μπολ τις σταγόνες σοκολάτας και τα καρύδια.
  • Διαλύουμε τη μαγειρική σόδα στο χυμό πορτοκαλιού και τη ρίχνουμε στο μίγμα.
  • Ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα, ρίχνουμε μέσα το αλεύρι και την τρούφα και ανακατεύουμε απαλά για να το πάρει το μίγμα.
  • Δεν παιδεύουμε το μίγμα πολύ. Η ζύμη πρέπει να είναι λαδερή και απαλή.

Για τη γέμιση

  • Παίρνουμε ζύμη σε μέγεθος καρυδιού και πλάθουμε μπαλάκια, κάνουμε βαθούλωμα στη ζύμη και γεμίζουμε με σταγόνες σοκολάτας και καρύδι.
  • Κλείνουμε και του δίνουμε σχήμα.
  • Τα τοποθετούμε σε λαμαρίνες με την ένωση προς τα κάτω.
  • Ελαφρά, κάνουμε σχέδια με πιρούνι στην επιφάνεια. Ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 160 °C στον αέρα, για να ροδίσουν καλά και να γίνουν τραγανά.
  • Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά, τελείως.

Για το γαρνίρισμα

Περιχύνουμε τη λιωμένη σοκολάτα και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο καρύδι ή φυστίκι Αιγίνης.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share