Συνταγή όνειρο: Χοιρινό με λεμονί πορτοκάλι και μέλι!
Θα γλείφετε και τα δάχτυλά σας!
Ένα από τα πράγματα που αγαπάμε τις γιορτές είναι τα μεγάλα και γεμάτα εδέσματα τραπέζια με πολλούς και αγαπημένους καλεσμένους.
Χοιρινό με λεμόνι, πορτοκάλι και μέλι
Συνταγή για Χοιρινό με λεμονί πορτοκάλι και μέλι! Με μια υπέροχη σάλτσα πορτοκαλιού. Αυτο το χοιρινό είναι τόσο μαλακό που κόβεται χωρίς μαχαίρι.
- Υλικά για χοιρινό με λεμονί πορτοκάλι και μέλι!
- 800 γρ. χοιρινό κρέας από ώμο χωρίς κόκκαλο
- ξύσμα και χυμός από 3 πορτοκάλια
- ξύσμα και χυμός από 3 λάιμ
- 1 κουτ. του γλυκού κόλιαντρο
- 1 κουτ. του γλυκού κύμινο
- 1 κουτ. του γλυκού ρίγανη
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
- 2 κουτ. της σούπας μέλι
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής για χοιρινό με λεμονί πορτοκάλι και μέλι
Κόβετε το κρέας σε μερίδες και το βάζετε σε μεγάλο μπολ. Αναμιγνύετε καλά, σε άλλο μπολ 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο, τον χυμό & το ξύσμα των πορτοκαλιών και των λάιμ, όλα τα μπαχαρικά και το σκόρδο και περιχύνετε το κρέας. Αφήνετε το κρέας στην μαρινάδα για 4-5 ώρες τουλάχιστον, διατηρώντας το στο ψυγείο μέχρι να το μαγειρέψετε. Στραγγίζετε το κρέας από την μαρινάδα και κρατάτε την μαρινάδα για το μαγείρεμα.
Θυμηθείτε επίσης το μυστικό για σωστό ψήσιμο στο χοιρινό κρέας ανάλογα με το κομμάτι που μαγειρεύετε
Επί του πρακτέου...
Σοτάρετε το κρέας με το κρεμμύδι σε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο. Το γυρίζετε για να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές και το αλατοπιπερώνετε. Σβήνετε με την μαρινάδα και μεταφέρετε το φαγητό σε ένα βαθύ πυρίμαχο σκεύος.
Σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα και 45 λ περίπου ή μέχρι να γίνει το κρέας. Όταν ψηθεί το κρέας, αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο, περιχύνετε με το μέλι και ξαναβάζετε το φαγητό στον φούρνο και 10 λεπτά ακόμη. Περνάτε από το σουρωτήρι την σάλτσα που έμεινε στο ταψί και σερβίρετε με το κρέας.