Μελομακάρονα αρωματικά και μελένια: Η παλιά κλασσική συνταγή της γιαγιάς
Πραγματικά δεν έχετε φάει καλύτερα!
Τα μελομακάρονα είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο αγαπημένα παραδοσιακά γλυκά των Χριστουγέννων. Η μοναδική τους γεύση, με το άρωμα του μελιού, γεμίζει το σπίτι με ζεστασιά. Είναι το τέλειο κέρασμα για τις γιορτινές στιγμές, είτε τα μοιράζεστε με αγαπημένους σας είτε τα απολαμβάνετε με έναν ζεστό καφέ.
Δείτε επίσης: Τυρόπιτα κουρού: Γιατί την λένε έτσι; Τρομερή συνταγή
Όλα όσα θα χρειαστούμε
Για 80-90 κομμάτια:
3 κούπες λάδι ελαφρύ
1 κούπα ζάχαρη
Ξύσμα από 2 μεγάλα πορτοκάλια και από 1/2 λεμόνι
1 κούπα χυμό (από 1 λεμόνι+πορτοκάλι το υπόλοιπο)
1 κουταλάκι σόδα
2 κουταλιές κανέλα
1 κουταλάκι γαρίφαλο
1 μπεικιν
1 φλυτζανάκι κονιάκ
Αλεύρι περίπου 1 και 1/2 κιλό
Για το σιρόπι
3 ποτήρια νερό
3 ποτήρια ζάχαρη
1 ποτήρι μέλι
6-7 γαριφαλα
2 ξύλα κανέλας
1 φλούδα από πορτοκάλι
Εκτέλεση
Τα μελομακάρονα τα ψήνω ψηλά στο φούρνο στους 150 αέρα για 30-35 λεπτά και τα σιροπιάζω καυτά στο κρύο σιρόπι.
Πασπαλίζω με μπόλικο καρύδι και μελώνω
Δεν χτυπάω τη ζύμη στο μιξερ!Ζυμωνω ίσα να ενωθούν.Αν βγει λάδι στο μπωλ μην σας ανησυχεί,όλες οι ζύμες λαδιού βγάζουν.