Το εύκολο κέικ μωσαϊκό της Μπαρμπαρίγου που κάνει θραύση!
Μούρλια γεύση!
11 Νοεμβρίου 2024
16:03
Πραγματικά δοκιμάστε να κάνετε αυτή τη συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου.
Πρόκειται για ένα κέικ μωσαϊκό εντελώς διαφορετικό σε σχέση με ότι έχετε δοκιμάσει μέχρι σήμερα ακολουθεί η συνταγή από την κορυφαία μαγείρισσα.
Ένα κέικ λαχταριστό που θυμίζει κορμό. Πρέπει να το δοκιμάσετε οπωσδήποτε!
Την ίδια ώρα, δοκιμάστε κέικ βανίλιας με σταγόνες σοκολάτας στο Air Fryer
Το εύκολο κέικ μωσαϊκό της Μπαρμπαρίγου που κάνει θραύση!
Υλικά
- 1 φλ. κακάο
- 1 φλ. άχνη ζάχαρη
- 1/4 φλ. γάλα καρύδας ή φρέσκο γάλα
- 1 κ.γ. υγρή βανίλια
- 250 γρ. βούτυρο
- 20 μπισκότα πτι - μπερ ολικής άλεσης
- Λίγη λιωμένη σοκολάτα για το τελείωμα
- Λίγη τριμμένη καρύδα για το σερβίρισμα
Κέικ μωσαϊκό
- Λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο, και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
- Σε ένα μπολ, βάζουμε το κακάο, τη ζάχαρη, το γάλα, τη βανίλια και τη λιωμένο βούτυρο.
- Ανακατεύουμε καλά τα υλικά και φτιάχνουμε μια πάστα σοκολάτας που να αλείφεται.
- Θα χρησιμοποιήσουμε μικρή, μακρόστενη φόρμα για κέικ.
- Τσαλακώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα και ντύνουμε τη φόρμα.
- Κάνουμε στρώσεις πάστα σοκολάτας και μπισκότο.
- Αρχίζουμε με πάστα και τελειώνουμε με πάστα.
- Φροντίζουμε να αλείφουμε πολύ καλά και γύρω γύρω με πάστα σοκολάτας.
- Παγώνουμε το κέικ για περίπου 2 1/2 με 3 ώρες να σταθεροποιηθεί.
- Το ξεφορμάρουμε, το αναποδογυρίζουμε σε σχάρα και σιγά σιγά το περιχύνουμε με λίγη λιωμένη χλιαρή σοκολάτα σε θερμοκρασία δωματίου.
- Ξαναπαγώνουμε για λίγο να σφίξει η σοκολάτα.
- Πασπαλίζουμε με τριμμένη καρύδα.
Πηγή: argiro.gr