Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2024

«Γλυκιά» απόλαυση: Κέικ βανίλιας με σταγόνες σοκολάτας στο Air Fryer

Μοναδικές γεύσεις!

13 Ιουνίου 2024 13:27
«Γλυκιά» απόλαυση: Κέικ βανίλιας με σταγόνες σοκολάτας στο Air Fryer
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φτιάξτε το κλασσικό κέικ βανίλιας με σταγόνες σοκολάτας κουβερτούρας στο Air Fryer. Συμπληρώστε το πρωινό σας ή απολαύστε το με τον καφέ σας οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

Παράλληλα, δοκιμάστε θεσπέσια κεφτεδάκια τηγανητά στο Air Fryer

Κέικ βανίλιας με σταγόνες σοκολάτας στο Air Fryer

Συστατικά

  • 250 γρ. φαρίνα (εναλλακτικά αλέυρι γ.ο.χ με ένα κ.γ. baking powder)
  • 50 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 75 γρ. ελαιόλαδο
  • 175 γρ. ζάχαρη (κρυσταλλική)
  • 2 τμχ. αυγά
  • 130 γρ. γάλα
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (ή μία βανιλίνη)
  • Σταγόνες κουβερτούρας

Κέικ Βανίλια με σταγόνες σοκολάτας στο Air Fryer

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε μαζί το βούτυρο, το λάδι και την ζάχαρη. Προσθέτουμε ένα – ένα τα αυγά. Συνεχίζουμε το χτύπημα για 2-3 λεπτά. Μπορείτε να το κάνετε με σύρμα ή με μίξερ χειρός. 50 γρ. βούτυρο λιωμένο,75 γρ. ελαιόλαδο,175 γρ. ζάχαρη,2 τμχ. αυγά
  • Συνεχίζουμε με ελαφρύ χτύπημα προσθέτοντας σιγά σιγά το αλεύρι, το γάλα και τη βανίλια. Τέλος, ρίχνουμε και τις σταγόνες κουβερτούρας. 250 γρ. φαρίνα,130 γρ. γάλα,1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας, σταγόνες κουβερτούρας
  • Προθερμαίνουμε το air fryer στους 160 °C
  • Βουτυρώνουμε τη φόρμα και ρίχνουμε λίγο αλεύρι για να μην κολλήσει το κέικ στο ξεφορμάρισμα. Εναλλακτικά, και για πιο σίγουρο αποτέλεσμα, βάζουμε λαδόκολλα στη φόρμα και ρίχνουμε το μείγμα μέσα.
  • Ψήνουμε στους 160 °C για 40 λεπτά.
  • Τρυπάμε με ένα μαχαίρι το κέικ, αν βγει καθαρό από ζύμη τότε είναι έτοιμο. Σε διαφορετική περίπτωση, αν κολλάει ζύμη πάνω στο μαχαίρι μας, ψήνουμε στους ίδιους βαθμούς για ακόμα 5 λεπτά.
  • Βγάζουμε και πριν ξεφορμάρουμε το αφήνουμε για τουλάχιστον 10 λεπτά στον πάγκο μας για να κρυώσει.
 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share