Λουκουμένια μπριζόλα: Πρωτότυπη μαρινάδα με ξύδι που θα την κάνει την πιο ζουμερή
Απογειώνουν τη γεύση!
Ένα από τα πιο νόστιμα και αγαπημένα φαγητά, είναι η μπριζόλα, η οποία ειδικά όταν είναι ψημένη αποτελεί ένα λαχταριστό γεύμα με το οποίο μοσχοβολάει όλο το σπίτι.
Ένα από τα πιο σημαντικά βήματα που χρειάζεται κανείς για τέλεια μπριζόλα, είναι η μαρινάδα. Παρακάτω έχουμε μια συνταγή για μαρινάδα με τρία μόνο υλικά, τα οποία απογειώνουν την γεύση. Η συνταγή θεωρείται ιδανική καθώς περιέχει όλα εκείνα τα στοιχεία που χρειάζονται σε μια καλή μαρινάδα όπως αλάτι, οξύ και λίπος. Με την ευκαιρία, δείτε Μπριζόλα και ιδανικό ψήσιμο: Έτσι θα κάνετε το πιο ζουμερό και γευστικό κρέας να «λιώνει»
Υλικά
- σάλτσα σόγιας
- ελαιόλαδο
- βαλσάμικο ξύδι
Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε αρωματικά όπως θυμάρι και ρίγανη, πιπέρι, ξερό κρεμμύδι ή σκόρδο.
Για να υπολογίσετε την ποσότητα σκεφτείτε ότι το ιδανικό είναι για μια μπριζόλα να αναμείξετε μια κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας, με μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και μια κουταλιά της σούπας βαλσάμικο ξύδι. Απλά χτυπήστε μαζί τα τρία υλικά. Αν θέλετε να βάλετε κάποιο έξτρα υλικό προσθέστε το σε αυτή τη χρονική στιγμή.
Εκτέλεση
- Βάλτε τη μαρινάδα σας σε ένα μπολ ή σε ένα σακουλάκι βάλτε μέσα την μπριζόλα.
- Μαρινάρετε από 30 λεπτά έως 12 ώρες. Για μαρινάρισμα πέραν του μισάωρου βάλτε την μπριζόλα με τη μαρινάδα της στο ψυγείο.
- Βγάλτε την μπριζόλα από το ψυγείο μισή ώρα πριν τη μαγειρέψετε.
- Προθερμάνατε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
- Ψήστε την μπριζόλα για 4 με 5 λεπτά ανά πλευρά για medium-rare αποτέλεσμα, 5 με 6 λεπτά για medium αποτέλεσμα και 7 με 8 λεπτά για well-done αποτέλεσμα.
- Κατεβάστε την μπριζόλα από τη φωτιά και αφήστε να ξεκουραστεί για 3 με 7 λεπτά πριν την κόψετε