Δροσερό και πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου με παγωτό μπανόφι και μέλι: Δε θα αντισταθεί κανένας
Θα ξετρελαθείτε με τη γεύση
3 Αυγούστου 2024
10:21
Τι πιο απολαυστικό από ένα δροσερό γλυκό ψυγείου με παγωτό. Και μάλιστα ένα παγωτό με γεύση μπανόφι και μέλι για να μη μπορεί να αντισταθεί ούτε ο πιο δύσκολος. Με την ευκαιρία δείτε Να τρώει η μάνα και του παιδιού να μη δίνει: Το πιο νόστιμο γλυκό ψυγείου με τάρτα γιαούρτι και φυστίκια
Υλικά
- 1 κουτί γάλα εβαπορέ
- 1 κουτί καραμελωμένο ζαχαρούχο
- 1 κουτί φυτική σαντιγύ τύπου Μόρφατ
- 2 μπανάνες
- 1 κουταλιά της σούπας μέλι
- 1 συσκευασία σταγόνες κουβερτούρας
- 8-10 μπισκότα Πτι Μπερ ή digestive
- 1 πακέτο περίπου επιπλέον μπισκότα Πτι Μπερ αν θέλουμε να κάνουμε και παγωτό σάντουιτς
Εκτέλεση
- Αρκετές ώρες πριν φτιάξουμε το παγωτό έχουμε ξεφλουδίσει τις μπανάνες, τις έχουμε κόψει φετούλες, τις έχουμε βάλει σε σακουλίτσες τροφίμων και τις έχουμε βάλει στην κατάψυξη.
- Έχουμε βάλει τα γάλατα και την κρέμα αρκετές ώρες στο ψυγείο.
- Μια ώρα πριν φτιάξουμε το παγωτό αδειάζουμε το εβαπορέ στον κάδο του μίξερ και το βάζουμε στην κατάψυξη. Δεν το αφήνουμε παραπάνω γιατί θα αρχίσει να κρυσταλλώνει.
- Όταν είναι η ώρα να ξεκινήσουμε βγάζουμε τον κάδο με το εβαπορέ από την κατάψυξη και το χτυπάμε λίγο μόνο του να αρχίσει να αφρατεύει.
- Βάζουμε τότε μαζί το ζαχαρούχο και την κρέμα και αφήνουμε το μίγμα να χτυπηθεί για δέκα λεπτά να αφρατέψει και να φουσκώσει.
- Εν τω μεταξύ βάζουμε τις μπανάνες με το μέλι στο μπλέντερ ή το μούλτι και τις χτυπάμε να γίνουν σαν κρέμα.
- Αφού έχει χτυπηθεί καλά το παγωτό ρίχνουμε μέσα το μίγμα μπανάνας.
- Χτυπάμε δύο λεπτά ακόμη να ομογενοποιηθούν.
- Βάζουμε τον κάδο του μίξερ στην κατάψυξη για δύο ώρες.
- Το βγάζουμε και το ξαναχτυπάμε για πέντε λεπτά. Τότε ρίχνουμε τις σταγόνες κουβερτούρας και τα μπισκότα σπασμένα με το χέρι.
- Ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.
- Τώρα αν θέλουμε να φτιάξουμε παγωτό σάντουιτς παίρνουμε ένα ρηχό τετράγωνο ή μακρόστενο μπολ στρώνουμε όσα μπισκότα χρειάζονται για να καλυφθεί ο πάτος του μπολ, χωρίς να τα στριμώξουμε.
- Βάζουμε μια παχιά στρώση παγωτό και σκεπάζουμε ξανά με μπισκότα.
- Το υπόλοιπο παγωτό το βάζουμε σε μπολ. Τα βάζουμε κατάψυξη. Και έχουμε παγωτό για μικρούς και μεγάλους.
- Αν δεν θέλουμε σάντουιτς βάζουμε το παγωτό σε δύο μπολ γιατί βγαίνει μεγάλη ποσότητα.
- Αφήνουμε να παγώσει καλά.
- Πριν σερβίρουμε το βγάζουμε λίγη ώρα πριν από την κατάψυξη να μαλακώσει. Το σάντουιτς το κόβουμε σε κομμάτια, κάθε μπισκότο ένα κομμάτι.
Καλή επιτυχία!
Πηγή: cookpad