Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2024

Θα σας «τρέξουν» τα σάλια: Πανεύκολα τυροπιτάκια κουρού με γιαούρτι

Το καλύτερο σνακ σε χρόνο ρεκόρ!

30 Ιουλίου 2024 11:51
Θα σας «τρέξουν» τα σάλια: Πανεύκολα τυροπιτάκια κουρού με γιαούρτι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ποιος θα μπορούσε να αντισταθεί να «τσιμπήσει» για πρωινό σπιτικά και πανεύκολα στην εκτέλεση τυροπιτάκια κουρού με γιαούρτι;

Δοκιμάστε επίσης: Πεντανόστιμη συνταγή για τυρόπιτα με φέτα και μέλι: «Θα σαλέψει» ο ουρανίσκος σου

Είναι το τέλειο σνακ για μικρούς και μεγάλους και αυτή η συνταγή θα σας κάνει να «κολλήσετε» ακόμη περισότερο!

Η γέμιση μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τα γούστα μας και έτσι εκτός από τυροπιτάκια, να φτιάξουμε κιμαδοπιτάκια, λουκανικοπιτάκια κ.ά.

Κουρού

Υλικά

Μερίδες: 20 - 25 κομμάτια

  • 1 αυγό

  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο

  • 1 κεσεδάκι (200 γρ.) γιαούρτι στραγγιστό

  • 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του + λίγο για τον πάγκο εργασίας

  • 1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι

  • 300 γρ. τρίμμα φέτας

  • 1-2 κουτ. σούπας σουσάμι, για πασπάλισμα (προαιρετικά)

Άλειμμα

  • 1 κρόκος αυγού

  • 2 κουτ. σούπας νερό

Εκτέλεση

  • Για τα εύκολα τυροπιτάκια κουρού, χτυπάμε με τον αυγοδάρτη, σε ένα μεγάλο μπολ, το αυγό με το ελαιόλαδο μέχρι να γίνουν σαν κρέμα.

  • Προσθέτουμε σιγά-σιγά το γιαούρτι, ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθεί.

  • Ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι και μετά το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι ανακατεύοντας πλέον με το χέρι.

  • Συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να έχουμε μια μαλακιά ζύμη που να ξεκολλάει από το μπολ. Αν χρειάζεται, προσθέτουμε ακόμη μια κουταλιά αλεύρι.

  • Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 15 λεπτά στο ψυγείο.

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C και στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μεγάλο ταψί ή λαμαρίνα.

  • Αλευρώνουμε τον πάγκο μας και βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο. Την ανοίγουμε με τον πλάστη ή με το χέρι σε ένα μεγάλο φύλλο.

  • Κόβουμε με μια αναποδογυρισμένη κούπα στρογγυλούς δίσκους ζύμης διαμέτρου 8-10 εκ.

  • Βάζουμε σε κάθε δίσκο από 1 κουταλιά φέτα.

  • Κλείνουμε τη ζύμη σε μισοφέγγαρο. Πατάμε το σημείο της ένωσης για να κολλήσει η ζύμη και να μην χυθεί η φέτα κατά το ψήσιμο.

  • Αραδιάζουμε τα τυροπιτάκια στο ταψί ή στη λαμαρίνα.

  • Ανακατεύουμε τον κρόκο με το νερό και αλείφουμε την επιφάνειά τους. Πασπαλίζουμε, αν θέλουμε, με σουσάμι.

  • Ψήνουμε τα τυροπιτάκια στον φούρνο για 20–25 λεπτά.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share