Θα σας «τρέξουν» τα σάλια: Πανεύκολα τυροπιτάκια κουρού με γιαούρτι
Το καλύτερο σνακ σε χρόνο ρεκόρ!
Ποιος θα μπορούσε να αντισταθεί να «τσιμπήσει» για πρωινό σπιτικά και πανεύκολα στην εκτέλεση τυροπιτάκια κουρού με γιαούρτι;
Δοκιμάστε επίσης: Πεντανόστιμη συνταγή για τυρόπιτα με φέτα και μέλι: «Θα σαλέψει» ο ουρανίσκος σου
Είναι το τέλειο σνακ για μικρούς και μεγάλους και αυτή η συνταγή θα σας κάνει να «κολλήσετε» ακόμη περισότερο!
Η γέμιση μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τα γούστα μας και έτσι εκτός από τυροπιτάκια, να φτιάξουμε κιμαδοπιτάκια, λουκανικοπιτάκια κ.ά.
Υλικά
Μερίδες: 20 - 25 κομμάτια
-
1 αυγό
-
1/2 κούπα ελαιόλαδο
-
1 κεσεδάκι (200 γρ.) γιαούρτι στραγγιστό
-
250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του + λίγο για τον πάγκο εργασίας
-
1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
-
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
-
300 γρ. τρίμμα φέτας
-
1-2 κουτ. σούπας σουσάμι, για πασπάλισμα (προαιρετικά)
Άλειμμα
-
1 κρόκος αυγού
-
2 κουτ. σούπας νερό
Εκτέλεση
-
Για τα εύκολα τυροπιτάκια κουρού, χτυπάμε με τον αυγοδάρτη, σε ένα μεγάλο μπολ, το αυγό με το ελαιόλαδο μέχρι να γίνουν σαν κρέμα.
-
Προσθέτουμε σιγά-σιγά το γιαούρτι, ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθεί.
-
Ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι και μετά το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι ανακατεύοντας πλέον με το χέρι.
-
Συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να έχουμε μια μαλακιά ζύμη που να ξεκολλάει από το μπολ. Αν χρειάζεται, προσθέτουμε ακόμη μια κουταλιά αλεύρι.
-
Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 15 λεπτά στο ψυγείο.
-
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C και στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μεγάλο ταψί ή λαμαρίνα.
-
Αλευρώνουμε τον πάγκο μας και βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο. Την ανοίγουμε με τον πλάστη ή με το χέρι σε ένα μεγάλο φύλλο.
-
Κόβουμε με μια αναποδογυρισμένη κούπα στρογγυλούς δίσκους ζύμης διαμέτρου 8-10 εκ.
-
Βάζουμε σε κάθε δίσκο από 1 κουταλιά φέτα.
-
Κλείνουμε τη ζύμη σε μισοφέγγαρο. Πατάμε το σημείο της ένωσης για να κολλήσει η ζύμη και να μην χυθεί η φέτα κατά το ψήσιμο.
-
Αραδιάζουμε τα τυροπιτάκια στο ταψί ή στη λαμαρίνα.
-
Ανακατεύουμε τον κρόκο με το νερό και αλείφουμε την επιφάνειά τους. Πασπαλίζουμε, αν θέλουμε, με σουσάμι.
-
Ψήνουμε τα τυροπιτάκια στον φούρνο για 20–25 λεπτά.