Πεντανόστιμη συνταγή για τυρόπιτα με φέτα και μέλι: «Θα σαλέψει» ο ουρανίσκος σου
Δε θα αντισταθεί κανένας!
29 Ιουλίου 2024
09:39
Η τυρόπιτα είναι το απόλυτο ελληνικό έδεσμα για το κυριακάτικο τραπέζι και όχι μόνο καθώς το απολαμβάνει όλη η οικογένεια καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας. Για κολατσιό ή για δείπνο είναι νούμερο ένα. Ειδικά αυτή η συνταγή με φέτα, μέλι και πασπάλισμα σουσαμιού θα σου κλέψει την καρδιά. Με την ευκαιρία δείτε ακόμα μία Τυρόπιτα πειρασμός: Μια συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου που «λιώνει» στο στόμα
Υλικά
- 500 γρ φέτα
- 6 αυγά
- 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο κρούστα (στη Καλαμάτα = Λάμπου)
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 20 γρ σουσάμι
- Χαρτί για ψήσιμο, λαδόκολλα
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε τον φούρνο σε 180 βαθμούς.
- Σε 1 ταψί βάζουμε τη λαδόκολλα και ανοίγουμε το φύλλο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Χτυπάμε τα αυγά σε μπολ και μέσα τρίβουμε τη φέτα με το χέρι. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
- Σε 1 φλιτζάνι έχουμε το λάδι και 1 πινέλο επάλειψης για τα φύλλα (ή αλείφουμε με το χέρι).
- Αλείφουμε το 1 φύλλο με λάδι και αραδιάσουμε το μείγμα επάνω, περίπου 3-4 κουταλιές να πάει παντού.
- Η γέμιση πάει ανά 2 φύλλα, λάδι μόνο στο πρώτο. Άρα διπλώνουμε 2 φύλλα μαζί.
- Τυλίγουμε σε ρόλο τα φύλλα, τα στρίβουμε λίγο και φτιάχνουμε σαλιγκάρι το πρώτο και το βάζουμε στο ταψί.
- Τα επόμενα τα τυλίγουμε γύρω από το πρώτο μέχρι να τελειώσει το φύλλο με την ίδια διαδικασία όπως το πρώτο.
- Αλείφετε στο τέλος με λίγο λάδι, σουσάμι και το περίσσευμα από το μείγμα όλη την πίτα και την ψήνετε για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς. Πάντα κοιτάτε να έχει το επιθυμητό χρώμα, δηλαδή πορτοκαλί!
Σερβίρουμε αν θέλουμε με μέλι !!
Πηγή: Cookpad