Λαχταριστή τυρόπιτα με φέτα και ρίγανη: Έτοιμη σε χρόνο μηδέν
Θα ξετρελαθείτε με αυτή τη συνταγή
25 Ιουλίου 2024
08:54
Η τυρόπιτα είναι το τέλειο πρωινό, σνακ ή ακόμη και γεύμα. Φροντίσαμε λοιπόν να σας βρούμε μια εναλλακτική συνταγή για να ξεφύγετε λίγο από τα συνηθισμένα και σας προτείνουμε αυτή τη θεϊκή αρωματική τυρόπιτα με φέτα και ρίγανη. Πάμε να δούμε τα υλικά και την εκτέλεση της συνταγής! Αν πάλι προτιμάτε τα γλυκά, ρίξτε μια ματιά σε αυτό το δροσερό γλυκό ψυγείου με κρέμα γιαουρτιού και ένα φρούτο που το κάνει «φίνο»
Υλικά
- 2 χωριάτικα φύλλα για πίτα (το ένα ελαφρώς μεγαλύτερο από το άλλο ή 1 πακέτο παραδοσιακά χοντρά φύλλα για πίτες)
- 70 ml ελαιόλαδο, για το άλειμμα
Για τη γέμιση:
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού γιαούρτι (κατά προτίμηση πρόβειο, χτυπημένο για 30 δευτερόλεπτα στο μούλτι, μαζί με την πέτσα του - εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε αγελαδινό, χτυπημένο στο μούλτι για 30 δευτερόλεπτα, μέχρι να αφρατέψει)
- 2 φλιτζ. τσαγιού φέτα, θρυμματισμένη
- 2 αυγά, προτιμάμε βιολογικά
- 1 γεμάτη κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη (ή μαντζουράνα), τριμμένη
φρεσκοτριμμένο πιπέρι - 1 κουτ. γλυκού ξύσμα από ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό λεμόνι
Εκτέλεση
Γέμιση:
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το χτυπημένο γιαούρτι, τη φέτα, τη μαντζουράνα, τα αυγά, αρκετό πιπέρι και το ξύσμα. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
Πίτα:
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C και επιλέγουμε είτε την κλασική λειτουργία φούρνου (πάνω-κάτω) είτε τη λειτουργία του αέρα.
- Αλείφουμε το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε με το ελαιόλαδο και στρώνουμε το ένα χωριάτικο φύλλο, με το μεγαλύτερο μέγεθος.
- Απλώνουμε από πάνω τη γέμιση, πασπαλίζουμε με λίγο ακόμη φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σκεπάζουμε με το δεύτερο, μικρότερο φύλλο. Αν χρησιμοποιήσουμε έτοιμο φύλλο, ακολουθούμε τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Ψήνουμε για 40 - 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η πίτα.