Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2024

Κι όμως όλοι τα κάνουμε: Αυτά είναι τα 5 συνηθισμένα λάθη όταν αποθηκεύουμε τα φρούτα μας

Διορθώστε το τώρα και θα τα τρώτε μόνο φρέσκα !

21 Ιουνίου 2024 14:19
Κι όμως όλοι τα κάνουμε: Αυτά είναι τα 5 συνηθισμένα λάθη όταν αποθηκεύουμε τα φρούτα μας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πολλές φορές μένουμε να αναρωτιόμαστε πώς είναι δυνατόν να σάπισαν τα φρούτα που μόλις αγοράσαμε και, φυσικά, καταλήγουμε να τα πετάμε.

Η σωστή αποθήκευση των φρούτων δεν είναι τόσο απλή όσο νομίζετε και αυτό γιατί πολλοί παράγοντες παίζουν ρόλο.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Το απόλυτο καλοκαιρινό φρούτο: Πώς να διαλέξετε τα πιο ζουμερά και νόστιμα κεράσια

Παρακάτω δείτε πέντε συνηθισμένα λάθη αποθήκευσης φρούτων και τι πρέπει να κάνετε αντί αυτών για να αποφύγετε να τα πετάξετε:

Φρέσκα φρούτα

1.Πλύσιμο των μούρων πριν τα καταψύξετε

Μπορεί να είναι δελεαστικό να δώσετε στα μούρα ένα ξέπλυμα πριν τα αποθηκεύσετε στο ψυγείο. Εξάλλου, μπορεί να σας δώσει κάποια ηρεμία γνωρίζοντας ότι όποιος αρπάζει ένα μούρο δεν χρειάζεται να ανησυχεί για το αν είναι καθαρό. Επιπλέον, μπορείτε να εξοικονομήσετε χρόνο αργότερα, σωστά;

«Ποτέ, ποτέ, ποτέ, ποτέ, ποτέ μην το κάνετε αυτό», λέει ο Robert Schueller, ειδικός στα προϊόντα στο Melissa's Produce.

«Όλα τα φρούτα έχουν ένα φυσικό φράγμα που τους επιτρέπει να ωριμάζουν αργά στο φυτό. Αν τα ξεπλύνετε, αφαιρείτε αυτό το προστατευτικό στρώμα, με αποτέλεσμα να διασπώνται πολύ γρήγορα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα μούρα, τα οποία μπορούν να αρχίσουν να διασπώνται μέσα σε λίγες ώρες».

Για να διασφαλίσετε ότι αυτά τα εύθραυστα, ευπαθή μούρα θα παραμείνουν φρέσκα για περισσότερο χρόνο, μην τα πλένετε πριν τα βάλετε στο ψυγείο, περιμένετε να τα ξεπλύνετε ακριβώς πριν σκοπεύσετε να τα φάτε.

2. Διατηρείτε ένα μπολ με μπανάνες μαζί με άλλα ώριμα φρούτα στον πάγκο σας

Η προβολή ενός μπολ με φρούτα στον πάγκο της κουζίνας σας είναι αισθητικά ευχάριστη και μπορεί να σας ενθαρρύνει να τρώτε περισσότερα φρούτα, τα οποία συνοδεύονται από πολλά οφέλη για την υγεία, όπως χαμηλότερο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και εγκεφαλικού επεισοδίου και βελτιωμένη υγεία του εγκεφάλου.

Αλλά το τι κρατάτε σε αυτό το μπολ με τα φρούτα έχει σημασία.

Πολλοί από εμάς θα βάλουμε ένα μάτσο μπανάνες σε ένα μπολ με φρούτα και θα το περιβάλλουμε με άλλα είδη φρούτων.

Ωστόσο, αυτή η πρακτική μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ.

Οι μπανάνες απελευθερώνουν ένα αέριο που ονομάζεται αιθυλένιο, το οποίο δρα ως ορμόνη, προκαλώντας την ωρίμανση σε άλλα φρούτα.

Στην πραγματικότητα, αν έχετε άγουρα φρούτα που θέλετε να ωριμάσουν γρήγορα, όπως τα αβοκάντο, μπορείτε να τοποθετήσετε τα φρούτα σε μια σακούλα μαζί με μια μπανάνα για να επιταχύνετε τη διαδικασία ωρίμανσης.

Αν όμως τα φρούτα σας είναι ήδη ώριμα, η τοποθέτησή τους σε ένα μπολ με μπανάνες μπορεί να προκαλέσει την υπερ-ώριμη ωρίμανσή τους, μετατρέποντας το απόλυτα ώριμο ροδάκινο από ζουμερό σε χυλώδες πριν προλάβετε να το απολαύσετε.

Φυλάξτε το μπολ με τα φρούτα για τις μπανάνες και τα φρούτα που δεν είναι ακόμα αρκετά ώριμα, και φροντίστε να το ελέγχετε συχνά, μεταφέροντας τα φρούτα στο ψυγείο καθώς ωριμάζουν για να τα διατηρήσετε στην καλύτερη δυνατή ποιότητα.

3. Δεν λαμβάνετε υπόψη πόσο ζεστή είναι η κουζίνα σας

Ο Schueller λέει: «Δεν μπορείτε να υποθέσετε ότι η κουζίνα σας είναι το πιο δροσερό μέρος του σπιτιού σας. Και όταν η κουζίνα σας είναι ζεστή, αυξάνει την παραγωγή αιθυλενίου».

Η θερμοκρασία της κουζίνας σας μπορεί να φαίνεται προφανής ενώ έχετε ένα ψητό στο φούρνο.

Αλλά σκεφτείτε το εξής: η τυπική κουζίνα ενός σπιτιού διαθέτει κουζίνα, φούρνο, ψυγείο, πλυντήριο πιάτων και φούρνο μικροκυμάτων - όλα αυτά παράγουν θερμότητα όταν χρησιμοποιούνται.

Επιπλέον, τα φώτα στην κουζίνα σας προσθέτουν επιπλέον ζεστασιά. Όλα αυτά μαζί μπορούν να δημιουργήσουν ένα τέλειο περιβάλλον για να ωριμάσουν υπερβολικά τα φρέσκα προϊόντα πριν προλάβετε να τα φάτε με τα δόντια σας.

4. Πετάτε τα φρέσκα φρούτα σε μια σακούλα πριν τα καταψύξετε

Μερικές φορές πρέπει απλώς να καταψύξετε τα φρούτα. Είτε δεν καταφέρατε να φάτε ολόκληρο τον ανανά που αγοράσατε πριν φύγετε για ένα ταξίδι, είτε το δέντρο του μάνγκο σας παράγει γρηγορότερα από ό,τι μπορείτε να τα φάτε και θα θέλατε να φυλάξετε αυτή την καλοκαιρινή γεύση για αργότερα μέσα στη χρονιά.

Αν και επικροτούμε την ευαισθησία σας για τη μείωση της σπατάλης τροφίμων, αν απλά τα κόψετε, τα πετάξετε σε ένα δοχείο και τα βάλετε στην κατάψυξη, μπορεί να απογοητευτείτε ανακαλύπτοντας ότι τα φρούτα πάγωσαν σε ένα συμπαγές μπλοκ στο μέγεθος ενός πλακιδίου δαπέδου.

Αυτό μπορεί να είναι εντάξει αν σκοπεύετε να τα χρησιμοποιήσετε όλα μαζί, αλλά αν χρειάζεστε μόνο μια χούφτα φράουλες για ένα smoothie, ίσως να μην θέλετε να κόψετε αυτή την πλάκα.

Ευτυχώς, η λύση είναι στην πραγματικότητα αρκετά απλή! Τοποθετήστε τα φρούτα σε ένα ταψί με λαδόκολλα ή κερωμένο χαρτί, αφήνοντας λίγο χώρο μεταξύ κάθε κομματιού.

Στη συνέχεια, όταν τα φρούτα παγώσουν, μεταφέρετέ τα σε ένα δοχείο αποθήκευσης τροφίμων.

Καταψύχοντας τα φρούτα με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να αποφύγετε το παγωμένο μπλοκ από πολτό φρούτων και να μπορείτε να αρπάζετε μια χούφτα φρούτα κάθε φορά.

Φρούτα

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share