Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024

Σαν πίνακας ζωγραφικής: Κοφτό μακαρονάκι με «κιμά» πιπεριάς

Συνταγή γεμάτη άρωμα και νοστιμιά!

21 Ιουνίου 2024 12:36
Σαν πίνακας ζωγραφικής: Κοφτό μακαρονάκι με «κιμά» πιπεριάς
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το misko.gr προτείνει μία άπαιχτη συνταγή για κοφτό μακαρονάκι με «κιμά» πιπεριάς.

Είναι η χορτοφαγική εκδοχή στα ζυμαρικά με κιμά, που τόσο αγαπάς, πιο ελαφριά αλλά γεμάτη άρωμα και νοστιμιά!

Με την ευκαιρία, δείτε: Ο γύρος της Ιταλίας κρύβεται σε αυτή τη συνταγή με μακαρόνια και ιταλικό τυρί

Ας δούμε πως θα φτιάξουμε κοφτό μακαρονάκι με «κιμά» πιπεριάς

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ κοφτό μακαρονάκι
  • 35 γρ. αλάτι
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 κόκκινη πιπεριά καρέ κομμένη
  • 1 πορτοκαλί πιπεριά καρέ κομμένη
  • 1 κίτρινη πιπεριά καρέ κομμένη
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 2 κ. σ. πελτέ ντομάτας
  • ½ κ. γ. αλάτι
  • ¼ κ. γ. πιπέρι
  • 1/8 κ. γ. μπούκοβο
  • ½ κ. γ. θυμάρι
  • 120 ml ζωμό ζυμαρικών

Κοφτό μακαρονάκι με «κιμά» πιπεριάς

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 5 λίτρα νερό, όταν βράσει βάζουμε 35 γρ αλάτι και ρίχνουμε το κοφτό μακαρονάκι.
  • Ανακατεύουμε , μειώνουμε την ένταση σε μέτρια και το αφήνουμε να βράσει για 11-13 λεπτά.
  • Το στραγγίζουμε, κρατάμε 1 κούπα από το ζωμό, ραντίζουμε το Κοφτό MISKO με 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο, ανακατεύουμε να πάει παντού και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.
  • Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε σε μέτρια ένταση 1 κ. σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πιπεριές μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους και να μαλακώσουν.
  • Ρίχνουμε το σκόρδο, τον πελτέ, τα αφήνουμε για 1 λεπτό και προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το μπούκοβο και το θυμάρι.
  • Βάζουμε λίγο-λίγο από το ζωμό που κρατήσαμε των ζυμαρικών, ανακατεύουμε απαλά για 5-7 λεπτά, να δέσει η σάλτσα και βγάζουμε από την εστία.
  • Σερβίρουμε στα πιάτα το κοφτό μακαρονάκι με 2 κ. σ. από τον «κιμά» πιπεριάς και είναι έτοιμα!
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share