Τρίτη, 30 Απριλίου 2024

Πεντανόστιμη συνταγή για λιγκουίνι με πέστο βασιλικού

Ιδανική για τη νηστεία αν αφαιρέσεις τη παρμεζάνα

16 Απριλίου 2024 11:51
Πεντανόστιμη συνταγή για λιγκουίνι με πέστο βασιλικού
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πανεύκολη και πεντανόστιμη συνταγή για λιγκουίνι με πέστο για εσάς που όλη μέρα τρέχετε αλλά ταυτόχρονα περιμένει η οικογένεια στο σπίτι για κάτι νόστιμο και γρήγορο. Είναι και νηστίσιμη αν της κάνετε μια μικρή παραλλαγή.

Διαβάστε επίσης: Τάρτα λεμόνι με μόνο 5 υλικά

Υλικά

  • 300 γρ. λιγκουίνι
  • Αλάτι

Υλικά για το πέστο

  • 70 γρ. βασιλικός
  • 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 20 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 15 γρ. κουκουνάρι καβουρδισμένο
  • 60-70 ml. Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Πέστο με λιγκουίνι

Υλικά για το σερβίρισμα

  • Παρμεζάνα τριμμένη
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βράζουμε τα λιγκουίνι σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας .
  • Παράλληλα βάζουμε στο mutli το βασιλικό, την παρμεζάνα, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το καβουρδισμένο κουκουνάρι, αλατοπιπερώνουμε και τα χτυπάμε όλα μαζί μέχρι να γίνουν μία λεία πάστα.
  • Βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, αδειάζουμε μέσα το πέστο βασιλικού, προσθέτουμε τα λιγκουίνι και με τη βοήθεια μίας τσιμπίδας τα ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε λίγο νερό από το βράσιμο των λιγκουίνι μέσα στο τηγάνι για περισσότερη γεύση.
  • Μόλις είναι έτοιμα, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα και φρέσκο πιπέρι.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share