Τρίτη, 28 Μαΐου 2024

Το είπε και το έκανε ο Σπύρος Σούλης: Οριστικό τέλος στα άλατα σε μπάνιο και κουζίνα με ένα απίστευτο κόλπο

Δεν θα το πιστεύετε!

12 Απριλίου 2024 09:27
Το είπε και το έκανε ο Σπύρος Σούλης: Οριστικό τέλος στα άλατα σε μπάνιο και κουζίνα με ένα απίστευτο κόλπο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα άλατα είτε στην κουζίνα είτε στο μπάνιο είναι ένα θέμα που απασχολεί τους περισσότερους, καθώς δεν μπορείτε να μπει με τίποτα «φραγή» στους λεκέδες, όσες φορές και αν καθαρίσουμε. Παρ' όλα αυτά, ο Σπύρος Σούλης έχει ένα μοναδικό κόλπο που πρέπει να ακολουθήσεις.

Παράλληλα, δείτε: «Αιθέριες» πέτσετες μπάνιου: Το απόλυτο κόλπο του Σπύρου Σούλη για να παραμείνουν απαλές και αφράτες

Οριστικό τέλος στα άλατα σε μπάνιο και κουζίνα με ένα απίστευτο κόλπο

Τα μόνα υλικά που θα χρειαστείτε είναι νερό, υγρό απορρυπαντικό πιάτων και λίγη σόδα.

Ξεκινήστε ζεσταίνοντας το νερό σε ένα κατσαρολάκι. Πρέπει να είναι χλιαρό. Ανακατέψτε μέσα σε αυτό το απορρυπαντικό και τη σόδα και περάστε με το μείγμα τις inox επιφάνειές σας (ψυγείο, φούρνο, φούρνο μικροκυμάτων, βρύσες και νεροχύτες).

Μετά περάστε τις επιφάνειες με ένα μαλακό πανί στο οποίο έχετε βάλει έλαχιστο baby oil. Με αυτόν τον τρόπο θα κάνετε τις συσκευές σας να λάμπουν και να γυαλίζουν για πολύ περισσότερο.

Ένας άλλος τρόπος να καθαρίσετε τις inox επιφάνειές σας εντελώς φυσικά είναι να αναμείξετε ίση ποσότητα νερού και λευκού ξιδιού σ’ ένα μπολ. Περάστε τις επιφάνειες με το μείγμα και αφήστε το να δράσει για 20 λεπτά. Έπειτα βάλτε ελάχιστο baby oil και κάντε τις συσκευές σας να λάμπουν.

«Αστραφτερό» αποτέλεσμα στο μπάνιο: Πάρτε μαγειρική σόδα και δεν θα χάσετε

Το μπάνιο χρειάζεται σχολαστικό και συχνό καθάρισμα, διαφορετικά μπορεί να γίνει εστία μικροβίων και βακτηρίων. Στο εμπόριο υπάρχουν όλων των ειδών καθαριστικά για λεκάνες, νιπτήρες, μπανιέρες και πλακάκια, εξίσου όμως αποτελεσματικά είναι και ορισμένα προϊόντα που έχουμε ήδη στο σπίτι μας.

Ένα από αυτά είναι μαγειρική σόδα. Οι χρήσεις της μαγειρικής σόδας στην καθαριότητα του σπιτιού είναι πολλές και σωτήριες, και το ίδιο ισχύει και για την καθαριότητα του μπάνιου.

Πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη μαγειρική σόδα στην καθαριότητα του μπάνιου; Το mother's blog σας έχει την λύση!

Κάντε την μπανιέρα σας να λάμψει

Κάντε την μπανιέρα σας λαμπερή, ολόλευκη και πεντακάθαρη με μαγειρική σόδα, σαπούνι για τα πιάτα και ζεστό νερό.

Θα χρειαστείτε:

έναν κουβά
μαγειρική σόδα
σφουγγάρι με τραχιά επιφάνεια
σαπούνι για τα πιάτα
ζεστό νερό

Τι πρέπει να κάνετε:

Γεμίστε τον κουβά με ζεστό νερό και ρίξτε το ζεστό νερό σε όλη την επιφάνεια της μπανιέρας. Ρίξτε μαγειρική σόδα σε διάφορα σημεία και ιδιαίτερα, σε αυτά που φαίνονται πιο βρόμικα. Γεμίστε τον κουβά με ζεστό νερό μέχρι τη μέση και ρίξτε μέσα δύο κουταλιές της σούπας υγρό για τα πιάτα.

Βουτήξτε το σφουγγάρι στον κουβά με το νερό και το σαπούνι και στη συνέχεια τρίξτε όλη την επιφάνεια της μπανιέρας. Στα δύσκολα σημεία, μπορείτε να τοποθετήστε και λίγη παραπάνω μαγειρική σόδα απευθείας πάνω στο σφουγγάρι και να τρίψετε έπειτα την μπανιέρα.

Μόλις τρίψετε όλη την μπανιέρα, ρίξτε νερό με το ακουστικό ή χρησιμοποιώντας του κουβά για να ξεπλύνετε και στη συνέχεια μπορείτε να σκουπίσετε με μία στεγνή πετσέτα.

Καθαρίστε τα σιφόνια του νιπτήρα και της μπανιέρας

Θα χρειαστείτε:

4 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα
2 φλιτζάνια ξύδι
ζεστό νερό

Τι πρέπει να κάνετε:

Ρίξτε στο σιφόνι τη μαγειρική σόδα κι έπειτα το ξύδι. Μόλις το ξύδι σταματήσει να αφρίζει ρίξτε άφθονο ζεστό νερό.

Εξαφανίστε το πουρί από τη λεκάνη
Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ρίξετε μαγειρική σόδα μέσα στη λεκάνη, να κλείσετε το καπάκι και να την αφήσετε να δράσει για 7 με 8 ώρες. Το οξύ που περιέχει η μαγειρική σόδα, διασπά το πουρί και το εξαφανίζει. Μόλις περάσει το διάστημα των 7-8 ωρών, τραβήξτε το καζανάκι και θα δείτε ότι το πουρί έχει εξαφανιστεί.

Καθαρίστε πλακάκια και αρμούς

Θα χρειαστείτε:

3 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα
1 κουταλιά της σούπας νερό
Τι πρέπει να κάνετε:

Αναμείξτε τη μαγειρική σόδα με το νερό και δημιουργήστε μία παχύρευστη πάστα. Χρησιμοποιήστε την πάστα και μία παλιά οδοντόβουρτσα για να τρίψετε τους αρμούς και τα πλακάκια. Έπειτα μπορείτε να σφουγγαρίσετε κανονικά και το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει.

Καθαρίστε την πλαστική κουρτίνα μπάνιου

Θα χρειαστείτε:

ζεστό νερό
1 κουταλιά της σούπας υγρό απορρυπαντικό
¼ φλιτζάνι μαγειρική σόδα
Τι πρέπει να κάνετε:

Ξεκρεμάστε την κουρτίνα και βάλτε την στην μπανιέρα. Γεμίστε τη μπανιέρα με ζεστό νερό και ρίξτε το απορρυπαντικό και τη μαγειρική σόδα.

Αφήστε την κουρτίνα να μουλιάσει για 15 λεπτά και έπειτα πλύντε την στο χέρι. Ενδεχομένως να χρειαστείτε και ένα μαλακό σφουγγάρι για να τρίψετε τους λεκέδες. Κρεμάστε την κουρτίνα ξανά και αφήστε τη να στεγνώσει.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share