Τρίτη, 28 Μαΐου 2024

Λαχταριστό γλυκό ψυγείου με καραμέλα και σοκολάτα

Δοκιμάστε το και δε θα το μετανιώσετε

12 Απριλίου 2024 08:10
Λαχταριστό γλυκό ψυγείου με καραμέλα και σοκολάτα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δροσερό, λαχταριστό και πανεύκολο γλυκό ψυγείου που από την πρώτη κιόλας μπουκιά, θα σας κλέψει την καρδιά!

Ετοιμάζεται εύκολα, γρήγορα και απαιτεί ελάχιστα υλικά.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Άπαιχτο γλυκό ψυγείου με μόνο 5 υλικά

Ο συνδυασμός της συνταγής με τη σοκολάτα και την καραμέλα είναι μοναδικός και τον προτιμούν μικροί και μεγάλοι.

Υλικά

  • 500 γρ. κέικ
  • 100 ml σιρόπι
  • 400 γρ. καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα
  • 1 φακελάκι κρέμα στιγμής σοκολάτα
  • 400 ml γάλα
  • 350 ml κρέμα γάλακτος
  • μερικά φουντούκια

Εκτέλεση

  • Σε ένα ταψί κουζίνας απλώνουμε το κέικ, με ένα πινέλο το σιροπιάζουμε και στρώνουμε το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα.
  • Σε ένα μπολ αδειάζουμε την κρέμα στιγμής σοκολάτα, προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα.
  • Αδειάζουμε και απλώνουμε με τη σπάτουλα την κρέμα σοκολάτας στο ταψί με το γλυκό μας.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τη κρέμα γάλακτος, χτυπάμε με το μίξερ χειρός και την στρώνουμε πάνω από την κρέμα σοκολάτας.
  • Βάζουμε το γλυκό μας 4 ώρες στο ψυγείο.
  • Πασπαλίζουμε με μερικά τριμμένα φουντούκια, κόβουμε και σερβίρουμε.

Ένα μυστικό για τον μάγειρα

Για το σιρόπι βράζουμε 50 ml νερό και 50 γρ. ζάχαρη.

Πηγή:dimitrismichailidis.com

Γλυκό ψυγείου με banoffee

Λαχταριστό banoffee που θα λατρέψετε μικροί και μεγάλοι. Δε θα μπορείτε να αντισταθείτε σε αυτό το γλυκό ψυγείου, ειδικά τώρα που ο καιρός ανοίγει και η ζέστη ολοένα και δυναμώνει. Αν και γλυκό είναι ένας τρόπος να προσθέσετε τη μπανάνα στη διατροφή σας!

Συστατικά

  • 200 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 300 γρ. μπισκότα πτι μπερ, αλεσμένα
  • 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα, καραμελωμένο
  • 200 ml γάλα, κρύο
  • 1 φάκελος σαντιγί στιγμής
  • 1 μπανάνα
  • 1 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • Λίγη τριμμένη σοκολάτα

Γλυκό ψυγείου με μπανόφι

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και τα αλεσμένα μπισκότα σε ένα μπολ και ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε το μείγμα μπισκότου σε ένα τσέρκι 22 εκ. και πιέζουμε τον πάτο και τα τοιχώματα με ένα ποτήρι.
  • Ρίχνουμε το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να γίνει ρευστό.
  • Ρίχνουμε το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα πάνω από την τάρτα που βρίσκεται μέσα στο τσέρκι.
  • Το τοποθετούμε μέσα στο ψυγείο για 30′ ή μέσα στην κατάψυξη για 10′.
  • Σε μία μπασίνα, ρίχνουμε το γάλα και τον φάκελο με την σαντιγί στιγμής και τα χτυπάμε στο μίξερ για περίπου 2′-4′ ή μέχρι η σαντιγί να είναι έτοιμη.
  • Κόβουμε την μπανάνα σε κομμάτια, χύνουμε από πάνω της τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.
  • Τοποθετούμε τα κομμάτια μπανάνας πάνω από την καραμέλα και απλώνουμε από πάνω την σαντιγί.
  • Πασπαλίζουμε από πάνω με λίγο από το μείγμα μπισκότου της βάσης, λίγη έξτρα καραμέλα και λίγη τριμμένη σοκολάτα.
  • Αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 30′.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share