Σάββατο, 25 Μαΐου 2024

Απόλυτος πειρασμός: Λαχταριστό vegan cake κέικ σοκολάτας χωρίς αλεύρι

Θα ευφρανθεί ο ουρανίσκος σας!

11 Απριλίου 2024 11:00
Απόλυτος πειρασμός: Λαχταριστό vegan cake κέικ σοκολάτας χωρίς αλεύρι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αυτό το κέικ σοκολάτας από το enikos.gr χωρίς αλεύρι είναι τόσο λαχταριστό, που δεν θα πιστεύετε ότι είναι και vegan και χωρίς γλουτένη. Αποτελεί την ιδανική επιλογή για vegetarian και vegan άτομα. Η πλούσια σοκολάτα του γλυκού συνδυάζεται τέλεια με τα φρέσκα μούρα που το συνοδεύουν.

Με την ευκαιρία δείτε: Σοκολατένιος πειρασμός: Δε θα πάρεις γραμμάριο - Αυτό το γλυκό ψυγείου χωρίς ζάχαρη θα τρελάνει τον ουρανίσκο σας (video)

Υλικά

Συνταγή για vegan cake
Vegan cake

2 σοκολατένιες vegan μπάρες κουβέρτουρας χωρίς ζάχαρη (70% κακάο), ψιλοκομμένες (περίπου 60 γραμμάρια η κάθε μία)
⅓ φλιτζάνι λάδι καρύδας
1 κονσέρβα (425 γραμμάρια) πουρές κολοκύθας χωρίς καρυκεύματα
¾ φλιτζάνι αλεύρι αμυγδάλου
¾ φλιτζάνι σιρόπι σφενδάμου
½ φλιτζάνι κακάο χωρίς ζάχαρη
½ φλιτζάνι σκούρα καστανή ζάχαρη
1 κουταλιά σούπας κόκκοι στιγμιαίου εσπρέσο
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)
1 ¼ φλιτζάνι φρέσκα blueberries
1 ¼ φλιτζάνι φρέσκα raspberries

Οδηγίες

Προθερμάνετε το φούρνο στους 190°C. Στρώστε τον πάτο μιας φόρμας με αποσπώμενα τοιχώματα 20 εκ. με λαδόκολλα. Ψεκάστε ελαφρά τον πάτο και τα πλαϊνά της φόρμας με αντικολλητικό σπρέι. Τοποθετήστε τη φόρμα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Ανακατέψτε την ψιλοκομμένη σοκολάτα και το λάδι καρύδας σε μια μικρή κατσαρόλα. Μαγειρέψτε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει ελαφρώς, για περίπου 5 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, χτυπήστε τον πουρέ κολοκύθας, το αλεύρι αμυγδάλου, το σιρόπι σφενδάμου, το κακάο, την καστανή ζάχαρη, τους κόκκους εσπρέσο, τη βανίλια και το αλάτι σε ένα μεσαίο μπολ μέχρι να ενωθούν καλά.
Προσθέστε το μείγμα λιωμένης σοκολάτας στο μείγμα κολοκύθας και ανακατεύοντας καλά. Ρίξτε το μείγμα στη φόρμα. Ισιώστε την επιφάνεια με μια σπάτουλα.
Ψήστε για περίπου 50 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια κρούστα στην επιφάνεια και στα πλαϊνά. Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε να κρυώσει στη φόρμα για 15 λεπτά. Αφαιρέστε τα πλαϊνά της φόρμας και αφήστε το κέικ να κρυώσει τελείως, για περίπου 1 ώρα. Σκεπάστε και βάλτε το στο ψυγείο να σφίξει, για 8 ώρες ή όλη τη νύχτα.
Για να σερβίρετε, πασπαλίστε ελαφρά την επιφάνεια του κέικ με ζάχαρη άχνη και διακοσμήστε με τα μούρα. (Χρησιμοποιήστε ένα κοφτερό μαχαίρι βουτηγμένο σε ζεστό νερό για να κόψετε αυτό το πυκνό, σοκολατένιο κέικ απευθείας από το ψυγείο).

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share