Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2025

Δεν είναι μόνο με πατάτα: Εναλλακτική συνταγή για σκορδαλιά με μαϊντανό και ασυναγώνιστο άρωμα

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

24 Μαρτίου 2024 19:47
Δεν είναι μόνο με πατάτα: Εναλλακτική συνταγή για σκορδαλιά με μαϊντανό και ασυναγώνιστο άρωμα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αγαπημένο ελληνικό ντιπ που συνοδεύει με μεγάλη επιτυχία πολλά πιάτα και ειδικά τον μπακαλιάρο την 25η Μαρτίου δεν είναι άλλο από την σκορδαλιά.

Με την ευκαιρία, δείτε τι πρέπει να κάνετε για να μην μυρίζει η αναπνοή σας σκόρδο.

Στο άρθρο που ακολουθεί θα δείτε μια πρωτότυπη συνταγή με μαϊντανό σαν μαϊντανοσαλάτα.

Υλικά

  • 1 ματσάκι μαϊντανό (μόνο τα φύλλα)
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 χοντρές φέτες ψωμί μπαγιάτικο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 20ml ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 200ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Δεν είναι μόνο με πατάτα: Εναλλακτική συνταγή για σκορδαλιά με μαϊντανό και ασυναγώνιστο άρωμα

Εκτέλεση

  • Μουλιάζετε το ψωμί σε νερό για 15 λεπτά και στη συνέχεια το στύβετε πολύ καλά, βγάζετε την κόρα και κρατάτε την ψίχα στην άκρη.
  • Βάζετε στο μπλέντερ τον μαϊντανό, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα πολτοποιείτε. Στη συνέχεια προσθέτετε το ψωμί, τον χυμό λεμονιού, το ξίδι, αλάτι, πιπέρι και πολτοποιείτε, ενώ συγχρόνως προσθέτετε το ελαιόλαδο, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Για τη σκορδαλιά με ψωμί και καρύδια: Μουλιάζετε το ψωμί σε νερό για 15 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια το στύβετε καλά και το βάζετε στο μπλέντερ. Κρατάτε το νερό μήπως χρειαστεί.
  • Προσθέτετε στο μπλέντερ τα υπόλοιπα υλικά και πολτοποιείτε. Στη περίπτωση που βγει πολύ σφιχτή η σκορδαλιά προσθέτετε λίγο νερό από το μούλιασμα του ψωμιού.
  • Για τη σκορδαλιά με πατάτα και παντζάρι: Βάζετε τις πατάτες σε βραστό, αλατισμένο νερό και τις αφήνετε να βράσουν για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να λιώσουν.
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Τυλίγετε τα παντζάρια σε αλουμινόχαρτο και τα ψήνετε στο φούρνο για 40-45 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
  • Βάζετε στο μπλέντερ την πατάτα, τα παντζάρια, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, το ξίδι και το μισό ελαιόλαδο. Χτυπάτε πολύ καλά ενώ συγχρόνως προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, μέχρι να γίνει μια λεία σκορδαλιά.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share