Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2025

Φάτε σκορδαλιά χωρίς τύψεις: Το μυστικό για να περιορίσετε την μυρωδιά της «σκορδίλας»

Ακολουθήστε τα βήματα και θα μας θυμηθείτε

23 Μαρτίου 2024 16:18
Φάτε σκορδαλιά χωρίς τύψεις: Το μυστικό για να περιορίσετε την μυρωδιά της «σκορδίλας»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Εκτός από την 25η Μαρτίου, το σκόρδο το καταναλώνουμε συχνά και στο αγαπημένο μας τζατζίκι, αλλά και σε πολλά φαγητά γιατί δίνει νοστιμιά και αρώματα μοναδικά! Με την ευκαιρία, δείτε την λαχταριστή συνταγή για λουκουμάδες μπακαλιάρου.

Και όλοι λίγο πολύ σκεφτόμαστε τις επόμενες ώρες αλλά και την επόμενη μέρα από το φαγοπότι, πώς θα απαλλαγούμε από τη μυρωδιά που αφήνει στην αναπνοή μας.

Αν λοιπόν αναρωτιέστε πως να μην μυρίζει το σκόρδο στο στόμα, υπάρχει το αντίδοτο!

Φάτε σκορδαλιά χωρίς τύψεις: Το μυστικό για να περιορίσετε την μυρωδιά της «σκορδίλας»

Αμερικάνοι ερευνητές υποστηρίζουν ότι ένα ποτήρι γάλα μπορεί να καταπολεμήσει σε μεγάλο βαθμό τη μυρωδιά του σκόρδου.

Κάποιοι άλλοι ερευνητές ύστερα από απανωτά πειράματα απέδειξαν ότι το μήλο και το μαρούλι είναι το ίδιο, ίσως και περισσότερο αποτελεσματικά στην εξουδετέρωση της οσμής του σκόρδου, απ’ όλες τις αρωματικές τσίχλες μαζί.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, οι ωμές τροφές αποδεικνύονται πανίσχυροι σύμμαχοι στην καταπολέμηση της κακοσμίας που προκαλεί στην αναπνοή η κατανάλωση σκόρδου.

25η Μαρτίου: Που θα φάμε τον πιο νόστιμο μπακαλιάρο σκορδαλιά στην Αθήνα

Το τριήμερο της φετινής 25ης Μαρτίου είναι προ των πυλών και εμείς αναζητούμε τι άλλο;

Να φάμε μπακαλιάρο με σκορδαλιά, το έδεσμα που έφτασε στο ελληνικό τραπέζι περί τον 15ο αιώνα και καθιερώθηκε άμεσα ως το εθνικό φαγητό της συγκεκριμένη μέρας.

Γι’ αυτό και το Athens Magazine θα σου προτείνει σήμερα τους καλύτερους προορισμούς της Αθήνας, που συνδυάζουν μοναδικά την ελληνική παράδοση με την τέλεια γευστική εμπειρία. Εδώ δε θα γευτείς μόνο εξαιρετικό μπακαλιάρο σκορδαλιά αλλά και πλήθος ολόφρεσκων θαλασσινών και ορεκτικών σε υπέροχες τοποθεσίες που θα σε γοητεύσουν.

Τραβόλτα

«Εδώ ακούς τον ήχο των κυμάτων, αισθάνεσαι την αλμύρα της θάλασσας, χορεύεις στο ρυθμό του βυθού… στο ρυθμό του Τραβόλτα», γράφει ο κατάλογος της ψαροταβέρνας Τραβόλτα, που βρίσκεται στην καρδιά του Περιστερίου.

Για την ιστορία, Τραβόλτα ονομαζόταν ο Λάκης, ένας μποέμ χορευτής της εποχής του '80, που άφησε το δικό του, μοναδικό σημάδι στην περιοχή.

Σήμερα, η ομώνυμη ψαροταβέρνα, ξακουστή για τα ολόφρεσκα πεντανόστιμα θαλασσινά της, αποτελεί έναν πραγματικό παράδεισο για τους λάτρεις της ελληνικής γαστρονομίας και δη της θαλασσινής.

Την ημέρα της εθνικής επετείου το μαγαζί θα σου σερβίρει μπακαλιάρο είτε τηγανητό, είτε στη σχάρα, φυσικά με τη συνοδεία απαλής σκορδαλιάς από πατάτες αλεσμένες, με σκόρδο και ελαιόλαδο.

Τ: Αγ. Παύλου 33, Περιστέρι

Υπερωκεάνειον

Το Υπερωκεάνειον συνιστά έναν ακόμα κορυφαίο προορισμό για όσους αναζητούν τον πιο νόστιμο μπακαλιάρο σκορδαλιά στην πόλη. Τοποθετημένο στον δρόμο όπου για χρόνια βρίσκονταν οι κλασικές πειραιώτικες ψαροταβέρνες, σε αυτό το μαγαζί με την κλασική ατμόσφαιρα θα απολαύσεις παραδοσιακές γεύσεις με μια πιο σύγχρονη πινελιά.

Στο μενού φιγουράρουν, φυσικά, τα bestseller αυτού του γευστικού προορισμού, όπως είναι η γαριδομακαρονάδα, το γεμιστό, ψητό καλαμάρι, το χταπόδι στιφάδο και τα μύδια Θεσσαλονίκης, ενώ την 25η Μαρτίου θα έχεις την τύχη να γευτείς τον καλύτερο τηγανητό ή ψητό μπακαλιάρο με παντζάρια και σκορδαλιά.

T: Μαρίας Χατζηκυριακού 48, Πειραιάς

View this post on Instagram

A post shared by emwilco (@emwilco)

Oρίζοντες Λυκαβηττού

Βρισκόμαστε στο Λυκαβηττό, το σημείο με την πιο υπέροχη θέα της πόλης, συνοδευόμενη από τον ακόμη πιο υπέροχο μπακαλιάρο σκορδαλιά της πόλης.

Εδώ, στους Ορίζοντες Λυκαβηττού ή αλλιώς στη βεράντα της Αθήνας, η γαστρονομική απόλαυση συναντά την κοσμοπολίτικη αύρα, δίνοντας μια νέα διάσταση στην ελληνική κουζίνα.

Την συγκεκριμένη ημέρα, στο μενού θα βρεις φυσικά μπακαλιάρο σκορδαλιά με βραστά λαχανικά και σαλάτα. Εκτός αυτού, όμως, το εστιατόριο περιλαμβάνει ούτως ή άλλως εξαιρετικές επιλογές πιάτων, που μας ταξιδέυουν στην καρδιά της Ελλάδας, όπως για παράδειγμα το ραβιόλι με πατέ κοτόπουλο, κρέμα παρμεζάνας, πράσινο πιπέρι και τραγανό προσούτο Ευρυτανίας. Συνόδευσε το γεύμα σου με εξαιρετικό λευκό ή κόκκινο house wine.

T: Αριστίππου 1, Λυκαβηττός (είσοδος τελεφερίκ)

Μαγεμένος Αυλός

Τελευταία στάση ο Μαγεμένος Αυλός, το μαγαζί που έτρωγε ο Μάνος Χατζιδάκις και αποτελεί πλέον (και δικαίως) από τα διασημότερα εστιατόρια της πρωτεύουσας.

Στα δημοφιλέστερα πιάτα του μαγαζιού θα βρεις τον λαχταριστό φρέσκο σολομό σχάρας καθώς και τις πέννες με καπνιστό σολομό και vodka.

Φυσικά από τις επιλογές που θα απολαύσουμε την 25η Μαρτίου, δεν θα μπορούσε να λείπει ο παραδοσιακός τηγανητός, τραγανός μπακαλιάρος με σκορδαλιά που χτυπιέται στο παλιό ξύλινο γουδί μέχρι να γίνει αφρός.

Έξτρα ατού του μαγαζιού η ζωντανή μουσική που θα απολαύσεις κάποιες μέρες στο Μαγεμένο Αυλό και θα σε κάνουν να γλεντήσεις με την καρδιά σου.

T: Αμύντα 4, Παγκράτι

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share