Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Δεν είναι μόνο η 25η Μαρτίου: 3 μυστικά για να διατηρηθεί η σκορδαλιά μέρες στο ψυγείο

Η Νο1 συμβουλή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

24 Μαρτίου 2024 09:08
Δεν είναι μόνο η 25η Μαρτίου: 3 μυστικά για να διατηρηθεί η σκορδαλιά μέρες στο ψυγείο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η πιο ωραία "αλοιφή" για να συνοδεύσετε τα σαρακοστιανά σας πιάτα είναι η σκορδαλιά και η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου έχει ετοιμάσει την πιο εύκολη συνταγή, παρουσιάζοντας τα τρία μυστικά που θα την απογειώσουν γευστικά και θα βοηθήσουν να διατηρηθεί για μέρες.

Δείτε επίσης: Φάτε σκορδαλιά χωρίς τύψεις: Το μυστικό για να περιορίσετε την μυρωδιά της «σκορδίλας»

Η πιο εύκολη και νόστιμη σκορδαλιά από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Υλικά

  • 250 γρ. ψωμί
  • 1/2 φλ. καρυδόψιχα
  • 3-4 σκελ. σκόρδο
  • 1/4 φλ. ξίδι
  • 1 φλ. απαλό ελαιόλαδο
  • Αλάτι

Εκτέλεση

Προετοιμασία

  • Παίρνουμε τις φέτες από το μπαγιάτικο ψωμί βγάζουμε την κόρα.
  • Τις βάζουμε σε νερό (με βάρος από πάνω) για να μουσκέψει καλά.
  • Όταν μουσκέψει καλά, στύβουμε με τα χέρια μας και το βάζουμε στο μίξερ για να το αλέσουμε.
  • Προσθέτουμε τα καρύδια και τα σκόρδα, για να πολτοποιηθούν καλά.
  • Για να γίνει αφρός χρειάζεται πολύ καλή πολτοποίηση όλων των υλικών.
  • Προσθέτουμε το ξίδι και το απαλό ελαιόλαδο με ροή κλωστής.
  • Αν δεν σας αρέσει παχύ το μίγμα, αραιώστε το με λίγο νερό.
  • Αλατίζουμε κατά βούληση στο τέλος και ελέγχουμε το ξύδι, αν χρειάζεται να προσθέσουμε λίγο ακόμα.

Tip: Μπορεί να γίνει στο μπλέντερ ή στο γουδί.

Μυστικά

  • Μπορείς να προσθέσεις καρύδια ή και αμύγδαλα.
  • Τα καρύδια δε θέλουν μούλιασμα γιατί πολτοποιούνται πολύ εύκολα.
  • Επιλέξτε ξηρούς καρπούς καλής ποιότητας. Αν “ταγγίζουν” οι ξηροί καρποί, αυτή τη γεύση θα σας αφήσουν.

Συντήρηση

  • Διατηρείται στο ψυγείο μέσα σε γυάλινο σκεύος καλά σκεπασμένη.
  • Διατηρείται για αρκετές ημέρες και μάλιστα όσο μένει στο ψυγείο, τόσο πιο δυνατή γίνεται η αψάδα του σκόρδου.
  • Αν μετά από μερικές ημέρες η γεύση της είναι πολύ δυνατή σε σκόρδο, προσθέστε λίγο λάδι για να γλυκάνει και ανακατέψτε με ένα κουτάλι.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share