Δεν είναι μόνο η 25η Μαρτίου: 3 μυστικά για να διατηρηθεί η σκορδαλιά μέρες στο ψυγείο
Η Νο1 συμβουλή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου
24 Μαρτίου 2024
09:08
Η πιο ωραία "αλοιφή" για να συνοδεύσετε τα σαρακοστιανά σας πιάτα είναι η σκορδαλιά και η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου έχει ετοιμάσει την πιο εύκολη συνταγή, παρουσιάζοντας τα τρία μυστικά που θα την απογειώσουν γευστικά και θα βοηθήσουν να διατηρηθεί για μέρες.
Δείτε επίσης: Φάτε σκορδαλιά χωρίς τύψεις: Το μυστικό για να περιορίσετε την μυρωδιά της «σκορδίλας»
Η πιο εύκολη και νόστιμη σκορδαλιά από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Υλικά
- 250 γρ. ψωμί
- 1/2 φλ. καρυδόψιχα
- 3-4 σκελ. σκόρδο
- 1/4 φλ. ξίδι
- 1 φλ. απαλό ελαιόλαδο
- Αλάτι
Εκτέλεση
Προετοιμασία
- Παίρνουμε τις φέτες από το μπαγιάτικο ψωμί βγάζουμε την κόρα.
- Τις βάζουμε σε νερό (με βάρος από πάνω) για να μουσκέψει καλά.
- Όταν μουσκέψει καλά, στύβουμε με τα χέρια μας και το βάζουμε στο μίξερ για να το αλέσουμε.
- Προσθέτουμε τα καρύδια και τα σκόρδα, για να πολτοποιηθούν καλά.
- Για να γίνει αφρός χρειάζεται πολύ καλή πολτοποίηση όλων των υλικών.
- Προσθέτουμε το ξίδι και το απαλό ελαιόλαδο με ροή κλωστής.
- Αν δεν σας αρέσει παχύ το μίγμα, αραιώστε το με λίγο νερό.
- Αλατίζουμε κατά βούληση στο τέλος και ελέγχουμε το ξύδι, αν χρειάζεται να προσθέσουμε λίγο ακόμα.
Tip: Μπορεί να γίνει στο μπλέντερ ή στο γουδί.
Μυστικά
- Μπορείς να προσθέσεις καρύδια ή και αμύγδαλα.
- Τα καρύδια δε θέλουν μούλιασμα γιατί πολτοποιούνται πολύ εύκολα.
- Επιλέξτε ξηρούς καρπούς καλής ποιότητας. Αν “ταγγίζουν” οι ξηροί καρποί, αυτή τη γεύση θα σας αφήσουν.
Συντήρηση
- Διατηρείται στο ψυγείο μέσα σε γυάλινο σκεύος καλά σκεπασμένη.
- Διατηρείται για αρκετές ημέρες και μάλιστα όσο μένει στο ψυγείο, τόσο πιο δυνατή γίνεται η αψάδα του σκόρδου.
- Αν μετά από μερικές ημέρες η γεύση της είναι πολύ δυνατή σε σκόρδο, προσθέστε λίγο λάδι για να γλυκάνει και ανακατέψτε με ένα κουτάλι.