Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Σκορδαλιά σκέτο «ποίημα»: Με πατάτες, σκόρδο και 2 ακόμα υλικά έτοιμη στο πι και φι

Η απόλυτη συνταγή για το τραπέζι της 25ης Μαρτίου

20 Μαρτίου 2024 12:24
Σκορδαλιά σκέτο «ποίημα»: Με πατάτες, σκόρδο και 2 ακόμα υλικά έτοιμη στο πι και φι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια υπέροχη συνταγή για σκορδαλιά με πατάτα έτοιμη σε λίγα λεπτά. Η απόλυτη συνταγή για το τραπέζι της 25ης Μαρτίου. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για νηστίσιμο vegan γλυκό ψυγείου.

Υλικά

  • 700 – 800 γρ. πατάτες βρασμένες
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 60 γρ. ξύδι λευκό
  • 230 γρ. ελαιόλαδο

Σκορδαλιά σκέτο «ποίημα»: Με πατάτες, σκόρδο και 2 ακόμα υλικά έτοιμη στο πι και φι

Συνταγή για σκορδαλιά με πατάτα

  • Βράζουμε τις πατάτες με την φλούδα τους, έπειτα τις καθαρίζουμε.
  • Πολτοποιούμε το σκόρδο σε ένα μούλτι με 1 κ.τ.σ. ελαιόλαδο.
  • Λιώνουμε τις πατάτες στο γουδί, και προσθέτουμε το σκόρδο.
  • Χτυπάμε με το γουδοχέρι προσθέτοντας σιγά σιγά και εναλλάξ το ξύδι και το λάδι.
  • Δοκιμάζουμε και αλατίζουμε
  • Οι πατάτες πρέπει να είναι ζεστές όταν τις βάλουμε στο γουδί η στον κάδο του μίξερ με το φτερό.
  • Οι αναλογίες λάδι, ξύδι και αλάτι είναι πάντα ανάλογες με το προσωπικό μας γούστο.
  • Η σκορδαλιά δεν πρέπει να “πετάξει” το ελαιόλαδο ούτε και να κάνει ρωγμές (να κόψει με άλλα λόγια)
  • Όσο περνάει η ώρα η σκορδαλιά μας σφίγγει.

Δεν θα πιστεύεις ότι είναι vegan: Τραγανά και λαχταριστά τυροπιτάκια για τη νηστεία έτοιμα σε 15'

Πεντανόστιμη συνταγή για vegan τυροπιτάκια που είναι σαν κανονικά. Θα τα λατρέψετε. Φτιάχνονται γρήγορα και απλά με λίγα υλικά. Με την ευκαιρία, δείτε το μαγαζί με τις καλύτερες τυρόπιτες στην Αθήνα.

Υλικά

  • 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κ.γλ. αλάτι
  • 210 ml γάλα αμυγδάλου
  • 120 ml ελαιόλαδο

Γέμιση:

  • 200 γρ. φυτικό λευκό τυρί, θρυμματισμένο
  • 200 γρ. φυτικό τριμμένο τυρί
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Δεν θα πιστεύεις ότι είναι vegan: Τραγανά και λαχταριστά τυροπιτάκια για τη νηστεία έτοιμα σε 15'

Για το άλειμμα:

  • 3 κ.σ. γάλα αμυγδάλου
  • 3 κ.σ. σουσάμι, ωμό

Εκτέλεση

  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα δύο άλευρα, το αλάτι και τα ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν. Στη συνέχεια δημιουργουμε μια λακουβίτσα στο κέντρο του αλευριού και προσθέτουμε το γάλα αμυγδάλου και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα και μόλις αρχίσει να σχηματίζεται η ζύμη αλευρώνουμε τον πάγκο μεταφέρουμε τη ζύμη μας και ζυμώνουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί μια λεία ζύμη. Το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 5-10 λεπτά.
  • Όσο ξεκουράζεται το ζυμαράκι μας ετοιμάζουμε τη γέμιση. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το λευκό τυρί, το γάλα αμυγδάλου, ανακατεύουμε να δημιουργηθεί κάτι σαν πάστα, βάζουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατα βούληση, προσθέτουμε και το τριμμένο τυρί ανακατεύουμε με ένα πιρούνι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει μέχρι να φτιάξουμε τα τυροπιτάκια μας.
  • Σε ελαφρώς αλευρωμένο πάγκο μεταφέρουμε τη ζύμη μας τη χωρίζουμε σε 22-24 ίσα μπαλάκια (περίπου 30 γρ. ) και με έναν πλάστη τα ανοίγουμε όσο πιο λεπτά και με κυκλικό σχήμα μπορούμε.
  • Ετοιμάζουμε τα τυροπιτάκια μας, βάζουμε στο κέντρο κάθε ζύμης, 1 κ.σ. γέμιση και διπλώνουμε τη μία άκρη πάνω στην άλλη, σχηματίζοντας ημικύκλιο. Ασφαλίζουμε τις άκρες της ζύμης που ενώνονται, πιέζοντας πρώτα καλά στο κέντρο να βγεί ο αέρας και έπειτα κατά μήκος με ένα πιρούνι.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share