Μύδια ψίχα κρασάτα με μουστάρδα: Μια γρήγορη και πεντανόστιμη συνταγή για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας
Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή από την Νορμανδία
17 Μαρτίου 2024
13:31
Για ένα εύκολο και γρήγορο ορεκτικό φτιάχνουμε μύδια ψίχα κρασάτα με μουστάρδα.
Μια συνταγή από τη Νορμανδία, σε μια πιο απλή εκδοχή, που μας γλιτώνει από τον μπελά του σχολαστικού καθαρίσματος.
Υλικά
Μερίδες: 4-6
- 500 γρ. μύδια ψίχα, κατεψυγμένα, ξεπαγωμένα, σκουπισμένα
- 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- τα φύλλα από 1/2 μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένα
- 2 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
- 100 ml λευκό ξηρό κρασί
- 1 κοφτή κουτ. σούπας μουστάρδα
- χυμός από 1 λεμόνι
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Για να ετοιμάσουμε τα κρασάτα μύδια με μουστάρδα, ρίχνουμε σε μια μέτρια κατσαρόλα τα μύδια ψίχα σκέτα και τα ζεσταίνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά, έτσι ώστε να αρχίσουν να βγάζουν τα υγρά τους, για 4-5 λεπτά.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαϊντανό και το θυμάρι, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι.
- Σβήνουμε με το κρασί, δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά και ρίχνουμε τη μουστάρδα και τον χυμό λεμονιού.
- Ανακατεύουμε, μαγειρεύουμε για 1 λεπτό και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Σερβίρουμε το φαγητό χλιαρό ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Πηγη: gastronomos.gr