Τετάρτη, 15 Μαΐου 2024

«Μύρισε» Καθαρά Δευτέρα: Λαχταριστή ταραμοσαλάτα από τον Γιώργο Τσούλη με 1 υλικό «έκπληξη»

Ετοιμάστε το πιο γευστικό συνοδευτικό για το σαρακοστιανό τραπέζι

15 Μαρτίου 2024 08:45
«Μύρισε» Καθαρά Δευτέρα: Λαχταριστή ταραμοσαλάτα από τον Γιώργο Τσούλη με 1 υλικό «έκπληξη»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Όλα τα μυστικά της πιο εύκολης, νόστιμης αφράτης ταραμοσαλάτας για να συνοδεύσετε τη λαγάνα την Καθαρά Δευτέρα δια χειρός Γιώργου Τσούλη. Με την ευκαιρία, δείτε τα καλύτερα χορτοφαγικά εστιατόρια της Αθήνας.

Υλικά ταραμοσαλάτας

  • 40 γρ. λευκό ταραμά
  • ½ κρεμμύδι, πολύ ψιλοκομμένο
  • Χυμό από ½ λεμόνι
  • 150 ml ηλιέλαιο

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπλέντερ, ρίχνουμε τον ταραμά, το κρεμμύδι και το λεμόνι και χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ μέχρι να πολτοποιηθούν.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το ηλιέλαιο και χτυπάμε ξανά μέχρι να ομογενοποιηθεί και να αφρατέψει το μείγμα.
  • Σερβίρουμε τη λαγάνα με την ταραμοσαλάτα και απολαμβάνουμε!

«Μύρισε» Καθαρά Δευτέρα: Λαχταριστή ταραμοσαλάτα από τον Γιώργο Τσούλη με 1 υλικό «έκπληξη»

Τα 4 καλύτερα στέκια στην Αθήνα για να απολαύσεις νόστιμα θαλασσινά την Καθαρά Δευτέρα

Η Καθαρά Δευτέρα σχεδόν έφτασε και ίσως οι λέξεις που μας έρχονται πιο έντονα στο μυαλό είναι κούλουμα, πέταγμα του χαρταετού ή νηστεία. Σε κάποιους, γιατί για κάποιους άλλους η συγκεκριμένη μέρα αποτελεί την ιδανική ευκαιρία για να απολαύσουν λαχταριστά θαλασσινά σε μοναδικά μέρη, που μόνο η Αθήνα μπορεί να προσφέρει.

Αναζητώντας τις καλύτερες γεύσεις, σε συνδυασμό με ωραία θέα και χαλαρή ατμόσφαιρα, το AthensMagazine σας ξεναγεί στα 4 καλύτερα μαγαζιά για να υποδεχτείτε την Καθαρά Δευτέρα με τον πιο νόστιμο τρόπο.

Μαργαρώ

Η Μαργαρίτα η Μαργαρώ συνιστά αδιαμφισβήτητα πια σημείο κατατεθέν για την αγαπημένη περιοχή του Πειραιά και όχι μόνο. Το μαγαζί υπάρχει εδώ και πάνω από 70 χρόνια και συνεχίζει να διατηρεί το ίδιο πάθος για το καλό φαγητό, την παράδοση και την αυθεντικότητα. Γι’ αυτό ευθύνονται, φυσικά, τα παιδιά και τα εγγόνια της Μαργαρώς που διατηρούν αναλλοίωτα όλα όσα έκαναν αυτό το μαγαζί, ένα από τα τοπ θαλασσινά στέκια της πόλης. Πολλοί λένε ότι δεν γίνεται να πας στην Μαργαρώ και να μη φας τις πεντανόστιμες, φρέσκιες γαρίδες του μενού και την πατροπαράδοτη χωριάτικη σαλάτα. Και θα συμφωνήσουμε. Γι’ αυτό σου προτείνουμε να κλείσεις γρήγορα τραπέζι γιατί εάν πας έτσι την Καθαρά Δευτέρα είναι βέβαιο ότι δεν πρόκειται να βρεις.

Τ: Λ. Χατζηκυριάκου 126, Πειραιάς

Νησιώτισσα

Η Νησιώτισσα αποτελεί ίσως τον πιο δημοφιλή παράδεισο θαλασσινών γεύσεων της Αθήνας, που συναρπάζει κάθε επισκέπτη, ιδίως το πλήθος επωνύμων που την επισκέπτονται όλο και πιο συχνά, απολαμβάνοντας τις ξεχωριστές νοστιμιές της. Το φιλόξενο, αγαπημένο μαγαζί βρίσκεται στην Πεντέλη και, δίνοντας μεγάλη σημασία στη φρέσκια πρώτη ύλη, μας προσφέρει τις συνταγές εκείνες, που είναι σε θέση να ικανοποιήσουν και την πιο περίεργη γευστική απαίτηση. Kαι παρότι ό,τι και να φας εδώ είναι βέβαιο ότι δε θα το μετανιώσεις, στα must try πιάτα ξεχωρίζουμε τα ζουμερά αχνιστά μύδια, το λαχταριστό θράψαλο, το καλοτηγανισμένο συμιακό γαριδάκι, την μαλακή καραβιδόψιχα και τον αφράτο μπακαλιάρο. Από ορεκτικά, μην παραλείψεις να δοκιμάσεις την πιο νόστιμη στριφτή σκοπελίτικη τυρόπιτα που έχεις φάει ποτέ!

T: Λεωφ. Πεντέλης 168, Άνω Βριλήσσια

Tράτα

Στην καρδιά της Αθήνας, στη γειτονιά των Εξαρχείων, βρίσκεται τοποθετημένος ένας καλά κρυμμένος θησαυρός θαλασσινών γεύσεων. Και το όνομα αυτού «Τράτα», μια ζεστή και φιλόξενη ταβέρνα με τις άσπρες-μπλε καρέκλες της, που σε κάνουν να νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε νησί. Όσο για την κουζίνα εδώ αυτή είναι γένους θηλυκού, αφού τα ηνία κρατούν η Θεανώ και η Νίκη Χαλκιαδάκη, οι οποίες μέσα από μια προσεκτική επιλογή θαλασσινών και φρέσκων ψαριών, προσφέρουν μοναδικές παραδοσιακές συνταγές για να τιμήσεις την εν λόγω μέρα όπως της αξίζει. Εκεί θα πιάσεις το καλύτερο τραπέζι και θα δοκιμάσεις την καταπληκτική οστρακομακαρονάδα, το λαχταριστό γιουβέτσι γαρίδας, τα αχνιστά όστρακα και, φυσικά, τα μύδια σαγανάκι που λιώνουν στο στόμα.

T: Θεμιστοκλέους 8 & Νικηταρά 9, Εξάρχεια

Τραβόλτα

Η ψαροταβέρνα Τραβόλτα στο Περιστέρι είναι καιρό τώρα η ιδανική επιλογή για τους λάτρεις των ψαριών και των θαλασσινών μεζέδων, και όχι μόνο την Καθαρά Δευτέρα. Τα αδέρφια Σπύρος και Βαγγέλης Λιάκου έχουν επιλέξει έναν απλό, λιτό χώρο, όπου πρωταγωνιστούν τα χρώματα της θάλασσας. Σε αυτό το χώρο, τρία καΐκια αφήνουν καθημερινά ό,τι φρέσκο πιάνουν, τα οποία στη συνέχεια γίνονται τα πιάτα εκείνα που μας υπόσχονται μια αξέχαστη γαστρονομική εμπειρία. Στα αγαπημένα του γεμάτου φαντασία και πρωτοτυπία μενού του μαγαζιού φιγουράρουν τα δυνατά «ωμά» του, όπως το καρπάτσιο τσιπούρας και το ταρτάρ μπαρμπούνι, ενώ για κυρίως επίλεξε τα τηγανητά μύδια με σως παντζαριού ή τον μουσακά θαλασσινών όπου τον κιμά τον έχει αντικαταστήσει μία φάρσα από γαρίδα, καραβίδα, καλαμάρι και χταπόδι.

Τ: Αγίου Παύλου 33, Περιστέρι

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share