Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024

Ιδανική συνταγή για σαλάτα με πένες και τόνο

Αρωματική μακαρονοσαλάτα με τόνο

23 Φεβρουαρίου 2024 14:35
Ιδανική συνταγή για σαλάτα με πένες και τόνο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συνταγή: Αρωματική μακαρονοσαλάτα με τόνο, που σίγουρα θα δοκιμάσετε. Νόστιμη και χορταστική!

Σας έχουν περισσέψει στο ράφι της κουζίνας σας μακαρόνια και δε ξέρετε πως να τα μαγειρέψετε; Να μια συνταγή που θα λατρέψουν όλες οι νοικυρές.

Διαβάστε επίσης, Νηστίσιμος μουσακάς: Η συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου που απογειώνεται με ένα μυστικό μυρωδικό

Ιδανική συνταγή για σαλάτα με πένες και τόνο

Υλικά

  • 500 γρ. πένες
  • 200 γρ. μαγιονέζα
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 200 γρ. τόνο, σε κονσέρβα
  • 30 γρ. σέλερι, κομμένο σε κάθετες λωρίδες
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές κάθετες φέτες
  • 120 γρ. αρακά, βρασμένη
  • 2 κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε μικρά κυβάκια
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα γεμάτη νερό σε δυνατή φωτιά. Μόλις βράσει καλά, ρίχνουμε αλάτι, προσθέτουμε τις πένες και τις βράζουμε 2 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία, ώστε να βγουν al dente. Σουρώνουμε τις πένες και τις αφήνουμε στην άκρη.
  • Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τη μαγιονέζα και τον χυμό λεμονιού. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε, μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα.
  • Προσθέτουμε τις πένες, τον τόνο, το σέλερι, τα κρεμμυδάκια, τον αρακά και τις πιπεριές. Ανακατεύουμε απαλά με τα χέρια, φορώντας γάντια μιας χρήσης, και σερβίρουμε.

Η τέλεια τυρόπιτα με 4 τυριά, έτοιμη σε 1 ώρα!

Πεντανόστιμη τυρόπιτα με τέσσερα τυριά, ιδανική και για πρωινό. Μία εύκολη και άκρως γευστική πρόταση για μικρούς και μεγάλος!

Η τέλεια τυρόπιτα με 4 τυριά, έτοιμη σε 1 ώρα!

Υλικά

  • 150γρ. φέτα
  • 500γρ. ανθότυρο
  • 200γρ. γραβιέρα
  • 150γρ. μανούρι
  • 4 αβγά
  • 5-6 φύλλα δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 1 πακέτο φύλλο χωριάτικο ή φύλλο σφολιάτας
  • 150 ml γάλα φρέσκο
  • 1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι,
  • πιπέρι λευκό φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

  • Σε ένα μεγάλο μπολ τρίβετε τη φέτα και το ανθότυρο, τη γραβιέρα και το μανούρι. Προσθέτετε τα δύο αβγά, τον δυόσμο, λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε με ένα πιρούνι.
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170οC-180oC. Αλείφετε ένα ταψί με ελαιόλαδο και στρώνετε τα φύλλα ένα-ένα, λαδώνοντας τα και αφήνοντας να προεξέχουν από τα πλαϊνά τους σκεύους. Απλώνετε τη γέμιση ομοιόμορφα και φέρνετε προς τα μέσα τις άκρες των φύλλων που προεξέχουν.
  • Καλύπτετε με τα υπόλοιπα φύλλα, αλείφοντάς τα ένα-ένα με ελαιόλαδο και κλείνετε την πίτα γυρίζοντας τα φύλλα προς τα μέσα, ώστε να δημιουργηθεί ο κλασικός κόθρος.
  • Χτυπάτε το γάλα με τα υπόλοιπα αυγά και περιχύνετε στην πίτα. Αφήνετε για 10 λεπτά να απορροφηθεί το μίγμα και ψήνετε στο φούρνο για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να γίνει τραγανή.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share