Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024

Χρυσαφένια τυρόπιτα «μπατζίνα» με φέτα, μανούρι και καλαμποκάλευρο έτοιμη στο πι και φι

Γρήγορη και νόστιμη πίτα στο λεπτό

21 Φεβρουαρίου 2024 08:52
Χρυσαφένια τυρόπιτα «μπατζίνα» με φέτα, μανούρι και καλαμποκάλευρο έτοιμη στο πι και φι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πανεύκολη τυρόπιτα με χυλό αντί για φύλλο ή αλλιώς η περίφημη «μπατζίνα». Μία γρήγορη και νόστιμη συνταγή με καλαμποκάλευρο που χαρίζει ελαφριά γλύκα και χρυσαφένιο χρώμα. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για τυρόπιτα με αυγά και γιαούρτι.

Υλικά

  • 2 κούπες καλαμποκάλευρο + επιπλέον για το ταψί
  • λίγο αλάτι
  • νερό ζεστό (περίπου 2 κούπες)
  • 1/2 κούπα γάλα
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο + 1 κρασοπότηρο επιπλέον
  • 250 γρ. φέτα, σε τρίμμα
  • 150 γρ. μανούρι
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο, για το ταψί

Εκτέλεση

  • Για να φτιάξουμε μπατζίνα με καλαμποκάλευρο, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 200° C και έπειτα βουτυρώνουμε καλά και αλευρώνουμε ένα μεγάλο ταψί.
  • Ρίχνουμε σε ένα μπολ το αλεύρι και το αλάτι.
  • Προσθέτουμε σιγά-σιγά το ζεστό νερό, ανακατεύοντας μέχρι να έχουμε έναν χυλό.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα, τις 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και τα τυριά.
  • Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και περιχύνουμε με το κρασοπότηρο ελαιολάδου.
  • Ψήνουμε για 40-45 λεπτά.

Χρυσαφένια τυρόπιτα «μπατζίνα» με φέτα, μανούρι και καλαμποκάλευρο έτοιμη στο πι και φι

Πηγή: gastronomos.gr

Τυρόπιτα σκέτο «ποίημα»: Η συνταγή με αλλαντικά για αφράτο αποτέλεσμα και θεσπέσια γεύση

Τυρόπιτα με 3 αλλαντικά που μαγεύει το μυαλό! Απλή και γρήγορη συνταγή για αποτέλεσμα που συναρπάζει. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για τυρόπιτα σε φόρμα που θυμίζει κέικ.

Υλικά

  • 8-10 φύλλα κρούστας
  • 5 αυγά
  • 1 φλ. γάλα
  • 5 φέτες ζαμπόν κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 5 φέτες σαλάμι κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 5 φέτες λούντζα κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 2 ½ φλ. τυρί
  • αλάτι, πιπέρι

Τυρόπιτα σκέτο «ποίημα»: Η συνταγή με αλλαντικά για αφράτο αποτέλεσμα και θεσπέσια γεύση

Βήματα

  • Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το γάλα και τα αυγά και το αλατοπίπερο.
  • Σε ένα άλλο μπολ αναμιγνύετε τα 2 φλιτζάνια τυρί και τα αλλαντικά. Λαδώνετε ένα στρογγυλό ταψί, διαμέτρου 24εκ. και τοποθετείτε ένα κομμάτι λαδόχαρτο που να καλύπτει την επιφάνεια του δοχείου.
  • Απλώνετε ένα φύλλο κρούστας πάνω στον πάγκο εργασίας, λαδώνετε με μια κουταλιά ελαιόλαδο, πασπαλίζετε με τρεις κουταλιές μίγμα τυριού, μαζεύετε ακανόνιστα το φύλλο και το τοποθετείτε στο ταψί, ξεκινώντας από την αρχή του ταψιού.
  • Συνεχίζετε τη διαδικασία μέχρι να καλύψετε το ταψί πλήρως. Περιλούζετε τα φύλλα με το μίγμα αυγού, πασπαλίζετε από πάνω με το υπόλοιπο τυρί (½ φλ.) και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25-30 λεπτά.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share