Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

«Χαϊδεύει» τον ουρανίσκο: Πανεύκολο γλυκό ψυγείου με στρώσεις από μπισκότα και κρέμες σοκολάτας

Έτοιμο να πάρει θέση στο ψυγείο μέχρι να πεις κύμινο!

20 Φεβρουαρίου 2024 10:59
«Χαϊδεύει» τον ουρανίσκο: Πανεύκολο γλυκό ψυγείου με στρώσεις από μπισκότα και κρέμες σοκολάτας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα δροσιστικό γλυκό, έτοιμο να πάρει θέση στο ψυγείο μέσα σε πολύ λίγη ώρα. Αν συμφωνείς η παρακάτω συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου είναι για σένα.

Υλικά

  • 30 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 4 αβγά
  • 1 κιλό γάλα φρέσκο, πλήρες
  • 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 50-55% κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
  • 300 γρ. μπισκότα πτι-μπερ
  • 300 γρ. γάλα φρέσκο (πλήρες ή ελαφρύ), για τα μπισκότα
  • λίγη τρούφα και ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα

Γλυκό ψυγείου με στρώσεις από μπισκότα και κρέμες σοκολάτας

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι μαζί με τη ζάχαρη. Ρίχνουμε όλα μαζί τα αβγά και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα έως ότου γίνει ένας χυλός. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το 1 κιλό γάλα και την τοποθετούμε στη φωτιά.

Μόλις πάρει βράση, απομακρύνουμε την κατσαρόλα από την εστία και αδειάζουμε το 1/3 του γάλακτος μέσα στο μείγμα των αβγών, ανακατεύοντας παράλληλα με το σύρμα.

Αδειάζουμε το καινούριο μείγμα στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα, την οποία επαναφέρουμε στη φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα μέχρι το μείγμα να πάρει βράση και να πήξει σε κρέμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.

Δείτε επίσης: Χωρίς κανένα ψήσιμο: Λαχταριστό γλυκό ψυγείου με cookies, ξηρούς καρπούς και ζαχαρούχο γάλα

Χωρίζουμε το μείγμα σε δύο ίσα μέρη. Στο ένα μέρος προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να ενσωματωθεί.

Βουτάμε ένα ένα τα μπισκότα στα 300 γρ. γάλα μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς, αλλά όχι τόσο ώστε να διαλύονται, και τα στρώνουμε σε μια επίπεδη πιατέλα ή σε ένα μεγάλο πυρέξ, το ένα πλάι στο άλλο, σχηματίζοντας μία ενιαία βάση.

Καλύπτουμε τα μπισκότα με ζεστή κρέμα σοκολάτας, βάζουμε άλλη μια στρώση μπισκότα βουτηγμένα στο γάλα και απλώνουμε από πάνω τη λευκή κρέμα.

Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει για περίπου 4 ώρες και γαρνίρουμε με τις νιφάδες ή το τρίμμα σοκολάτας.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share