Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Μας τρέχουν τα σάλια ήδη: Η πιο νόστιμη συνταγή για τυροπιτάκια με κρέμα - Τα μυστικά σε γέμιση και ζύμη

Κόλπα κατευθείαν από το... χωριό!

17 Φεβρουαρίου 2024 11:56
Μας τρέχουν τα σάλια ήδη: Η πιο νόστιμη συνταγή για τυροπιτάκια με κρέμα - Τα μυστικά σε γέμιση και ζύμη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ονειρεύεσαι νόστιμα πιτάκια που να λιώνουν στο στόμα και να αρέσουν σε όλους όσους τα δοκιμάσουν; Τότε δοκίμασε την παρακάτω συνταγή για τυροπιτάκια με Philadelphia και δεν θα χάσεις!

Με την ευκαιρία δες εδώ τη συνταγή για την λαχταριστή και πεντανόστιμη τυρόπιτα από τη Θεσσαλία.

Yλικά

Για τη ζύμη:

  • 400 γραμ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κρασοπότηρο ρακί
  • 1 κρασοπότηρο λάδι
  • αλάτι
  • χλιαρό νεράκι όσο πάρει να γίνει μια ζύμη να πλάθεται

Για τη γέμιση:

  • 300 γραμ φέτα
  • 200 γραμ τυρί Φιλαδέλφεια
  • λίγο γάλα

Εκτέλεση

τυροπιτακια-με-φιλαδελφεια
Τυροπιτάκια

  • Βάζουμε στο μπλέντερ την φέτα το τυρί Φιλαδέλφεια το γάλα και τα αλέθομαι να γίνουν κρέμα.
  • Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι την ρακί το λάδι το αλάτι και προσθέτουμε λίγο λίγο ζυμώνοντας το χλιαρό νεράκι μέχρι να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα ζύμης.
  • Την κάνουμε μπαλίτσα και την αφήνουμε 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
  • Φτιάχνουμε πιτάκια τα γεμίζουμε στην μέση με την γέμιση τα κλείνουμε καλά -τα πατάμε με ένα πιρούνι στο κλείσιμο και τα τηγανίζουμε σε καυτό ηλιέλαιο
  • Στην Κρήτη τα τρώνε και με μέλι.

Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.com

Μαμαδίστικη τυρόπιτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου με φέτα και ανθότυρο έτοιμη σε 10'

Μαμαδίστικη τυρόπιτα από τα χεράκια της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου έτοιμη σε ελάχιστα λεπτά. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για τυρόπιτα με βουτυράτη γέμιση από 2 τυριά.

Υλικά

Για την ζύμη

  • 630 γρ. αλεύρι (για πίτες)
  • 320 ml περίπου νερό (χλιαρό)
  • 35 ml ελαιόλαδο
  • 30 ml ξύδι (λευκό)
  • 10 γρ. αλάτι

Για την γέμιση

  • 300 γρ. κατσικίσιο τυρί (ή φέτα)
  • 200 γρ. κασέρι
  • 100 γρ. ανθότυρο
  • 2 αυγά
  • Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)

Για τα φύλλα

  • 250 γρ. καθαρό

Εκτέλεση

Η ζυμη

  • Βάζουμε στο μπολ όλα τα υλικά και ζυμώνουμε με το γάντζο της κουζινομηχανής για 5 λεπτά. Αν δεν έχετε κουζινομηχανή ζυμώνετε με τα χέρια.
  • Είναι έτοιμη όταν καθαρίσει το μπολ, είναι μαλακή και δεν κολλάει στα χέρια.
  • Την χωρίζουμε στα 2 και την τυλίγουμε σε μεμβράνη.
  • Αφήνουμε στην άκρη, να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
  • Το μεγαλύτερο κομμάτι θα μπει κάτω και το άλλο από πάνω.

Φυλλο

  • Ανοίγουμε ένα και ρίχνουμε βούτυρο λιωμένο.
  • Αλείφουμε με πινέλο να πάει παντού.
  • Διπλώνουμε από αριστερά και δεξιά το φύλλο και ρίχνουμε πάλι βούτυρο.
  • Αλείφουμε με το πινέλο να πάει παντού.
  • Διπλώνουμε πάλι από αριστερά και δεξιά και ρίχνουμε βούτυρο και αλείφουμε πάλι με πινέλο.
  • Κλείνουμε και έχουμε ένα μακρόστενο πακέτο.
  • Αλείφουμε με βούτυρο που έχει το πινέλο και κλείνουμε το πακέτο.
  • Έτσι έχουμε ένα τετράγωνο πακέτο.
  • Το βάζουμε σε σακουλάκι κουζίνας και το κλείνουμε καλά.
  • Βάζουμε το πακέτο στο ψυγείο και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με τη δεύτερη ζύμη.
  • Σε αυτό το στάδιο η ζύμη μπορεί να μείνει στο ψυγείο από 2 ώρες έως 5 μέρες, εγώ τα συντηρώ στο συρτάρι που έχει ψύξη.
  • Ανοίγουμε το πρώτο φύλλο πάνω σε ένα αντικολλητικό χαρτί.
  • Πασπαλίζουμε με αλεύρι όποτε είναι αναγκαίο.
  • Βουτυρώνουμε και βάζουμε τη γέμιση σε μία στρώση σε όλη την επιφάνεια του φύλλου.
  • Ανοίγουμε και το δεύτερο φύλλο και το στρώνουμε χορευτά και τσαλακωτά πάνω στη γέμιση.
  • Κλείνουμε την πίτα γύρω γύρω τσιμπώντας τις ενώσεις.
  • Βουτυρώνουμε την επιφάνεια και χαράζουμε την χορευτή πίτα σε 16 κομμάτια.

Για τη γέμιση

  • Βάζουμε όλα τα υλικά της γέμισης σε ένα μπολ τα ανακατεύουμε και το αφήνουμε στην άκρη.

Για το ψήσιμο

  • Βάζουμε την πίτα με το αντικολλητικό χαρτί στην λαμαρίνα στην μεσαία σχάρα του φούρνου και ψήνουμε, στους 200ºC για 40 λεπτά.
  • Ψήνουμε πάντα ανάλογα τον φούρνο μας και πως ψήνει. Τόση ώρα χρειάστηκε ο φούρνος μου γιατί είναι δυνατός.

Η πίτα βγαίνει λεπτή με πολύ τραγανό φύλλο.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share