Πέμπτη, 16 Μαΐου 2024

Και του πουλιού το γάλα: Αφράτη και λαχταριστή τυρόπιτα με αυγά, φέτα και 3 ακόμα υλικά

Η συνταγή που θα μας θυμίσει την πίτα της γιαγιάς

9 Ιανουαρίου 2024 17:08
Και του πουλιού το γάλα: Αφράτη και λαχταριστή τυρόπιτα με αυγά, φέτα και 3 ακόμα υλικά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ζουμερή τυρόπιτα σαν σουφλέ με γάλα, τυρί και αυγά έτοιμη σε 10'. Μια μοναδική συνταγή που θα λατρέψουν όσοι δοκιμάσουν. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για παριανή τυρόπιτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Υλικά

  • 250 γρ γάλα
  • 400 γρ τυρί
  • 500 γρ φύλλο κρούστας για γλυκά(12-13 φύλλα)
  • 2 μέτρια αυγά
  • 1 κτγ μπέικεν πάουντερ

Για το ράντισμα

  • 100 γρ νερό
  • 50 γρ ελαιόλαδο
  • 1 κτγ αλάτι

Για το πασπάλισμα

  • Σουσάμι

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε το Χωριάτικο Λευκό Τυρί ΟΛΥΜΠΟΣ, το γάλα Ζωής ΟΛΥΜΠΟΣ με 3,7% λιπαρά.
  • Σπάμε το τυρί με ένα πιρούνι και ενσωματώνουμε στο γάλα.
  • Προσθέτουμε τα αυγά, το μπέικεν και ανακατεύουμε καλά το μείγμα να γίνει σαν μια ρευστή κρέμα.
    Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε το νερό, το ελαιόλαδο, το αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα.
  • Ανοίγουμε την συσκευασία με τα φύλλα κρούστας για γλυκά και τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα για να μην ξεραθούν.
  • Σε ένα ταψί 35Χ25 εκ. αλείφουμε με ηλιέλαιο για να μην κολλήσει η πίτα στο ψήσιμο.
  • Στην Βάση θα τοποθετήσουμε 2 φύλλα ραντίζοντας κάθε φορά πριν τοποθετήσουμε το επόμενο. Αν το πακέτο έχει 13 φύλλα μπορείτε να βάλετε και 3 φύλλα στην βάση.
  • Σουρώνουμε 7-8 φύλλα και τα τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο ραντίζοντας τα ελαφρά από πάνω στο τέλος.
  • Με την βοήθεια μιας κουτάλας ρίχνουμε προσεκτικά το μείγμα με το τυρί και κοιτάμε να καλύψει όλα τα αυλάκια ανασηκώνοντας ελαφρά τα φύλλα.
  • Γυρνάμε τις άκρες φύλλων που περισσεύουν από το ταψί προς τα μέσα ραντίζοντας τα ένα προς ένα.
  • Τοποθετούμε τα 3 φύλλα που κρατήσαμε για επάνω γυρνώντας τις άκρες προς τα μέσα και κάτω και ραντίζουμε ένα προς ένα. Από πάνω πασπαλίζουμε με σουσάμι.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180c για 60 με 65 λεπτά ανάλογα τον φούρνο .
  • Αφήνουμε την πίτα να ξεκουραστεί για 10 λεπτά και έπειτα είναι έτοιμη να την κόψουμε!!
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share