Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα του φούρνου την παριανή τυρόπιτα.
Τοποθετούμε πυρίμαχο σκεύος ή μαντέμι ή γάστρα στο φούρνο μέχρι να πυρώσει και να κάψει καλά.
Ιδανικό μέγεθος, στρογγυλό διαμέτρου 30 εκατοστών. Αν δεν έχεις τέτοιο σκεύος απλά βάλε ένα ταψί 25×35 στο φούρνο να κάψει καλά.
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά, το αλεύρι, το νερό, το γιαούρτι και το ελαιόλαδο.
Ανακατεύουμε με κουτάλι να γίνει παχύς χυλός.
Προσθέτουμε την φέτα σε τρίμματα και ανακατεύουμε.
Τρίβουμε λίγο πιπέρι και προσθέτουμε τον μισό γλυκάνισο.
Κόβουμε μεγάλο κομμάτι από ένα αντικολλητικό χαρτί, το τσαλακώνουμε και το βρέχουμε.
Τινάζουμε να ανοίξει το χαρτί.
Με προσοχή βγάζουμε την πυρωμένη γάστρα από το φούρνο και στρώνουμε μέσα το αντικολλητικό χαρτί.
Περιχύνουμε το χαρτί με 1/4 φλ. ελαιόλαδο.
Πασπαλίζουμε με το μισό σουσάμι.
Αδειάζουμε μέσα στην τυρόπιτα.
Ισιώνουμε την επιφάνεια με το κουτάλι.
Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο την επιφάνεια της πίτας.
Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο σουσάμι και τον υπόλοιπο γλυκάνισο.
Για το ψήσιμο
Ψήνουμε την τυρόπιτα χωρίς φύλλο στη μεσαία σχάρα του φούρνου, για περίπου 45 λεπτά, ώσπου να ροδίσει καλά και να κάνει κρούστα.
Το τελευταίο πεντάλεπτο ψήνουμε στην κάτω αντίσταση για πιο τραγανό αποτέλεσμα.
Αυτή η πίτα της μαμάς μου, πρέπει να είναι λεπτή για να γίνει τραγανή.
Μόλις ψηθεί, τη βγάζουμε από το σκεύος πάνω σε ξύλινη επιφάνεια να στεγνώσει και να γίνει πολύ τραγανή.
Το άρωμα του γλυκάνισου θα σε ταξιδέψει στο αγαπημένο μου νησί της Πάρου. Αν όμως δεν σου αρέσει ο γλυκάνισος, μπορείς να τον παραλείψεις. Στην Πάρο, σε όλες τις ζύμες βάζουμε λίγο γλυκάνισο για άρωμα.
Τέλος, αν θέλετε στην πίτα μπορείτε να αντικαταστήσετε το νερό με γάλα.