Μας «έτρεξαν» τα σάλια: Κοτόπουλο στο τηγάνι με γιαούρτι, ούζο και ντοματίνια
Το πιο ζουμερό και νόστιμο κοτόπουλο που δοκιμάσατε ποτέ
8 Νοεμβρίου 2023
13:10
Η συνταγή για αυτό το κοτόπουλο είναι ιδανική πρόταση για να σερβίρουμε ως κυρίως πιάτο, μαζί με πατάτες τηγανητές ή ένα αφράτο πιλάφι και πράσινη σαλάτα, ή να το μοιράσουμε σε πίτες για σουβλάκι, για έναν λαχταριστό μεζέ. Με την ευκαιρία, δείτε την θεσπέσια συνταγή για να μαγειρέψετε το κοτόπουλο με μέλι και μουστάρδα.
Υλικά
- 700 γρ. φιλέτο μπούτι κοτόπουλο, σε κομμάτια των 3-4 εκ.
- 2 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες και ελαφρά κοπανισμένες
- 200 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 300 γρ. γιαούρτι αγελάδας, στραγγιστό
- 2 κουτ. σούπας ούζο
- 2 κουτ. σούπας ανάμεικτες πάπρικες (καπνιστή, γλυκιά και καυτερή)
- 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος δυόσμος
- 60 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Για να ετοιμάσουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι με γιαούρτι, ούζο και ντοματίνια σε ένα βαθύ μπολ
- ανακατεύουμε το κοτόπουλο με το ελαιόλαδο, τις πάπρικες, το σκόρδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο να μαριναριστεί.
- Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά μέχρι να κάψει.
- Αδειάζουμε το μείγμα του κοτόπουλου μαζί με το ζουμί του και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές.
- Προσθέτουμε τα ντοματίνια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3-4 λεπτά, μέχρι να μισομαλακώσουν.
- Ρίχνουμε το ούζο, αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε 80 ml νερό.
- Μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για άλλα 3-4 λεπτά, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε λίγα λεπτά να κρυώσει κάπως.
- Ρίχνουμε το γιαούρτι, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά.
- Πασπαλίζουμε με τον δυόσμο και σερβίρουμε.
Πηγή: gastronomos.gr