Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2024

Μας «έτρεξαν» τα σάλια: Κοτόπουλο στο τηγάνι με γιαούρτι, ούζο και ντοματίνια

Το πιο ζουμερό και νόστιμο κοτόπουλο που δοκιμάσατε ποτέ

8 Νοεμβρίου 2023 13:10
Μας «έτρεξαν» τα σάλια: Κοτόπουλο στο τηγάνι με γιαούρτι, ούζο και ντοματίνια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η συνταγή για αυτό το κοτόπουλο είναι ιδανική πρόταση για να σερβίρουμε ως κυρίως πιάτο, μαζί με πατάτες τηγανητές ή ένα αφράτο πιλάφι και πράσινη σαλάτα, ή να το μοιράσουμε σε πίτες για σουβλάκι, για έναν λαχταριστό μεζέ. Με την ευκαιρία, δείτε την θεσπέσια συνταγή για να μαγειρέψετε το κοτόπουλο με μέλι και μουστάρδα.

Υλικά

  • 700 γρ. φιλέτο μπούτι κοτόπουλο, σε κομμάτια των 3-4 εκ.
  • 2 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες και ελαφρά κοπανισμένες
  • 200 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 300 γρ. γιαούρτι αγελάδας, στραγγιστό
  • 2 κουτ. σούπας ούζο
  • 2 κουτ. σούπας ανάμεικτες πάπρικες (καπνιστή, γλυκιά και καυτερή)
  • 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος δυόσμος
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Μας «έτρεξαν» τα σάλια: Κοτόπουλο στο τηγάνι με γιαούρτι, ούζο και ντοματίνια

Εκτέλεση

  • Για να ετοιμάσουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι με γιαούρτι, ούζο και ντοματίνια σε ένα βαθύ μπολ
  • ανακατεύουμε το κοτόπουλο με το ελαιόλαδο, τις πάπρικες, το σκόρδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο να μαριναριστεί.
  • Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά μέχρι να κάψει.
  • Αδειάζουμε το μείγμα του κοτόπουλου μαζί με το ζουμί του και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές.
  • Προσθέτουμε τα ντοματίνια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3-4 λεπτά, μέχρι να μισομαλακώσουν.
  • Ρίχνουμε το ούζο, αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε 80 ml νερό.
  • Μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για άλλα 3-4 λεπτά, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε λίγα λεπτά να κρυώσει κάπως.
  • Ρίχνουμε το γιαούρτι, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά.
  • Πασπαλίζουμε με τον δυόσμο και σερβίρουμε.

Πηγή: gastronomos.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share