Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2024

Μπούτι κοτόπουλου: Η θεσπέσια συνταγή για να το μαγειρέψετε με μέλι και 2 ακόμα υλικά

«Λιώνει» στο στόμα

3 Νοεμβρίου 2023 13:09
Μπούτι κοτόπουλου: Η θεσπέσια συνταγή για να το μαγειρέψετε με μέλι και 2 ακόμα υλικά
Από Ανθή Κουρεντζή

Λαχταριστή συνταγή για κοτόπουλο με μέλι και μουστάρδα. Η απόλυτη τεχνική για να μαγειρέψετε το ζουμερό και τρυφερό «μπουτάκι» του κοτόπουλου. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για βελούδινο γλυκό ψυγείου με μέλι και γιαούρτι.

Υλικά

  • 8-12 μπουτάκια κοτόπουλο
  • 2 κ.σ. μουστάρδα dijon
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
  • 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • 1 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
  • ½ κ. γ θαλασσινό αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Μπούτι κοτόπουλου: Η θεσπέσια συνταγή για να το μαγειρέψετε με μέλι και 2 ακόμα υλικά

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.
  • Βάζουμε τα κομμάτια κοτόπουλου σε ένα μπολ και αλατοπιπερώνουμε.
  • Σε ένα άλλο μπολ αναμείγνύουμε καλά τη μουστάρδα, το μέλι, το ελαιόλαδο, την πάπρικα και τη ρίγανη.
  • Ρίχνουμε το μείγμα μουστάρδας στο κοτόπουλο και μαρινάρουμε για 30 λεπτά (σιγουρευόμαστε ότι έχει πάει παντού).
  • Σε ένα ταψί βάζουμε το κοτόπουλο και ψήνουμε για 25 – 30 λεπτά στους 180οC.
  • Συνοδεύουμε με ρύζι και ψητά λαχανικά.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share