Κυριακή, 26 Μαΐου 2024

Πανεύκολο γλυκό ψυγείου με μπισκότα και σοκολάτα έτοιμο σε 10' - Τα μυστικά της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

22 Οκτωβρίου 2023 14:15
Πανεύκολο γλυκό ψυγείου με μπισκότα και σοκολάτα έτοιμο σε 10' - Τα μυστικά της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αν θέλετε ένα εύκολο γλυκό ψυγείου έτοιμο τσακ μπαμ, τότε η παρακάτω συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου είναι «μονόδρομος». Ενώ, Ελαφρύ και πεντανόστιμο: Γλυκό ψυγείου με κανταΐφι και κρέμα στην πιο εύκολη συνταγή της ημέρας

Υλικά για 6 μερίδες

  • 2 φλ. τριμμένο μπισκότο
  • 4 κ.σ. βούτυρο λιωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλ. κουβερτούρα γάλακτος ψιλοκομμένη
  • 2 κ.σ. μαργαρίνη ή βούτυρο
  • 2 ώριμες μπανάνες κομμένες σε φέτες
  • 1 φάκελο άνθος αραβοσίτου βανίλια
  • 1¾ φλ. γάλα κρύο
  • 1 φάκελο 200 γραμ. χτυπημένη σαντιγί
  • Κουβερτούρα ή νιφάδες κουβερτούρας

γλυκό ψυγείου

Εκτέλεση

  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το τριμμένο μπισκότο με το λιωμένο βούτυρο.
  • Το στρώνουμε σαν βάση ανασηκώνοντας πλαϊνά τοιχώματα σε ταψάκι 20 εκ.
  • Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί.
  • Αφήνουμε 5΄ να γίνει το μείγμα χλιαρό.
  • Αδειάζουμε στο στρωμένο μπισκότο τη λιωμένη σοκολάτα.
  • Κάνουμε μία στρώση τις μπανάνες, κομμένες σε λεπτές φέτες.

Χτυπάμε την έτοιμη κρέμα με το γάλα για λίγα λεπτά μέχρι να πήξει ελαφρά. Αδειάζουμε την κρέμα στιγμής πάνω στις μπανάνες.

Τέλος, γαρνίρουμε με τη σαντιγί κάνοντας ροζέτες με ένα κορνέ ή στρώνοντάς τη με ένα κουτάλι.

Πασπαλίζουμε με τα καρουλάκια σοκολάτας.

Παγώνουμε το γλυκό για 1 ώρα και το διατηρούμε στο ψυγείο.

Πηγή: argiro.gr

«Μπαμπάτσικη» βουτυράτη τυρόπιτα με φέτα: Το μυστικό της νοστιμιάς κρύβεται σε 1 υλικό στην γέμιση

Μετά την λαχταριστή συνταγή που μοιραστήκαμε μαζί σας για το πως μπορείτε να φτιάξετε εύκολα και γρήγορα μόνες στο σπίτι την πιο τέλεια μπουγάτσα, η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, σε περίπτωση που επιθυμείτε κάτι αλμυρό, μας προτείνει την παρακάτω παραλλαγή τυρόπιτας.

Υλικά για τα στριφτάρια

  • 500 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.σ. ξίδι
  • 3 κ.σ. σπόρελαιο
  • 1½ κ.γλ. αλάτι
  • χλιαρό νερό περίπου 1 φλ.
  • αλεύρι για το άνοιγμα του φύλλου
  • φυτικό βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου για το άλειμμα (όχι λιωμένο)
  • 300 γραμ. φέτα σε τρίμματα
  • 2 αυγά
  • μπόλικο πιπέρι

«Μπαμπάτσικη» βουτυράτη τυρόπιτα με φέτα - Το μυστικό κρύβεται σε 1 υλικό στην γέμιση

Εκτέλεση

  • Βάζουμε πρώτα σε μπολ το αλεύρι, το λάδι, το ξίδι και το αλάτι.
  • Λίγο λίγο και ζυμώνοντας προσθέτουμε νερό.
  • Η ζύμη είναι έτοιμη όταν είναι εύπλαστη και μαλακή και δεν κολλάει στα χέρια.
  • Την αφήνουμε σκεπασμένη για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη σε εννέα κομμάτια όμοια.
  • Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε κάθε κομμάτι από τη ζύμη σε φύλλο μεγέθους μικρού πιάτου.
  • Αφού τα ανοίξουμε όλα, τα αλείφουμε με πινέλο με τρία φύλλα μαζί.
  • Το πάνω φύλλο σε κάθε τριάδα δεν το αλείφουμε.
  • Έχουμε σχηματίσει μέχρι τώρα τρεις τριάδες φύλλων.
  • Τις βάζουμε σε δίσκο, τις σκεπάζουμε και τις αφήνουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά να παγώσει το φυτικό βούτυρο ενδιάμεσα και να κάνει στρώσεις.
  • Σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια, και πασπαλίζοντας με αλεύρι όποτε είναι αναγκαίο, ανοίγουμε με τις τρεις στοιβαγμένες τριάδες τρία μεγάλα φύλλα.
  • Τα αφήνουμε για 10 λεπτά στον πάγκο ελαφρά να τραβήξουν την υγρασία τους.
  • Ενώνουμε τα υλικά της γέμισης σε μπολ και τα ανακατεύουμε καλά.
  • Χωρίζουμε κάθε φύλλο σε τρεις λωρίδες μακρόστενες.
  • Κατά μήκος κάθε λωρίδας βάζουμε από λίγη γέμιση.
  • Κλείνουμε σε ρολό τη λωρίδα και τη στρίβουμε σε σαλίγκαρο.
  • Όταν τελειώσουμε με όλα τα στριφτάρια τα αραδιάζουμε σε λαδωμένη λαμαρίνα (περίπου 9 θα είναι).
  • Τα λαδώνουμε καλά γύρω γύρω και τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα του φούρνου για 45 με 50 λεπτά μέχρι να ροδίσουν καλά.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share