Τετάρτη, 15 Μαΐου 2024

Θεσπέσιο μπανανογλυκό με μπισκότο και σοκολάτα έτοιμο σε 1' - Εύκολη και γρήγορη συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι

Θα το λατρέψετε!

3 Οκτωβρίου 2023 14:47
Θεσπέσιο μπανανογλυκό με μπισκότο και σοκολάτα έτοιμο σε 1' - Εύκολη και γρήγορη συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι
Από Ανθή Κουρεντζή

Ένα γλυκό για όλες τις ώρες και μία εύκολη και γρήγορη πρόταση αν θέλετε ένα γλυκό άμεσα. Αυτό το γλυκό ψυγείου έχει τη δροσερή και φρουτένια απόλαυση της μπανάνα συνδυασμένη με τον σοκολατένιο χείμμαρο με αποτέλεσμα ένα επιδόρπιο κόλαση. Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή για αυτό το νηστίσιμο γλυκό ψυγείου, φτιαγμένο με οικονομικά υλικά και έτοιμο σε 5 λεπτά.

Υλικά

  • γάλα - 1,5 λίτρο
  • ζάχαρη - 180 g
  • βούτυρο - 50 g
  • μαύρη σοκολάτα - 220 g
  • μπανάνες - 400 g
  • σφουγγάρι δάχτυλα - 300 g
  • γάλα - 200 ml
  • σοκολάτα γάλακτος - 50 g

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί:

Δροσερό και λεμονάτο: Λαχταριστό γλυκό ψυγείου με λεμόνι, κρέμα και μπισκότα έτοιμο σε 10'

Η νέα εβδομάδα ξεκίνησε και ανυπομονούμε ήδη για τις εξορμήσεις μας. Ένα γλυκάκι είναι ό,τι πρέπει για να «σβήσουμε» άχαρο ξεκίνημα και να το απολαύσουμε, ενώ παράλληλα ξεκουραζόμαστε.

Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για σοκολατένια «όαση» έτοιμη σε 15'.

Ένα γευστικό μπισκοτογλυκό είναι ό,τι πρέπει. Η συνταγή του Γιώργου Τσούλη για εύκολο και γρήγορο λεμονογλυκό με μπισκότο μας έκανε κλικ.

Αφράτη, απαλή κρέμα, δροσερή γεύση και άρωμα από λεμόνι και μπισκότο για περισσότερη υφή. Η συνταγή είναι απίθανη και το αποτέλεσμα θεϊκό που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Σημείωσε τι θα χρειαστείς και ξεκίνα να το φτιάχνεις!

Δροσερό και λεμονάτο: Λαχταριστό γλυκό ψυγείου με λεμόνι, κρέμα και μπισκότα έτοιμο σε 10'

Για τη βάση:

  • 250 γρ. μπισκότα τύπου digestive
  • 50 γρ. φιστίκια Αιγίνης
  • 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο

Για την κρέμα λεμονιού:

  • 600 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό
  • 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
  • Για το σερβίρισμα:
  • Ξύσμα ή φέτες λεμονιού

Εκτέλεση

Για την κρέμα: Αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το γιαούρτι, το ζαχαρούχο γάλα, το εκχύλισμα βανίλιας, το χυμό και το ξύσμα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Μόλις ομογενοποιηθεί η κρέμα, τη μεταφέρουμε στο ψυγείο και την αφήνουμε να σφίξει για 1 ώρα.

Για τη βάση: Αδειάζουμε στο multi ή στο πολυκοπτικό τα μπισκότα, τα φιστίκια Αιγίνης και τα θρυμματίζουμε.

Κατόπιν, αδειάζουμε το παραπάνω μείγμα σε ένα μπολ μαζί με το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, μέχρι με το μείγμα να μοιάζει με βρεγμένη άμμο. Μόλις είναι έτοιμο, το αφήνουμε στην άκρη.

Σύνθεση: Αδειάζουμε την κρέμα σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής, ρίχνουμε λίγο μπισκότο στον πάτο ενός ποτηριού ή βάζου και καλύπτουμε με μία στρώση κρέμας λεμονιού.

Ακολουθούμε την παραπάνω διαδικασία άλλη μία φορά, στολίζουμε με ξύσμα ή φέτες λεμονιού και σερβίρουμε.

Καλή απόλαυση!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share