Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2023

Πανεύκολα και γρήγορα μπιφτέκια που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους

Θα πάθετε την πλάκα σας!

1 Οκτωβρίου 2023 10:16
Πανεύκολα και γρήγορα μπιφτέκια που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα πολύ εύκολο και σίγουρα αγαπημένο φαγητό αποτελούν τα μπιφτέκια είτε με πατάτες είτε με ρύζι. Δείτε την παρακάτω συνταγή, δοκιμάστε την και δεν θα άσετε.

Πολύ σημαντικό για ένα ιδανικό αποτέλεσμα στη συνταγή είναι ο κιμάς. Εμείς επιλέξαμε δύο ειδών κιμά, μοσχαρίσιο και χοιρινό, για να δώσουμε πιο αφράτη γεύση. Σε ό,τι αφορά το μοσχάρι, ζητήστε από τον χασάπη σας ελιά, που έχει τόσο-όσο λίπος. Η λιπαρότητα στον κιμά είναι σημαντική για να πετύχει η συνταγή.

Το επόμενο βήμα και αναπόσπαστο συστατικό στο μπιφτέκι είναι το ψωμί. Αποφύγετε το ψωμί του τοστ ή την τριμμένη φρυγανιά και ακολουθήστε τον πατροπαράδοτο δρόμο. Βρεγμένο μπαγιάτικο ψωμί, στυμμένο καλά, και θα δείτε πόσο θα προσθέσει το υλικό αυτό στην υφή των μπιφτεκιών.

Αν στην περίπτωση του ψωμιού πρέπει να ακολουθήσετε την παράδοση, καλό είναι να αποφύγετε τη συμβουλή των… παλιών αναφορικά με το αυγό στη συνταγή. Οι νοικοκυρές ορκίζονται πως είναι απαραίτητο, όμως το μόνο που θα πετύχετε είναι να σφίξει ο κιμάς και να χάσει την αφράτη του υφή.

Τέλος, πριν βάλετε τα μπιφτέκια στο φούρνο κάντε μια λακκούβα στο κέντρο τους με το δάχτυλο. Με αυτό τον τρόπο δεν θα «σουρώσουν» και δεν θα γίνουν μπάλα.

Υλικά

  • ½ κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
  • ½ κιλό κιμάς χοιρινός
  • 2 κρεμμύδια ξερά τριμμένα
  • 2 τομάτες τριμμένες
  • ½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • ½ ματσάκι δυόσμος ψιλοκομμένος
  • 1 κουταλάκι πάπρικα
  • 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί βρεγμένο και καλά στυμμενο
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Αν θέλουμε να σερβίρουμε τα μπιφτέκια με πατάτες, ετοιμάζουμε τις πατάτες και τις βάζουμε στο φούρνο να ψηθούν για 20 λεπτά, πριν προσθέσουμε τα μπιφτέκια
Βάζουμε όλα τα υλικά του κιμά σε ένα μπολ και ζυμώνουμε, χωρίς να παραζυμώσουμε τα υλικά μας
Πλάθουμε μεγάλα μπιφτέκια στο μέγεθος της παλάμης. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, βάζουμε τα μπιφτέκια πάνω στις πατάτες κάνοντας μια λακκουβίτσα στο κέντρο τους
Ψήνουμε για 25-30 λεπτά στους 180 βαθμούς

Το πιο ζουμερό κοτόπουλο που φάγατε ποτέ: 4 απλά βήματα για να πετύχετε υπέροχα μαγειρεμένο στήθος

Σας αρέσει το κοτόπουλο; Τότε μπορείτε να ακολουθήσετε τα 4 απλά βήματα παρακάτω για να πετύχετε το πιο ζουμερό μαγειρεμένο στήθος που φάγατε ποτέ.

Το κρέας του χρησιμοποιείται συχνά στη μαγειρική. Κυρίως επιλέγουμε το στήθος κοτόπουλου, γιατί μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο σε ελαφριές συνταγές για σαλάτες, σε γέμιση για πίτες, αλλά και σε πιο χορταστικές και βαριές συνταγές. Όμως, αν δεν ξέρεις πώς να του φερθείς, μπορεί να καταλήξεις με ένα στεγνό και άνοστο κομμάτι κρέας. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για κοτόπουλο με γιαούρτι, κάρυ και φουντούκια.

Το μυστικό για να κάνεις ζουμερό στήθος κοτόπουλου

Μη φοβού. Σου βρήκα το μυστικό για να πετυχαίνεις ΠΑΝΤΑ ζουμερό και λαχταριστό στήθος κοτόπουλου. Αν θέλεις λοιπόν να ετοιμάσεις κρέας για να συνοδεύσεις τη σαλάτα σου ή την μακαρονάδα σου αυτό που πρέπει να κάνεις είναι το εξής:

στήθος κοτόπουλου

  • Αρχικά χτύπα το στήθος με ένα βάζο ή με το ειδικό εργαλείο που μαλακώνει τα κρέατα ώστε να αποκτήσει το ίδιο πάχος το κομμάτι κρέατος που έχεις.
  • Αλατοπιπέρωσε και από τις δύο μεριές.
  • Ζέστανε λίγο λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και πρόσθεσε το κοτόπουλο. Στο 1 λεπτό γύρισέ το και μετά σκέπασε το τηγάνι με ένα καπάκι. Χαμήλωσε τη φωτιά στο 2 (αν θεωρήσουμε ότι το μέτριο είναι το 4 και το μαξ το 8 στο μάτι της κουζίνας σου). Άφησε το κρέας έτσι για 10 λεπτά ΧΩΡΙΣ να σηκώσεις το καπάκι.
  • Μόλις περάσουν τα 10 λεπτά σβήσε τη φωτιά. Άφησε για άλλα 10 λεπτά σκεπασμένο το τηγάνι. Δεν πρέπει να είναι ροζ στη μέση- σε αυτή την περίπτωση μπορείς να το βάλεις για 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο, σκεπασμένο σε ένα ταψάκι με αλουμινόχαρτο.

Αυτό που συμβαίνει όταν ετοιμάζεις έτσι το στήθος κοτόπουλο, είναι ότι βράζει σωστά και στο δικό του ζουμί. Έτσι, κρατάει όλη του τη νοστιμιά και γεύση. Μπορείς φυσικά να προσθέσεις όποιο άλλο μυρωδικό/ μπαχαρικό θέλεις πριν το βάλεις στο τηγάνι.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι με αυτή την τεχνική θα αλλάξεις γνώμη για το στήθος κοτόπουλο και θα το φτιάχνεις πιο συχνά!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share