Λαχταριστή και ιδιαίτερη: Μαγική τυρόπιτα κανταΐφι με φέτα και άλλα δύο τυριά
Η συνταγή που θα σας συναρπάσει!

Έχετε όρεξη για μια λαχταριστή τυρόπιτα; Το Athensmagazine.gr σας παρουσιάζει μια ξεχωριστή συνταγή, με μαγική τυρόπιτα… κανταΐφι με φέτα και άλλα δύο τυριά, που θα… λιώνει στο στόμα.
Η γέμιση συνδυάζει τρία διαφορετικά τυριά -φέτα, γραβιέρα και μοτσαρέλα- ανακατεμένα καλά. Τυλίγεται σε ρολάκια από κανταΐφι, τα οποία στη συνέχεια παίρνουν τη θέση τους στο ταψί και βγαίνουν από φούρνο χρυσαφένια, κριτσανιστά και λαχταριστά, ενώ μπορείτε να φτιάξετε και τυροκουλούρες.
Υλικά
500 γρ. κανταΐφι
300 γρ. φέτα
200 γρ. τριμμένη γραβιέρα
200 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα
3 αυγά
250 ml γάλα
250 ml κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Ανοίξτε το κανταΐφι και αφρατέψτε το. Χωρίστε το σε 20 μέρη ανοιγμένο σε λωρίδες.
Ανακατέψτε σε ένα μπολ τα τυριά. Υπολογίστε 35 γρ. γέμιση για κάθε ρολό.
Πάρτε μία λωρίδα κανταΐφι, βάλτε ένα μέρος γέμισης και τυλίξτε το ρολό. Βάλτε τα ρολά το ένα δίπλα στο άλλο, σε ένα ορθογώνιο σκεύος. Χτυπήστε σε ένα μπολ τα αυγά με το γάλα και την κρέμα γάλακτος και περιχύστε με αυτό το μείγμα τα ρολά.
Αφήστε τα για 30 λεπτά για να απορροφήσουν το μείγμα και μετά ψήστε τα στους 175ο C για 35-40 λεπτά μέχρι να αποκτήσουν χρυσόξανθο χρώμα.
Τυρόπιτα αγαπημένη τραγανή
Φτιάξτε λαχταριστή και τραγανή τυρόπιτα με λίγα μόνο υλικά. Πρόκειται για μια εύκολη, γρήγορη, αλλά και οικονομική συνταγή, την οποία και θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.
Υλικά (6 μερίδες)
- Ζύμη φύλλων
- 600 γραμ. αλεύρι
- Χλιαρό νερό
- 1 κ.γ μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ.γ αλάτι
- 1 κ.σ ξύδι
- 1/2 κούπα λάδι για τη ζύμη
- Λάδι για το άλειμμα των φύλλων
Γέμιση
- 250 γραμ. Φέτα
- 150 γραμ. κεφαλογραβιέρα ή παρμεζάνα
- Αυγό προαιρετικά
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι
- πιπέρι, δυόσμο
Εκτέλεση
- Σ' ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, αλάτι, ξύδι, λάδι, χλιαρό νερό και πλάθουμε ένα μαλακό ζυμάρι. Αν κολλάει πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι τ' αφήνουμε μισή ώρα να ξεκουραστεί.
- Ετοιμάζουμε τη γέμιση, ανακατεύοντας όλα τα υλικά.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε 8 μπαλάκια και ανοίγουμε σε φύλλα. Τα λαδώνουμε ένα ένα.
- Σε ταψί βάζουμε τα μισά φύλλα κάτω τα 4 ενδιάμεσα μετά τη γέμιση και τη σκεπάζουμε με τα 4 υπόλοιπα φύλλα. Λαδώνουμε και χαράζουμε σε κομμάτια. Ψήνουμε για 1 ώρα περίπου στους 180 βαθμούς.
Πηγή: cookpad.com